*
Aranjamente floralePrimăvara rĂsar flori din fațada casei Minionette

Primăvara rĂsar flori din fațada casei Minionette

În cel mai recent articol publicat pe site-ul nostru am povestit despre copacul tomnatic de la Minionette, unul dintre cele mai elegante branduri pentru bijuterii din țară. A fost al doilea proiect floral pe care l-am realizat împreună cu ei.

Astăzi dorim să vă spunem povestea instalației curgătoare din primăvară, când am început, de fapt, colaborarea cu acest brand de bijuterii special pentru ediția festivalului Bazar de Cotroceni.

Prietenii de la Minionette ne-au spus de la început că își doresc un decor aparte pe suprafața clădirii, care să scoată în evidență și să completeze frumusețea casei.

Dorința lor era să ofere o experiență aparte tuturor trecătorilor și, bineînțeles, să-i invite în acest fel în showroom.

Am discutat de la început conceptul instalației, dar ei ne-au oferit posibilitatea să ne folosim toată creativitatea. Atunci când un client îi oferă libertate floristului, el se metamorfozează dintr-un simplu executant într-un artist.

Încrederea pe care ne-au acordat-o ne-a bucurat enorm. Atunci am simțit că suntem mai mult decât colaboratori, că suntem parteneri în adevăratul sens al cuvântului.

Monofloralul dinamic

primavara minionette aranjament floral fatada idei aranjament floral flori sauvage

După o serie de nunți la care am creat aranjamentul floral, ne-am dorit să ieșim puțin din zona de confort și să experimentăm cu o instalație monoflorală. Majoritatea mireselor privesc cu scepticism și teamă acest gen de design, alegând variante clasice.

Ne-am zis atunci că aceasta este șansa noastră de a ne juca cu monofloralul.

Scopul nostru a devenit acela de a da naștere unei instalații statment, care să fie vibrantă și spectaculoasă prin simplitatea elementelor. Am ales să mergem pe un concept pe care-l aveam în minte de multă vreme, inspirat de niște designeri florali pe care i-am cunoscut prin intermediul Pinterest.

Floarea pentru care am optat o cunoaștem toți. Este o floare considerată banală, plantată deseori în grădinile bunicilor și în zonele urbane amenajate. Este vorba de Marigold sau crăița, așa cum i se mai spune în limbaj popular.

Crăițele sunt niște flori comune și deosebit de rezistente.

Ele se găsesc în special în culori aprinse de portocaliu, galben ori într-o combinație de galben, portocaliu și grena.

Crăițele nu sunt niște flori exotice,  dar de multe ori te fac să te gândești la acea zonă. În multe culturi, mai ales în cea Indiană, femeile le folosesc în ritualurile lor de frumusețe. Inclusiv în simpaticul film Coco, realizat de Pixar, mexicanii din animație utilizau această floare pentru a marca evenimente importante din viață, creând coliere, dar și alte accesorii florale.

De multe ori această floare este desconsiderată fiindcă o vedem des, dar ea are o culoare vibrantă și o textură plăcută.

Cascada curgătoare din Marigold

primvara minionette fatada flori sauvage idei aranjament floral fatada

Ne-am dorit să luăm o floare comună și să facem ceva spectaculos din ea. Frumusețea unui aranjament floral vine din felul în care te joci cu elementele.

Instalația a luat forma unei cascade de crăițe, chiar dacă noi nu am gândit-o din start în acest fel. Voiam să realizăm un design curgător, care să îmbrace fațada clădirii Minionette.

Ne-am folosit de balcon, de coloană și de bază. Am îmbrăcat toate unghiurile și liniile colțuroase ale clădirii într-un aranjament care să ofere eleganță și delicatețe.

Am dorit să îndulcim colțurile casei cu dansul florilor.

Pentru flori, am optat doar pentru producători locali români. Fiindcă am ales să realizăm o instalație sustenabilă, în locul florilor tăiate am ales răsadurile. Ne-am dus în Piața Obor și am plasat o comandă de aproximativ 400 de crăițe.

Instalația și modul de lucru

primavara minionette  aranjamnet primavara decoratiune florala primavara

Următorul pas a fost să construim structura. Una dintre provocările care ne-au apărut în cale a fost să găsim dimensiunile potrivite pentru instalație, chiar dacă am primit lista măsurătorilor de la prietenii Minionette. Fiindcă design-ul nu a fost unul drept, a fost mai dificil să aproximăm.

Până și cea mai mică unduire a fost calculată.

Exact ca și în cazul celui de-al doilea proiect, tot conceptul a fost finalizat la fața locului, în ziua montării. Ghirlandele din Marigold au fost realizat în atelier, pe care le-am montat, ulterior, pe bucăți.

În aranjament nu am folosit deloc plastic. Răsadurile de crăițe au fost așezate într-un fel de burduf, pe care l-am realizat cu mușchi de pădure rezistent. Acesta menține viața îndelungată a plantelor, asigură umiditatea și fixează bine plantele în poziție. Sustenabilitate la superlativ!

Acest lucru ne-a permis să așezăm florile atât pe orizontală, cât și pe verticală, și să depășim toate provocările tehnice legate de montajul unei instalații pe fațada unei clădiri.

Peste iuta care a avut scopul de a proteja fațada casei, am cusut fiecare ghirlandă, manual, cu sârmă.

Inițial am crezut că montarea nu va lua mai mult de două sau trei ore, dar fiindcă ne-am dorit ca totul să fie impecabil, am petrecut jumătate de zi în fața Minionette.

Rezultatul final ne-a plăcut enorm, fiindcă părea că florile au răsărit direct din casă. Mai mult decât atât, la sugestia prietenilor de la brandul de bijuterii, am prelungit instalația și în stradă printr-un mănunchi de crăițe așezat pe toată lungimea gardului.

primavara minionette aranjament floral sustenabil aranjament floral fatada cladire fatada cladire idei aranjamente sustenabile

Oricine trece pe acolo și vedea gardul înflorat, fără să vrea, ridica privirea și era fermecat de povestea florală de pe fațadă.

Clienților le-a plăcut atât de mult ceea ce am creat încât au ales să păstreze design-ul o lună întreagă, cu toate că florile erau pregătite să reziste cam o săptămână.

Aceste flori atât de comune au ajuns să fie iubite, iar asta nu poate decât să ne bucure.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat