Buchet de mireasă romantic – Ce flori îți recomandăm

Ești în căutarea unui buchet de mireasă romantic?

Astăzi am scris despre acest tip de buchet.  Vom afla despre tipuri de flori ce pot fi folosite cu succes într-un astfel de buchet, precum și modele de buchete pornind de la florile date.Vezi și modelele din portofoliu nostru aici.

 

 

 

Ce flori îți recomandăm dacă îți dorești un buchet de mireasă romantic:

 

1.Trandafirii de gradină

 

Vor fi floarea de rezistență din buchet, dau un aspect de naturalețe, lejeritate.

Par a fi trandafiri ce cresc într-o grădină maiestuoasă sau pe ziduri umbroase, ascunși de văzul lumii.

Sunt destul de scumpi ca și preț, comparativ cu un trandafir obișnuit. Dar fac diferența.

Se găsesc în aproape orice anotimp.

Arată foarte frumos în nuanțe pastelate, de piersică- somon, dar se găsesc și în culori puternice, precum magenta, vișiniu.

 

2. Bujorii 

 

Cred că , alături de trandafiri, bujorii sunt o opțiune pentru multe mirese ce își doresc un buchet de flori romantic. Asociați cu multe alte elemente de natură romantică, bujorii sunt într-adevăr flori minunate. Bogăția petalelor ne duce cu gândul la un tablou minunat al Maeștrilor olandezi. Se găsesc în nuanțe pastelate de alb, roz, piersica. Cu siguranță, un buchet de mireasa cu bujori nu va trece neobservat.

 

3. Ranunculus

 

Nouă ni se pare că seamănă un pic cu trandafirii, doar că are o textură mai fină,suavă.

Ranunculs are foarte multe straturi de petale iar ca dimensiuni este mai mic decât trandafirul.

Este o floare delicată, destul de sensibilă, dar atât de frumoasă. Se găsește în nuanțe pastelate, dar și în variante de culori tari( galben, portocaliu, burgundy).

Face parte din familia anemonelor, așa că ne putem bucura de ranunculus de calitate primăvara.

 

4. Lalele

 

Sunt tipul acela de flori pe care unele miresele le evită pentru că sunt mult prea banale. Dar, fetelor, nu ați văzut lalelele potrivite.

Sunt niște flori ce pot arăta foarte artistic în compoziții, atat soiurile simple, cat si cele mai bogate in petale.

De asemenea, sunt și foarte rezistente. Așa că , dacă aveți evenimentul în sezonul lalelelor, bucurați-vă de ele. Alegeți nuanțe diafane de roz pudrat sau ivory și vor completa cu succes buchetul vostru romantic de flori.

Sau putem merge pe varianta de accent puternic de culoare, având în vedere că lalelele se găsesc și în nuanțe de vișiniu închis. O minunație!

Și încă un argument mic, ar fi acela că multe soiuri de lalele pot fi procurate de la furnizori români, locali. Ceea ce e un lucru minunat și pe care ar trebui să îl susținem cu dragă inimă!

 

 Flori de textură pentru un buchet de mireasă romantic

 

Florile de textură sunt acele flori de mărime medie ce completează florile mari sau statement( trandafirii, bujorii,lalelele etc).

Imaginați-vă un buchet realizat doar din flori mari. Nu ar mai arata la fel de bine, nu-i așa?

Se simte nevoie de o diferențiere între flori și asta o putem face folosind mărimi și texturi diferite. Prin texturi ne referim la ideea de a nu avea toate florile acelasi tip/forma de petale. Toate, împreună trebuie să formeze un tablou. Trebuie să se amestece într-un mod compatibil și să arate frumos vizual.

 

 Lathyrus sau Sweet pea sau Floarea de mazăre

 

Ne place la nebunie forma petalelor.

Lathyrus este o minunăție de floare ce oferă o textură incredibilă buchetului. Se găsește în diferite nuanțe de la pasteluri diafane și suave la nuanțe aprinse de fucsia sau orange. Este o floare sensibilă, însa considerăm că o poți avea în buchet. Într-adevăr, pentru aranjamentele de masă nu am recomanda-o. Unele soiuri se găsesc primăvara iar unele se găsesc și vara.

 Helleborus 

 

Helleborus este deosebită iar nouă ne place foarte mult. Inspiră puritate iar ăsta e un lucru foarte bun pentru un buchet de mireasa romantic, nu?

Iubim atât forma, cât și culoare sau mai degrabă degradeul de nuanțe în care o găsim. De exemplu, helleborus roz este parcă pictat cu tehnica watercolor.  Îl găsim, de regulă, iarna, primăvara. Este o specie de floare ce în natură poate fi găsită prin pădure, denumirea sa populară fiind spânz.

 

Astilbe

 

Astilbe este o planta foarte gingasă, ce dă o textură deosebită buchetului. De asemenea, ea oferă și volum prin structura inflorescenței. O găsim în nuanțe pastelate, dar și nuanțe de fucsia.

De regulă, se găsește vara, dar unele soiuri pot fi găsite mai tot timpul anului.

Scabiosa 

 

Este o floare relativ micuță, dar de efect într-un buchet de mireasă. Par a fi o pictură și completează foarte bine flori mari precum bujorii. Folosind această floare, scabiosa,  conferi buchetului un aer lejer, aerisit și păstrezi aspectul diafan, pur, romantic. O puteți găsi în nuanțe pastelate de alb, roz pal si lila, dar și într-o variantă de burgund. Unele soiuri se găsesc mai tot timpul anului iar unele doar în anumite luni(primăvara, vara).

 

 Delphinium sau Gura leului/Antirrhinum

 

Buchetul de mireasă romantic nu trebuie să fie compact. Poți avea câteva linii înalte sau, de ce nu, curgătoare. Noi acum îți facem cunoștință cu aceste doua flori deosebit de frumoase ce cresc cu tijă înaltă, Delphinium  și Gura Leului.

Se găsesc în mare parte din an, excepție făcând iarna.

 

Flori pentru completare

 

Cred că pentru a completa un buchet de mireasa diafan, romantic, o idee foarte potrivită ar fi wax flower sau floarea de ceară.

E o floare ce crește înaltă, cu multe, multe floricele mici. Se găsește în frumoase nuanțe pastelate de roz, ivory/alb. O găsim mai tot anul.

Este și foarte rezistentă.

Verdeață

 

Frunzele au un rol foarte important în toate buchetele de flori. Ele pot conferi acel touch final de care ai nevoie. Pentru acest tip de buchet, foarte frumos ar arata iedera sau eucaliptul cu seminte.

 

Ești curioasă să vezi combinațiile cu aceste tipuri de flori?

Hai să le amestecăm și să vedem ce iese!

 

 

Și o minunăție de buchet curgător, purtat cu o la fel de minunată atitudine. Găsiți în compoziția sa bujori albi, ranunculus alb și iederă.

Sperăm mult să vă ajute acest material astfel încât tu să ai în ziua nunții un buchet care să te încânte și să te reprezinte.

Un buchet de mireasa romantic nu trebuie să respecte anumite tipare, ci trebuie doar să fie romantic în viziunea ta. Noi ți-am oferit doar câteva repere florale și de compoziție.Vezi și alte buchete de mireasa pe site sau pe Pinterest, le-am grupat pe secțiuni pentru a-l găsi mai ușor

pe cel potrivit . Consultă portofoliul nostru, dar și portofoliul altor floriști pentru a te asigura că ești în aceeași poveste cu cel care îți va realiza buchetul.

 

Cu drag,

Flori Sauvage

 

Sursa foto: Pinterest