Cum să îți faci un mood board pentru nuntă

Ce este un mood board pentru nuntă și de ce e așa de important?

A-ți face un mood board este un prim pas foarte important în pregătirea marelui eveniment.  Haideți să aflăm mai multe despre el.

Ce este un mood board ?

Un mood board pentru nuntă, numit și inspiration board, este o colecție de imagini, tonuri de culori și uneori chiar bucăți de materiale, care împreună formează viziunea ta ca mireasă asupra nunții pe care dorești să o ai. Poate fi sub forma unui colaj făcut pe calculator, sau poate fi chiar o planșă în format fizic unde adaugi toate elementele de design pe care le vizualizezi pentru evenimentul tău.

Scopul acestei activități creative (și credeți-ne că este foarte distractivă) este să te asiguri că elementele nunții tale sunt armonioase una cu cealaltă și împreună formează un întreg plăcut, coeziv. Practic, că nunta ta va fi o poveste.

Acest mood board este de obicei creat de artiștii florali cu care vei colabora pentru nuntă, care au misiunea importantă de a creiona viziunea ta pe baza întrebărilor bine gândite pe care ți le pun. Ei trebuie să știe să extragă de la tine informațiile relevante pentru a pune cap la cap un design coerent, unitar, care să surprindă stilul în care îți imaginezi tu nunta, stil care trebuie să se regăsească în toate elementele, de la felul în care este decorată sala la cum este îmbrăcată mireasa și care este atmosfera de la petrecere.

Alternativ, poți chiar tu ca mireasă să încerci să-ți creezi propriul mood board. Cu răbdare și imaginație poți să îți explorezi preferințele într-un mod creativ care să te ajute să înțelegi mai bine cum vrei să arate ziua cea mare.

Noi venim către tine cu câteva sfaturi legate despre cum ar trebui să-ți creezi acest mood board. Așadar, ia-ți o foaie de hârtie și ceva de scris și începe să parcurgi pașii de mai jos.

Iată care sunt etapele realizării unui mood board pentru nuntă

1. Care este stilul general pe care îl dorești pentru nuntă?

Pentru a începe să creionezi un mood board este bine să începi cu un stil. Altfel riști să te pierzi printre atâtea imagini frumoase de pe Pinterest atunci când îți cauți inspirație. Și, mai rău, este posibil să faci o selecție de poze care îți plac foarte mult, dar care să nu aibă nicio legătură între ele, iar apoi să te chinui să găsești un numitor comun pentru a crea acea poveste a nunții tale. Mai bine începi de la general, adică de la un stil, și apoi devii din ce în ce mai specifică prin diversele imagini pe care le cauți în funcție de stilul ales.

Stiluri sunt cât se poate de diverse și vin din mai multe domenii, unele din pictură, altele din modă, altele din arhitectură. Se pot scrie așa de multe despre stil încât există nenumărate cărți pe care le poți citi în căutarea stilului cel mai potrivit ție.

Pentru a veni în ajutorul tău, noi îți sugerăm aici câteva stiluri generale pe care le întâlnim des la nunți și despre care am scris de-a lungul timpului. Dați click pe stilul care vă interesează pentru a afla mai multe:

 

2. Ce sentiment vrei să transmiți?

Secretul unui mood board folositor este să nu alegi doar ce look vrei pentru nuntă, dar mai ales ce atmosferă vrei să creezi. Totul este despre acel mood, acel vibe, care să vă reprezinte pe voi ca miri și care să îi facă pe invitați să se bucure de eveniment alături de voi.

De exemplu, dacă tu ești o persoană căreia îi place aspectul modern, urban, minimalist, atunci nu te-ar reprezenta prea bine o nuntă vintage într-un conac vechi. Dacă vouă ca pereche vă plac ieșirile relaxate la o bere alături de prieteni în loc de petreceri pretențioase cu ținute formale, atunci nu vi s-ar potrivi să începeți nunta cu un vals clasic într-un salon de evenimente ultra elegant. Pe scurt, atmosfera locului și a petrecerii trebuie să fie ceva ce vouă chiar vă face plăcere, la care ați merge cu drag dacă ați fi invitați.

3. Găsește câteva cuvinte cheie

Gândește-te la câteva cuvinte care să descrie evenimentul tău și scrie-le pe hârtie. Nu trebuie să fie legate de un aspect anume al nunții tale, ci pur și simplu să reprezinte niște trăsături pe care vrei să le aibă nunta ta. Ca să îți faci treaba mai ușoară, poți să faci două liste:

Cuvinte care să descrie acel look pe care vrei să îl obții pentru eveniment, ca de exemplu: eleganță, toamnă, tradiție, Art Deco, exotism, călătorie, sauvage, nautic, eco-friendly, artistic, clasic, noir, rustic, primăvară, tropical, ikebana, etc.

Cuvinte care să descrie acel mood pe care să-l aibă nunta, ca de exemplu: visătoare, relaxare, distracție, extravaganță, intimă, formală, alternativă, rock, jucăușă, prietenoasă, îndrăzneață, naturală, misterioasă, retro, etc.

După ce ți-ai notat o serie de cuvinte, încearcă să te gândești la detaliile nunții tale și cum s-ar potrivi ele cuvintelor pe care ți le-ai ales. De exemplu, dacă ai ales ca mood o nuntă visătoare, poate ar trebui să te orientezi ca locație la o grădină sau la un conac vintage. Dacă îți dorești un look tropical, atunci poți alege aranjamente florale din frunze de palmier și flori de orhidee. Dacă vrei o nuntă intimă, atunci nu ar trebui să ai o listă de invitați care să conțină mai mult de 100 de persoane. Cuvintele pe care ți le-ai ales te ajută să pui în context toate aspectele importante ale evenimentului.

4. Caută poze care să te inspire și fă o selecție

Bineînțeles, toate miresele își caută inspirație pe Pinterest, o sursă nesfârșită de idei. Dar nu trebuie să te limitezi doar la imagini de la alte nunți, poți să cauți și în alte surse: artă, literatură, modă, călătorii, natură. Orice te inspiră și îți evocă look-ul și vibe-ul pe care le-ai identificat mai devreme.

Ia în considerare toate elementele, de la culoarea aranjamentelor de la locație, la textura rochiei tale de mireasă, la felul în care sunt aranjate vesela și tacâmurile, aspectul zonei de candy bar, dansul mirilor, și tot așa. Încearcă să găsești imagini care să surprindă nunta visurilor tale din mai multe perspective, ca să știi mai exact ce îți dorești de la furnizorii tăi.

 

5. Alege-ți paleta de culori

După ce ți-ai ales imaginile, s-ar putea să observi că anumite culori se regăsesc în majoritatea imaginilor alese de tine. Sau este posibil să îți placă așa de mult o floare anume sau un buchet în anumite nuanțe încât să vrei acele culori în toate elementele nunții. Sau pur și simplu să ai o culoare preferată pe care să o vrei neapărat și la evenimentul tău.

Pentru a-ți crea paleta de culori și nuanțe, poți folosi instrumentele oferite de Pantone, institutul de studiu al culorilor numărul 1 în lume. Cu această ocazie, vă reamintim că Pantone a desemnat culoarea anului 2020 nuanța Classic Blue, adică un albastru pur, intens.

O altă metodă de a-ți determina culorile este să pornești de la o imagine care cuprinde exact culorile pe care ți le dorești și să folosești un program online gratuit precum Coolors pentru a-ți genera paleta de culori. Este foarte simplu, acest progrămel va extrage din imaginea încărcată de tine toate tonurile de culoare prezente, pe care apoi tu le poți ajusta în funcție de cum îți place mai mult.

6. Pune toate elementele la un loc

După ce ți-ai ales stilul, look-ul și vibe-ul pe care le dorești pentru nuntă și după ce ți-ai făcut o selecție de imagini și de culori, este timpul să creezi mood board-ul propriu-zis. Pentru asta poți folosi un program online gratuit precum canva.com, care este foarte ușor de folosit pentru a crea colaje.

Numărul ideal de imagini pentru un mood board este undeva între 6 și 9. Dacă sunt prea puține, s-ar putea ca board-ul tău să nu fie suficient de specific, dacă sunt prea multe s-ar putea să te pierzi în prea multe detalii.

După ce pui toate imaginile și cuvintele pe planșă, aruncă o privire atentă pe ceea ce tocmai ai creat. Sunt acolo cumva elemente care nu se potrivesc? Culori care puse împreună fac notă discordantă? Imagini ale unor aspecte ale nunții care nu sunt în ton cu paleta de culori? Încearcă să modifici sau să înlocuiești părțile care nu se completează până când obții un board coeziv, care să surprindă cât mai aproape viziunea ta asupra nunții. Voilà! Acum ai propriul mood board pe care îl poți folosi ca să faci cele mai bune alegeri pentru ziua cea mare. Nu uita să-l împărtășești și cu furnizorii de la nuntă, în special cu artiștii florali și cei care creează invitațiile și papetăria.

 

Haideți să vedem câteva exemple de mood boards foarte bine realizate, pe care le-am găsit pe Pinterest:

 

 

 

 

 

Vă spuneam de canva.com ca fiind un site cu multe template-uri drăguțe de design. Iată un video ce vă va ajuta să creați și voi un simplu și rapid un mood board pentru nuntă.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxzg0anCeAw

 

Sperăm că acest articol v-a fost util și că vă simțiți inspirate să încercați să vă faceți propriul mood board pentru nunta visurilor voastre.

Și dacă aveți nevoie de ajutor în creionarea marelui eveniment, pe noi ne găsiți pe contact@florisauvage.ro. Portofoliul nostru îl puteți consulta aici.

 

A scris cu drag,

Alexa

www.florisauvage.ro