Idei pentru nunta în nuanțe de mov

Nunta în nuanțe de mov – Este un trend relativ nou în materie de buchete de mireasă și de evenimente, dar este unul foarte atrăgător. Movul este o culoare pe care o regăsim mai rar în natură, excluzând desigur florile, prin rândul căror găsim multe nuanțe atât mai deschise, cât și mai închise. Nunta în nuanțe de mov se îndepărtează de tradiții, datorită culorii care emană modernism și rafinament.

Movul este compus din două culori primare – roșu și albastru. Combinația dintre acestea, nuanțe primare cu „personalități” puternice și diferite, face ca rezultatul,  să simbolizeze echilibrul și stabilitatea psihică. Movul a fost asociat de-alungul istoriei cu magia, alchimia, dar și cu religia, fiind o culoare des întâlnită în biserica catolică. Era un semn al nobleții și aristocrației și a fost de multe ori văzută ca una dintre nuanțele dificil de asortat. Astăzi însă, movul este o culoare regăsită în multe variații pe cele mai mari scene din lume, atât în modă, cât și în pictură și sculptură.

Pentru nunți, movul este o culoare foarte interesantă, deoarece oferă o paletă foarte largă de nuanțe din care poți alege. Acestea ar trebui asortate în funcție de perioada anului în care se va ține fericitul eveniment. Vara și primăvara este recomandat să mergi pe nuanțele mai deschise, deoarece emană prospețime și naturalețe. În lunile mai reci, de toamnă și iarnă este de preferat să le alegi pe cele mai închise, cum ar fi violetul sau indigo-ul. Acestea vor îmbrăca încăperea în mister și intimitate.

Nunta mov Nunta mov Nunta mov Nunta mov

Dacă îți surâde ideea unei nunți în nuanțe de mov, în continuare ai câteva idei despre cum și unde să folosești această culoare la nunta ta.

  • În buchetul de mireasă

Cum am spus, movul nu este o nuanță pe care o regăsim foarte des în natură. Excepție de la această regulă o fac însă florile, pe care le găsim în diferite nuanțe, atât mai deschise, cât și mai închise. Acestea sunt perfecte pentru un buchet de mireasă, pentru că atunci când sunt combinate cu alb sau verde ies foarte frumos în evidență. O altă combinație de culori foarte populară vara este movul și galbenul, la care se adaugă verdeața, considerată culoare neutră într-un buchet de mireasă.

Dacă te întrebi ce flori ai putea folosi mai exact, recomandarea mea este să mergi pe cele de sezon deoarece au un aspect proaspăt. Anemonele, trandafirii, hortensiile, orhideele, liliacul sau lavanda sunt numai câteva dintre opțiunile care îți stau la dispoziție. Dacă te hotărăști să incorporezi lavadandă în buchetul tău, vei avea parte și de mirosul fantastic pe care aceasta îl poartă, dar și de longevitatea specifică florii. Nu uita însă, că movul este o culoare care are o intensitate aparte. Profită de această proprietate, scoate-o în evidență și pune-o în prim plan, deoarece va atrage cu siguranță privirile tuturor invitațiilor.

Nunta mov Nunta mov Nunta mov Nunta mov

  • Locația

Locația trebuie desigur aleasă în funcție de anotimpul în care organizezi evenimentul. Astfel, dacă nunta este vara, o grădină în care cresc în mod natural flori precum liliacul sau lavanda este perfectă. Nimic nu se compară cu un peisaj desprins din povești în care natura este în prim plan. Dacă reușeștă să găsești o astfel de locație profită la maxim de tot potențialul pe care îl are.

Dacă nunta este într-una din lunile mai reci ale anului, se subînțelege că evenimentul se va desfășura în interior. O idee foarte bună este să te folosești de lumini și de diferite materiale în nuanțe de mov pentru a crea un ambient plăcut și intim. Intensitatea culorii va îmbrăca încăperea în eleganță și va accentua diferitele piese de decor. Movul se potrivește foarte bine cu auriul, argintiul și albul, culori perfecte pentru o nuntă cu un aspect luxos.

Locație Locație Locație Locație

  • Accesoriile

Aceesoriile fac ca evenimentul să primească aspectul special. Poți transmite tematica chiar de la început, prin trimiterea invitațiilor. Acestea îți oferă posibilitatea de a te juca cu diferite nuanțe, texturi și mesaje. Mai departe, dacă nunta este una cu aspect rustic, poți folosi diferite obiecte, cum ar fi vaze, stropitori și chiar roți cu aspect vintage pe care să le umpli cu mici flori în nuanțe de roz și de mov.

Dacă evenimentul este mai sofisticat, optează pentru materiale grele, precum catifeaua violet cu care poți înveli scaunele. Tortul este încă unul dintre elementele care îți permite să te joci cu diferite nuanțe, deci go crazy.  Vesela folosită nu trebuie să fie neapărat mov, însă ar trebui păstrată în paleta de culori aleasă pentru nuntă. Sfatul meu este să tratezi accesoriile ca acele obiecte pe care le folosești pentru a scoate ceva în evidență, deci ai grijă ca acestea să se încadreze în peisaj și să aibă un aspect cât mia plăcut.

Accesorii Accesorii Accesorii

Dacă îți plac ideile noastre și dacă vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, vizitează portofoliul nostru, aici.

Ei bine, acestea au fost propunerile noastre pentru o nuntă în nuanțe de mov. Concluzia este că această culoare este foarte versatilă și poate fi folosită pe tot parcursul anului. Ai la dispoziție o varietate foarte mare de nuanțe pe care le poți folosi, atât când vine vorba de buchet, cât și pentru decor sau locație. De aceea este foarte important să stabilești ceea ce îți dorești foarte clar și să alegi acele elemente, care transmit mesajul cel mai bine. 

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest