*
Buchete de mireasaCe flori de câmp alegi pentru buchetul de mireasă?

Ce flori de câmp alegi pentru buchetul de mireasă?

Minunatele flori de camp sunt frumoase, mai ales prin simplitatea lor, desi de cele mai multe ori sunt considerate foarte fragile.

Încercăm să aflăm mai multe astăzi despre aceste flori de câmp, despre cât de ușor le putem alege pentru buchetul de mireasă, în ce sezon sunt ele disponibile. Vezi buchete de mireasă cu flori de câmp propuse de noi în portofoliu.

Haideți să vedem ce flori de câmp recomandăm:

 

  1.   Mușețelul

Am găsit această poză în calculator, cu siguranță recunoașteți mușețelul, predomină în această poză.

De fapt, eu cred că e un punct focal în mai toate buchetele de mireasă sau de cununie. Asta pentru că el vine grupat atunci când îl așezi în buchet. Și, încă un aspect important, mușețelul folosit pentru buchete de mireasă nu este cules din flora spontană.

El provine din culturi de flori si este mai mare decât cel românesc, cu care suntem obișnuiți.

 

Câteva tips & tricks despre mușețel

Îl găsiți începând din luna mai până în iulie, august;

Vine în pachet mare, nu poți lua câteva fire, așa că prețul poate părea un pic piperat;

Noi l-am depozitat câteva zile și a rezistat foarte bine; musai să stea la umbră și răcoare;

E rețeta perfectă dacă vrei să ai un buchet de cununie sau de mireasă cu flori de câmp; conferă acel aer rustic, de câmp cu flori.

Câteva buchete de mireasă cu mușețel pentru inspirație:

Alături de mușețel (care era foarte bine dezvoltat, ziceai că e de fapt margaretă), am folosit spice de grâu, câteva fire de Oxypetalum (acele floricele albastre micuțe), Mathiola (pentru a-i oferi buchetului o bază albă, fluffy), Solidago sau sânziene (acea floare galbenă-verde) și câteva margarete (era spre sfârșitul sezonului lor și erau destul de micuțe).

  • Buchețelul de mai jos este atât de simplu, dar foarte frumos.

Are în compoziția sa mușețel, câteva margarete și o altă floare perenă, ce crește la noi pe câmpuri, popular se numește coada șoricelului, Practic, este un buchet realizat din plante aromatice, din care poți face ceai (excepție fiind margaretele). 🙂 Aaa… și ca să fie totul un concept, are și câteva frunze de salvie. Mhh… Minunat de drăgălaș…

buchet mireasa flori de camp musetel flori salbatice

buchet mireasa flori de camp musetel flori salbatice

  • Cel de jos, dacă vă place, să știți că este o alegere foarte inspirată și ca buget.

Are în compoziția sa mușețel, levănțică și floarea miresei. Lavanda, fiind un soi cu o culoare mai accentuată, formează un contrast bun, iar floarea miresei e din același tablou cu mușețelul. Vezi și alte buchete de mireasă sau cununie civila cu floarea miresei.

  • Altă dovadă că puteți combina mușețelul cu floarea miresei.

Aici pare o explozie de floricele. Arată foarte bine.

Bouquet; Flowers; Bride; Wedding; Decoration;White Bouquets; Creative Bouquets; Greenery Bouquets;Natural Bouquets; Colorful Bouquets

  • Este minunat acesta! Combinația de flori arată extraordinar, mai ales prin simplitatea lor.

Buchetul conține mușețel, câteva floricele de floarea miresei, acei bulbi galbeni care se numesc Craspedia și câteva fire de verdeață numită Pittosporum. Încă o dată ni se confirmă cât de bine dau împreună alb, galben și verde.

II. Margaretele

 

Câteva lucruri despre margarete:

Sunt flori foarte rezistente, asigură-le apă și un loc ferit de bătaia directă a razelor de soare.

Partea frumoasă este că există furnizori locali, deci nu mai trebuie aduse din Olanda, prin bursa de flori. În felul acesta, avem nu doar un preț mai bun, ci si sustenabilitate. Sprijinim producătorii locali, eliminăm poluarea provocată prin transport. Deci, thumbs up!

Există mai multe tipuri de margarete, cele clasice, cum sunt cele din poza de mai sus, sunt cele care se pot găsi la începutul verii până spre mijlocul lui iulie. Le recunoașteți pentru că au două straturi de petale și miezul galben pal. Altfel, mai există soiuri foarte asemănătoare, unele cu miezul un pic mai verde sau cu petale mai mici.

Margaretele merg foarte bine cu mușețelul. Sunt un fel de soră mai mare ce accentuează și ajută la conturarea buchetului.

 

buchete mireasa flori camp margarete musetel flori bleu

buchete mireasa flori camp margarete musetel flori galbene

Acesta din urmă este un buchet foarte potrivit pentru o nuntă rustică, tradițională, poate cu specific românesc.  Mai ales că multe dintre nunți se țin în aer liber, un astfel de buchet de mireasă sau cununie civilă este foarte potrivit.

 

buchete mireasa flori camp margarete musetel flori galbene grau nunta rustica

 

Vom continua această serie a florilor de câmp potrivite pentru buchetele de mireasă sau de cununie.  Astăzi a fost despre mușețel și margarete.

Sperăm că vă este folositoare!

 

Surse foto: Flori SauvagePinterest și whimsical

 

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat