*
Buchete de mireasaNunta minimalistă – 5 pași pentru organizarea evenimentului perfect

Nunta minimalistă – 5 pași pentru organizarea evenimentului perfect

Nunta minimalistă – Simplă, elegantă și rafinată. Acestea ar trebui să fie cuvintele care descriu această tematică. Este perfectă pentru miresele care nu își doresc un eveniment plin de elemente feminine și romantice. Nunțile în stil minimalist se caracterizează prin lipsa decorațiunilor opulente și printr-o paletă de culori clară și foarte strictă. Este într-adevăr un stil modern, care se îndepărtează foarte tare de nunțile tradiționale.

Minimalismul a luat neștere în anii 50 ai secolului trecut și are la baza ideea simplității. Acesta se regăsește în toate formele de artă, începând de la design, la pictură și chiar și în arhitectură. Este un stil îndrăgit de foarte mulți tineri, deoarece o locațiile decorate în stil minimalist au un aer proaspăt și curat. Fiind atât de îndrăgit, minimalismul a intrat destul de repede pe lista temelor preferate pentru nunți. Pentru acestea se merge în general pe ideea „less is more”, care aparține poetului englez Robert Browning.  Aceasta a devenit definiția minimalismului  de astăzi, deși a apărut cu mult înaintea formării unui stil propriu-zis

Dacă ce am menționat mai sus rezonează cu ceea ce îți dorești tu, în continuarea acestui articol, poți afla care sunt principiile pe care se bazează o nuntă minimalistă și cum poți organiza și tu una.

Nunta minimalistă Nunta minimalistă Nunta minimalistă Nunta minimalistă

  • Paleta de culori

Când vorbim despre minimalism, paleta de culori devine unul dintre cele mai importante elemente. Tematica se caracterizează prin aspectul neutru, deci renunță la nuanțele feminine. O altă recomandare este să optezi pentru cât mai puține culori. Poți merge pe o tematică monocromatică sau dacă dorești să accentuezi anumite elemente, alege maxim două nuanțe, pentru a păstra aspectul simplu. Când vorbesc de culori exclud desigur nonculorile, albul și negrul, pe care le poți folosi în abundență. Este bine să ai o culoare principală, care să fie neutră, și o culoare secundară, cu care să scoți în evidență anumite decorațiuni.

O metodă pur minimalistă este să pornești de la alegerea culorilor și să construiești întreg evenimentul în jurul acestora. Este nevoie însă, să fi foarte hotărâtă și să decizi de la bun început ceea ce îți dorești. Cum am spus, este de evitat utilizarea culorilor stereotipice, pentru că minimalismul se caracterizează prin aspectul unisex, potrivit atât bărbaților cât și femeilor.

Culori Nunta minimalistă Nunta minimalistă Culori

  • Codul vestimentar și invitațiile

Probabil că te întrebi de ce vestimentația este în aceași categorie cu invitațiile. Ei bine răspunsul este unul cât se poate de simplu. Invitațiile sunt primul contact al participanților cu evenimentul. Acestea ar trebui să le inspire tematica aleasă și să îi determine să opteze pentru ținute potrivite.

Dacă vorbim de actorii principali, mirii, ținutele acestora trebuie să fie în concordanță cu întreaga tematică. Mireasa poate opta pentru o rochie simplă, cu o structură clară, foarte bine definită. Deși pentru bărbați opțiunile sunt ceva mai limitate, mirii au și ei de unde alege. Pot merge pe un costum în nuanța principală a nunții. De asemenea, fiind o tematică atât de modernă, aceștia se pot îndepărta de clasicul costum și pot opta pentru o altă siluetă. Acest lucru depinde foarte mult de preferințele mirelui și de hainele în care se simte cel mai încrezător.

Invitații Outfit Invitații Outfit

  • Locația

Locațiile clasice pentru nunți sunt în general ballroom-urile, restaurantele și castelele. Deși toate pot fi persoanlizate în funcție eveniment, nici una dintre acestea nu este locul perfect pentru o nuntă minimalistă.

Atunci când încerci să organizezi un eveniment modern, trebuie să ieși din tipare și să optezi pentru ceva atipic. Poate fi o galerie de artă sau o fostă fabrică , o grădină sau chiar un spațiu destinat acestui tip de eveniment. Orice ai alege însă, trebuie să ai în vedere că spațiul în care se ține nunta, joacă un rol foarte important în stabilirea atmosferei.

Recomandarea mea este să alegi un loc cu un aspect industrial și cu linii arhitecturale foarte bine definite. Aproape orice spațiu mare poate fi decorat, însă structura acestuia nu poate fi schimbată. Acesta trebuie ales în funcție de numărul de persoane care urmează să vină și de starea vremii, întrucât o fostă fabrică poate să nu fie cel mai plăcut loc în lunile mai reci. 🙂

Nunta minimalistă Nunta minimalistă Nunta minimalistă Nunta minimalistă

  • Decorațiunile

Probabil că ți-ai dat seama că o nuntă minimalistă nu se caracterizează prin abundența decorațiunilor. Acest lucru nu înseamnă însă că nu trebuie să le folosești deloc. Principiul pe care se bazează această tematică este reducerea decorațiunilor la minim fără însă, șă dea impresia de gol sau de lipsă. Acest lucru înseamnă că trebuie să alegi și poziționezi astfel decorațiunile încât să pară elemente cheie ale nunții.

Alege obiecte cu linii clare și o structură arhitecturală.  Poți alege vaze înalte, dar simple, pe care să le împodobești cu flori albe, care la rândul lor dau impresia de puritate și eleganță. Pentru veselă, alege farfurii din ceramică, de preferat mate. acestea vor da un aspect rafinat mesei, care ar trebui să aibă la rândul ei un aspect mai rigid. O altă idee este să incorporezi elemente naturale, pe care la poți vopsi pentru a se încadra în peisaj. Acestea au întotdeauna o formă interesantă și un aspect ușor sălbatic.

Decorațiuni Decorațiuni Decorațiuni Decorațiuni

  • Aranjamentele florale

Buchetele minimaliste sunt o alegere foarte populară chiar și la nunțile tradiționale. Acestea sunt foarte elegante și atrag întotdeauna atenția, deoarece sunt alcătuite în general dintr-un singur tip de floari. Se pune accentul pe structură și pe contastul dintre flori și verdeață. Buchetul este compus din elemente foarte atent alese, deoarece în minimalism nimic nu rămane la voia întâmplării. Fiecare obiect, accesoriu sau plantă folosită are un loc anume care transmite mesaje clare.

O altă modalitate de a alcătui un buchet minimalist este să renunți la clasicele flori de nuntă, cum ar fi trandafirii sau bujorii, și să optezi pentru flori de câmp. Acestea sunt mai mici și nu atrag atât de tare atenția. Poți combina mai multe tipuri păstrând însă un aspect simplu. Poți afla mai multe despre buchetele minimaliste și despre Ikebana, arat japoneză de aranjare la florilor, în articolul dedicat acestora. Găsești articolul aici.

Buchet Buchet Buchet Buchet

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, vizitează-ne portofoliul aici.

Ei bine acestea au fost recomandările mele pentru o nuntă minimalistă. Dacă te hotărăști să organizezi un astfel de eveniment, poți pleca de la sugestiile mele și să le persoanlizezi în funcție de preferințele tale. Ideea este însă destul de simplă: Organizează un eveniment armonios, lipsit de ornamente pompoase. Minimalismul este stilul care apreciază esența mai mult decât aparența și este perfect pentru cuplurile moderne pentru care sentimentele sunt mai presus de orice. 

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest