*
Instalatii florale decorativeCopacul Minionette, un semn că a venit toamna

Copacul Minionette, un semn că a venit toamna

Când echipa de la Minionette, unul dintre cele mai elegante branduri pentru bijuterii, ne-a contactat pentru a doua oară să dăm naștere design-ului floral pentru cea mai recentă ediție a festivalului Bazar de Cotroceni, am fost mai mult decât bucuroase.

Am avut ocazia să decorăm în primăvară fațada showroom-ului lor cu flori galbene, în ghiveci. Pentru această toamnă, ei bine, și-au dorit să aducă un element spectaculos fațadei lor. Visau la o instalație tomnatică, visătoare, care să includă culorile brandului Minionette, adică roz pal, dar și alte nuanțe de rozuri.

Ele semnifică feminitate, delicatețe, simplitate. Le-am acceptat provocarea și am gândit conceptul proiectului: un copac care a răsărit direct din clădire și care își întinde coroana vibrantă pe fațadă.

copac minionette aranjament floral toamna idei aranjament flori sustanbile flori sauvage

Copacul feminității pentru Minionette

Primul element din instalație pe care am început să-l concepem, inițial pe hârtie, a fost trunchiul. Ne-am gândit la materiale, la stil, am căutat poze pentru inspirație și am hotărât să creăm baza din plasă.

Pentru că ne-am dorit să arate deosebit de realist, am fost în pădure și am adunat chiar noi scoarța.

În cazul unui astfel de proiect, cam 70% din planuri sunt făcute din timp, dar sunt multe aspecte importante pe care, nu ai de ales, trebuie să le stabilești la fața locului.

Spre exemplu, chiar în dimineața în care am construit instalația, Alexa a venit cu ideea de a lua o bormașină și de a fixa scoarța într-un unghi oblic, astfel încât să se prindă cuiele în plasa din interior, după care să legăm bucățile de scoarță cu gută transparentă.

Un alt element deosebit de important a fost coroana. Aceasta a fost concepută, cum am spus și mai sus, din flori roz pal și roz aprins. Pentru a avea forma pe care noi ne-o doream, a trebuit să o ancorăm de balcon.

Mai mult decât atât, copacului nostru am adăugat și rădăcini, iar pe trepte ne-am jucat și am creat un mic colțișor cu mușchi și un coș din răchită plin cu mere, care, nu vă faceți griji, nu au trecut prin mâinile vrăjitoarei din Albă ca Zăpada.

La urma urmei, ce fructe mai tomnatice am fi putut introduce în tabloul nostru dacă nu merele?

Florile, o alegere tomnatică pentru copacul Minionette

Când am ales florile pentru instalația de la Minionette din primăvară, un aspect important de care am ținut cont a fost rezistența florilor. Atunci am ales să folosim ghivece. În cazul copacului din această toamnă, am ales totuși să folosim flori tăiate pentru un efect extra de wow.

Copacul nostru, cu trunchi și coroană, a fost realizat fără burete floral, cu tehnici sustenabile și multă răbdare. Când a venit vorba de flori, am ales să mergem pe flori de sezon românești, precum daliile, lisianthus și crizanteme, care se potrivesc perfect și într-un decor tomnatic.

Mai mult decât atât, pentru a păstra prospețimea florilor, am ales să utilizăm în aranjamentul nostru flori puse în fiole cu apă. Era important ca această coroană roz să reziste cel puțin pe durata festivalului Bazar de Cotroceni.

Carmen, prietena noastră de la Minionette, după ce a văzut rezultatul final, ne-a dat un mesaj și ne-a spus că îi place atât de mult ceea ce am creat pe fațada showroom-ului încât își dorește să mai păstreze instalația câteva săptămâni.

Mult timp pentru un rezultat pe măsură

Am mai primit întrebarea: cât timp a durat să creați un astfel de proiect? Ei bine, în cazul copacului Minionette, construcția efectivă a durat de dimineață, de la ora 09:00 până când s-a întunecat, pe la ora 18:30.

Totuși, procesul din spate a fost mai lung, ca în cazul fiecărui proiect, de altfel. Sunt multe aspecte de pus la punct în prealabil, precum stabilirea cromaticii, a instrumentelor și materialelor pe care alegem să le utilizăm în instalație, comandarea florilor de la furnizori, dialogul și întâlnirea cu clientul, iar lista, după cum probabil că bănuiți deja, nu se oprește în acest punct.

A fost obositor, dar am făcut toată această treabă în echipă. Ne-am motivat una pe alta, am lucrat și am gândit cot la cot, iar rezultatul, chiar dacă a venit după enorm de multă muncă, a fost peste așteptările noastre.

Copacul din grădină, chiar de pe fațada Minionette, a devenit unul dintre proiectele noastre de suflet.

La scurt timp după ce instalația a fost gata și a început să întâmpine doamnele care au pășit pragul showroom-ului, am primit un mesaj de la prietenii de la Minionette, care ne-a umplut inimile de bucurie și recunoștință.

Dorim să împărtășim acest mesaj cu voi, exact așa cum l-am primit de la ei:

Uau uau uau, mi-a trimis acum colegul meu o poză cu aranjamentul. 💕💕💕 Este supeeeeeerb, OMG! Ce frumos a ieșit! Felicitari și mulțumesc din suflet! Sunteți de vis!

Ne-am bucurat că am putut aduce o astfel de bucurie și că Minionette ne-a oferit șansa să ne provocăm creativitatea și să creăm o astfel de instalație de toamnă. A fost o experiență minunată pentru noi, iar copacul a intrat în topul listei celor mai spectaculoase proiecte pe care le-am creat de când am pus bazele brandului Flori Sauvage.

Suntem nerăbdătoare să facem și alte proiecte splendide în care să îmbinăm pasiunea noastră pentru design floral cu dragostea pentru arhitectura de poveste.

Voi ce credeți că urmează să mai creăm anul acesta? Puteți să ne scrieți pe hello@florisauvage.ro și să ne povestiți la ce v-ați gândit. Abia așteptăm să descoperim și, cine știe, să ne lăsăm inspirați de voi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat