Coșul dvs
Nu există produse în coș.
Stilul industrial sau industrial chic este unul dintre cele mai noi și la modă stiluri de astăzi. Avangardist, modern și inovativ sunt adjectivele care îl descriu cel mai bine, fiind tematica perfectă pentru un cuplu cărui îi place să îmbine vechiul cu noul. Stilul industrial se bazează pe contraste puternice între elementele cu aspect aspru și cele elegante. Dacă vrei să afli mai multe despre acest stil și despre cum îl poți incorpora în nunta ta, citește acest articol în continuare.
Deși stilul industrial este destul de nou în design-ul de interior, construcțiile industriale sunt însă, cât se poate de vechi. Putem vorbi despre aparția acestui stil arhitectural în anii 1700, când din cauza lipsei utilităților, cum ar fi electricitatea, oamenii au început să construiască spații înalte și largi cu ferestre supradimensionate, pentru a putea lucra. În secolul al XX-lea, utilitățile au devenit din ce în ce mai accesibile, iar producția a crescut și ea exponențial. fiind nevoie de spațiu, clădirile impunătoare, au supraviețuit de-a lungul timpului și au evoluat în adevărate surse de inspirație pentru stilul pe care îl numim astăzi „industrial chic”.
Spațiile funcționale, eficiente și sigure de odinioară reprezintă pentru tinerii de astăzi scheeletul perfect pentru organizarea unui eveniment de anvergură. Acestea permit amenjarea relativ ușoară, cu un buget redus și cu un impact vizual puternic. Combinația dintre elementele dure și cele clasice, pline de stălucire oferă în final un aspect modern, abstract.
Pentru a organiza o nuntă cu tematică „industrial chic”, cred că ar trebui să ai următoarele aspecte în vedere:
Pentru o nuntă cu tematică industrială, locația este foarte importantă, pentru că reprezintă baza de pornire a întregului eveniment. Spațiul ar trebui să fie unul mare și deschis cu încăperi delimitate prin stâlpi de rezistentă în loc de pereți. Fostele fabrici sau depozite sunt locul perfect.
Probabil că te întrebi, cum ai putea să închiriezi un astfel de loc?! Este mult mai simplu decât crezi, întrucât există firme specializate pe închirierea spațiilor de acest gen. Încearcă să găsești o locație cât mai crudă, lipsită de decorațiuni sau detalii. Aceasta ar trebui să aibă însă, elemente specifice stilului industrial, cum ar fi cărămida și țevile lăsate la vedere, porțiuni în care vopseaua să fie scorojită și nu poți uita de ferestrele mari încadrate cu rame metalice. Aceste elemente dure și reci vor scoate în evidență noile decorațiuni, formând contraste puternice.
Aceste locuri, atât de simple și lipsite de opulență au o personalitate aparte și oferă fiecărei mirese ocazia, de a-și construi nunta perfectă de la zero. Nu încerca însă să acoperi esența locației. Păstrează elementele reprezentative. Acestea pot fi ferestrele, tavanul dacă are o formă mai aparte sau un anumit perete. Îmbină elemente moderne cu cele deja existente pentru a crea diferite texturi aflate în contrast.
Elementele decorative pe care le folosești reprezintă accesorii pentru spațiul ales. Acestea aduc un aer proaspăt locației și o transformă dintr-o simplă încăpere într-un spațiul adecvat nunților. Foarte important la evenimentele cu tematică industrială este să nu exagerezi cu decorațiunile. O idee bună este să te axezi pe un singur tip de decorațiuni. Astfel ceremonia va avea un aspect unitar.
Când vorbim despre decorațiuni pentru nunțile cu tematică industrială, este bine să optezi pentru o paletă nude de culori. Folosește-te de diferite nuanțe de maro și bej, dar și de non-culori, cum ar fi albul, negrul sau griul. Acestea vor contrasta foarte bine orice încăpere. Florile, cum ar fi bujorii sau trandafirii albi devin astfel piese de rezistență, contrastând decorul abstract. Pe lângă flori și frunze, celelalte elemente de decor ar trebui să aibă un aspect arhitectural cu linii clare și precise. Încearcă să optezi pentru diferite forme geometric, pentru că se potrivesc foarte bine.
Deși locația și decorațiunile sunt importante, acestea ar părea lipsite de viață dacă nu ar fi iluminate corespunzător. Într-un spațiu atât de simplu, lipsit de abundența decorațiunilor, luminiile reprezintă punctul culminant.
Candelabre, semne iluminate, becuri cu filet sau chiar lumânări – toate se potrivesc de minune cu această tematica. Becurile cu filet sunt atracția momentului, întrucât au un aspect simplu, minimalist. Dacă îți dorești însă să aduci un plus de eleganță ceremoniei, poți opta pentru candelabre impunătoare a căror eleganță să contrasteze aspectul industrial al spațiului.
Sfatul meu este să folosești lumină galbenă, întrucât crează o atmosferă intimă și se potivește foarte bine cu nuanțele calde de maro, bej și cărămiziu.
Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, vizitează portofoliul nostru, aici.
Ei bine, acestea au fost propunerile noastre pentru o nuntă cu tematică industrială. Sper că te-au ajutat să îți faci o idee despre ce înseamnă să organizezi un astfel de eveniment și acest articol ți-a oferit inspirația necesară pentru nunta ta. Personal, îmi place foarte mult estetica acestui stil și cred, că combinația dintre nou și vechi este cu adevărat unică și plăcută. f
Raluca Zdru
Sursă imagini: Pinterest
Acest website folosește cookie-uri. În cazul în care alegeți să continuați navigarea, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Detalii