Coșul dvs
Nu există produse în coș.
Nunta vintage – Este dovada clară, că moda revine și că lucrurile vechi nu sunt lipsite de strălucire. Aceast stil a început să ia amploare în ultimul timp, fiind o alegere foarte populară pentru multe cupluri. Aceasta aduce împreună atât elemente cu aspect învechit cât și moderne, fiind stilul perfect pentru acele mirese care își doresc o nuntă de poveste. Accentul cade pe elganță și pe rafinament, iar elmentele trecute oferă un plus de personalitate evenimentului. Deci, dacă consideri că o nuntă vintage ți s-ar potrivi, în continuare ai câteva idei, care ar putea să te inspire.
În zilele noastre, cuvântul „vintage” nu mai este asociat cu clasice vechituri, ci cu o estetică aparte care aparține unei anumite perioade. Stilul este inspirat din tendințele anilor 1920 – 1970, având multe subcategorii. Acest aspect oferă cuplurilor libertatea de a alege perioada care îi reprezintă cel mai bine. Anumiți miri optează pentru opulența anilor `20, iar alții pentru aspectul drăgălaș al anilor `50, la care adaugă elemente moderne. Algerea apaține îți aparține în totalitate, fiecare deceniu având farmecul lui.
Când vine vorba de o nuntă tematică, locația este foarte importantă. Aceasta acordă o anumită atmosferă și oferă un cadru ideal pentru tematica aleasă. Pentru nunțile vintage, cele mai populare locații sunt ballroom-urile, saloanele și castelele. Acestea sunt ușor de amenajat, sapțioase și păstrează aerul „învechit”, necesar pentru o nuntă vintage.
O altă locație, care sugerează vremurile trecute sunt grădinile. Dacă nunta se va ține vara, o grădină cu diferite statui, cu fântână și flori în diferite nuanțe este locul perfect. Acestea inspiră prosețime și oferă o atmosferă relaxantă și boemă.
Decorațiunile reprezintă cireașa de pe tort când vine vorba de nunți. Acestea fac evenimentul unic pentru miri și invitați. Înainte de a începe să cauți decorațiuni pentru tematica vintage, ar trebui să stabilești exact perioada pentru care vei opta. Fiecare deceniu are particularitățile lui, pe care ar trebui să le evidențiezi. Dacă alegi anii `20 poți decora locația după petrecerile marelui Gatsby, în timp ce anii `70 reprezintă epoca disco, plină de culoari țipătoare.
După ce ai ales exact perioada, trebuie să stabilești și o paletă de culori după care să te ghidezi. Alege-o în funcție de perioadă și de preferințe. În general la nunțile vintage se optează pentru tonuri pastelate. Acestea scot foarte bine în evidență detaliile metalice și amplifică contrastele.
La o nuntă, la care accentul cade pe simplitate și pe rafinamentul vremurilor trecute, un tort simplu și împodobit cu accesorii de efect va arăta cel mai bine. Dacă ai un element semnificativ, îl poți folosi și pentru tort, iar dacă nu, optează pentru împodobirea lui cu frunze și flori comestibile.
Legat de decorațiuni, poți căuta diferite obiecte interesante în magazinele de antichități, cum ar fi ramele foto, veselă din porțelan, scaune, colivii, care pot fi agățate de tavan și folosite ca suport pentru florile suspendate, sau mese cu aspect vintage, perfecte pentru un candy bar atrăgător.
Florile sunt întotdeauna prezente la nunți și au ca scop, trasmiterea tematicii alese de miri. Pentru o nuntă vintage, părerea mea este, că ai 2 variante: Fie optezi pentru florile clasice, cum ar fi trandafirii sau bujorii pentru un aspect elegant, fie alegi flori mai mici, cum ar fi lăcrămioarele sau florile de câmp. Acestea vor aduce în prim plan ideea simplității, păstrând însă și o notă de rafinament.
O idee interesantă este să folosești ceșcuțe din porțelan ca suport pentru aranjamentele floarale de pe mese. De asemenea, poți incorpora o broșă interesantă și în buchetul de mireasă. Atenție însă la paleta de culori aeasă.
Mirii au cel mai important rol în acest eveniment, deci trebuie să fie îmbrăcați pe măsură. Mirele poate opta pentru o ținută în care să se reflecte paleta de culori a nunții sau elemente specifice epocii alese.
În calitate de mireasă, ai foarte multe opțini în ceea ce privește alegerea ținutei. Fiecare deceniu are particulariățile lui, cum ar fi rochile caracteristice anilor `20,pline de paiete, în anii `50 corsetul devine vedetă, iar în anii `60 se purtau rochiile scurte cu detalii florale. Machiajul ar trebui păstrat în general cât mai simplu, accentul căzând pe rujul de culoare roșie, specific secolului al XIX-lea și un must pentru un look vintage.
Dacă iți plac ideile noastre și ai vrea să afli mai multe despre Flori Sauvage și despre ce facem, poți vizita portofoliul nostru, aici.
Ei bine, acestea au fost sugestile noastre pentru nunta vintage. Sper că te-au ajutat să îți formezi o imagine de ansamblu asupra stilului. Acesta este foarte popular în momentul de față, fiind dovada clară, că moda revine. Dacă te hotărăști să ai o nuntă vintage, nu uita că elegnața și rafinamentul sunt pe primul loc, iar decorațiunile pe care le folosești, trebuie să refelcte personalitatea și dorințele tale.
Raluca Zdru
Sursă imagini: Pinterest
Acest website folosește cookie-uri. În cazul în care alegeți să continuați navigarea, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Detalii