Coșul dvs
Nu există produse în coș.
Nunta este un eveniment foarte important pentru majoritatea tinerilor. Fetele visează la această zi de când sunt mici și de obicei au o idee despre ce îsi doresc. În ultimul timp însă, a apărut un nou trend în nunțiile tematice: Nunta tradițională românească. Mulți tineri vor să reinventeze tradițiile și obiceriurile de odinioară pentru nunta lor. De aceea m-am gândit să îți aduc câteva idei despre cum ai putea să oferi și tu nunții tale un aer tradițional.
Fastul și veselia sunt specifice pentru nunțiile românești, iar obiceiurile zonei din care provii trebuie respectate. Dacă mirii provin însă din regiuni diferite, poți îmbina tradițiile specifice ambelor regiuni, pentru a oferi elemente surpriză.
O nuntă a la carte începe întotdeauna înainte de ceremonia propriu-zisă, cu „luatul miresei” sau „gătitul miresei” și cu „bărbieritul mirelui”. Aici participă nașii, cavalerii și domnișoarele de onoare. După ce pregătirea miresei a luat sfârșit, mirele vine să ia mireasa și îi oferă buchetul, iar ea prinde cocardele mai întâi nașului, apoi nașei și mai apoi mirelui.
Nu uita totuși că fiecare nuntă este diferită și în calitate de mireasă, ai libertatea să alegi tradițiile care îți sunt cele mai dragi. Unii vor face nunta la o cabană, dar nu vor opta pentru furatul miresei, în timp ce alți miri aleg o nuntă elegantă, dar vor neapărat să dărâme căldarea cu apă de la ieșirea din biserică.
Din punct de vedere estetic, dacă îți dorești o nuntă tradițională, optează pentru o rochie diafană cu motive specifice. Găsești multe opțiuni, lungimi și modele care te-ar putea satisface, aici. De asemnea, invitații pot veni și ei îmbrăcați în ii sau cămași populare. Scopul unei nunți tradiționale este ca toți participanții să retrăiască tradițiile românești de odinioară prin costume, muzică, atmosferă, decorațiuni și obiceiuri.
Nunțile tradiționale au devenit foarte populare mai ales în orașele mari, cum ar fi Bucureștiul sau Clujul. Mulți tineri vor să evadeze din aglomerația urbană și optează din această cauză pentru un eveniment mai restrâns și mai autentic.
Decorațiunile ajută la crearea unei atmosfere relaxante și plăcute. Modelele tradăționale oferă un farmec aparte evenimentului. În continuare, găsești câteva idei care te-ar putea ajuta să alegi decorul tematic perfect:
Indiferent de temtica pe care o alegi pentru nuntă, aceasta trebuie studiată. Ar fi necesar să citești câte ceva despre ce reprezintă de fapt, tematica pe care ți-o dorești și care sunt elementele specifice. În același timp, nu trebuie să pierzi din vedere, faptul că ai libertatea de a alege ceea ce îți dorești și că din multitudinea de elemente specifice unei teme, poți opta doar pentru câteva.
Un alt punct important în alegerea tematicii este și locația și dorințele membrilor apropiați ai familiei. Dacă locația este îndepărtată de familie, mulți membrii ar putea lipsi. Pentru nunțiile tradiționale, poți opta pentru o locație în aer liber sau pentru un restaurant cu aspect tradițional.
Nunțile tradiționale au devenit atât de îndrăgite pentru că se îndepărtează foarte mult de evenimentul elegant și plin de sclipici cu care ne-am învățat cu toții. Se pune accentul pe simplitate și pe frumusețea culturii românești. Aranjamentele florale specifice acestor nunți, aduc aminte de viața la țară și de elementele specifice acesteia. Spicele de grâu și florile de câmp sunt printre cele mai populare alegeri. Dacă îți dorești o paletă mai veselă de culori, poți include și câteva flori de sezon, cum ar fi lalelele, crizantemele sau chiar și floarea soarelui.
Ideea de bază a nunților tradiționale este să păstrezi naturalețea evenimentului. O nuntă ar trebui să se concentreze pe miri și pe voia bună a participanților, nu neapărat pe decorațiunile extravagante.
Din punct de vedere cromatic, nunțile tradiționale se caracterizează prin culorile puternice și calde. Roșul și vișiniul sunt nuanțele perfecte pentru buchetul de mireasă. Floarea soarelui reprezintă floarea perfectă care să aducă un stop de culoare aranjamentelor, păstrând însă simplitatea tradițională. Aici găsești mai multe buchete de mireasă simple și naturale.
Câteodată, florile nu sunt de ajuns pentru a crea atmosfera tradițională. De aceea, recomandarea mea este să te folosești de accesorii. Costumele tradiționale, broderia manuală, vasele îmbrăcate în iută, sfoară și dantelă, fuioarele sunt toate elemente care te vor ajuta să construiești un decor cu adevărat tematic.
O altă metodă pentru a înfrumesța orice aranjament este să foloesești fructe de sezon. Strugurii, perele, prunele și măceșele au capacitatea de a înfrumuseța orice buchet sau masă festivă. În loc de platourile clasice din sticlă și porțelan, poți folosi bucăți de lemn ciopilt în care să plasezi toate elementele.
Ei bine, acestea au fost propunerile mele pentru nunta tradițională. Sper că te-au ajutat să îți faci o idee despre ce înseamnă o nuntă tematică de acest gen. Tradițiile, deși uitate în viața de zi cu zi, reprezintă o parte foarte importantă din cultura și identitatea noastră. Acestea ne fac cine suntem și merita ca măcar din când în când să ne amintim de ele.
Raluca Zdru
Sursă poze: Pinterest
Acest website folosește cookie-uri. În cazul în care alegeți să continuați navigarea, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Detalii