*
Inspiratie nunta primavaraCum să îți planifici nunta la început de an

Cum să îți planifici nunta la început de an

Vrei să afli cum să îți planifici nunta? Ei bine, sărbătorile de iarnă reprezintă perioada în care nunțile se organizează deosebit de rar, aproape deloc, dar numărul cererilor în căsătorie crește. Fiindcă ianuarie este despre noi începuturi, despre rezoluții și despre multă organizare, ne-am gândit că poate viitoarea ta nuntă îți invadează mintea destul de des.

Este prima dată când ești mireasă, visezi la această zi poate de când erai doar o fetiță, vrei ca totul să fie perfect și să strălucești, dar nu ai nici cea mai vagă idee din ce capăt să apuci organizarea? Nu trebuie să te panichezi. Am scris acest articol special pentru tine și restul femeilor care se află în aceeași situație.

cum sa iti planifici nunta ghidul miresei nunta la inceput de an mireasa flori sauvage

Perioada dinaintea nunții este una dintre cele mai obositoare și stresante. Nu este o regulă, dar asta spun multe soții și soți care au trecut deja prin această experiență. Bineînțeles că nu va fi ușor, dar poți transforma această etapă de pregătire într-o trăire de care să își amintești cu bucurie.

Tot ce trebuie să faci este să îți iei o agendă (orice preferi: datată, nedatată sau chiar una special de nuntă) și să notezi toate informațiile care crezi că îți vor simplifica treaba. Sperăm că acest ghid să te ajute să afli cum să îți planifici nunta.

Stabilirea stilului general al nunții – primul pas din cum să îți planifici nunta

Primul pas pe care este ideal să îl faci ca să ai o idee mult mai clară asupra nunții pe care dorești să o organizezi este stabilirea stilului general al nunții. Ce înseamnă asta?

Poți discuta cu partenerul tău și să descoperiți ce tematică de nuntă vi se potrivește cel mai bine. Unii preferă o nuntă clasică, normală, care merge mult pe tradiție și obiceiuri, alții vor o nuntă minimalistă, cu elemente împrumutate din nunțile americane, iar alte cupluri optează pentru un eveniment grandios.

Dacă iubești natura, poți alege să organizezi o nuntă în stil rustic, dacă vrei să te simți prințesă pentru o zi, poți alege să te măriți în cadrul roial al unul castel și tot așa. În cazul în care nu știi exact ce să alegi, am pregătit o serie de întrebări pentru tine și partenerul tău, care te-ar putea ajuta să identifici stilul general al nunții la care visezi.

Ce fel de nuntă dorești?

Aici poți alege una dintre cele trei variante care să te ajute să pui prima cărămidă la evenimentul de vis. Vrei o nuntă tradițional, minimalistă sau grandioasă?

Analizează-te pe tine, relația pe care o ai cu partenerul tău, casa în care locuiți ori veți locui și alege, simplu, ce tip de nuntă vrei.

Cât de mult romantism dorești să se vadă în ziua nunții tale?

Pe cât de ciudată pare această întrebare, ea te va ajuta să îți dai seama ce elemente să introduci în tabloul nunții tale: de la rochie, costum, flori până la locație. Dacă tu și partenerul tău sunteți niște romantici incurabil, alegeți, de pe o scară de la 1-10, 10.

În cazul în care iubirea voastră a trecut de etapa „îndrăgostirii” și acum tot ce vreți este o nuntă simplă, „clean”, fără inimioare și porumbei, atunci alegeți 1. Și tot așa.

Cât de multă eleganță să aibă nunta ta?

Nu toate nunțile sunt elegante și nici nu trebuie să fie. Poate tu și iubitul tău sunteți niște artiști care doresc să se căsătorească desculți pe plajă ori iubiți atât de mult natura încât visați să schimbați jurămintele, în bocanci și cu rucsaci în spate, pe vârful unui munte.

Bineînțeles, aceasta sunt extremele, dar ca să ai o viziunea clară asupra nunții de vis trebuie să răspunzi și la această întrebare.

Cum ai descrie rochia ta de mireasă?

În general, primul detaliu la care o mireasă se gândește este rochia. Multe femei știu exact cum aceasta va arăta încă de când erau niște eleve și schițau pe spatele caietelor design-ul ideal.

Descrie rochia ta de vis și organizează restul nunții în funcție de cum va arăta aceasta.

Ce pasiuni comune aveți?

În final, dar nu în cele din urmă, analizează ce pasiuni comune ai cu partenerul tău. La fel cum am zis puțin mai sus, în acele exemple, îți poți organiza nunta de vis în funcție de ce îți place să faci alături de viitorul tău soț.

Iubiți pictura? Puteți avea mici șevalete cu mărturii pe fiecare masă.

Cum să alegi locația de vis – al doilea pas din cum să îți planifici nunta

După ce ai o idee asupra stilului general al nunții tale, următorul pas firesc este locația, unde va avea loc cununia, ședința foto și petrecerea.

În funcție de stilul nunții, vei știi exact care va fi cea mai potrivită locație. Spre exemplu, iubești atmosfera rustică, deci o nuntă într-un hambar ți se potrivește ca mănușă ori vrei o nuntă clasică, nu foarte mare, atunci un restaurant în centrul orașului este cea mai bună alegere ori vrei să te simți ca o prințesă, atunci caută  deja ofertele de la Peleș și Castelul Cantacuzino.

Pe lângă asta, sunt câteva aspecte la care este bine să fii atentă atunci când alegi locația, altele pe lângă atmosferă și stil. Dacă vrei poze în natură, dar nu vrei să te plimbi prin parcurile orașului, poți opta pentru o locație cu grădină, mai ales primăvara și vara.

De asemenea, trebuie să alegi locația și în funcție de numărul de invitați. Așa vei ști și cum va arăta salonul, ce „mobilier” vă pune la dispoziție (mese rotunde sau pătrate sau drepunghiulare) și cât loc va fi pentru dans.

Mai mult, este mai simplu dacă locația are și restaurant, pentru a vă asigura și partea de mâncare + servire.

Nu uita de planul cu buget pentru fiecare categorie de cheltuieli

După cererea în căsătorie, fiecare cuplu își face niște calcule. Este esențial acest pas pentru a reuși să organizezi nunta de vis pe care ți-o permiți. Nu este suficient să calculezi bugetul general, ci trebuie să ai grijă să notezi suma în care este ideal să te încadrezi pentru fiecare categorie.

Iată câteva categorii pentru care TREBUIE să ai un buget separat:

  • Meniu
  • Locație
  • Rochie și costum
  • Muzică
  • Decor/flori
  • Fotograf

Este important ca bugetul să fie stabilit pentru categoriile care necesită o sumă mai mare. Cheltuielile pentru machiaj, spre exemplu, sunt mai mici și nu trebuie notate separat.

Moodboard-ul

Un moodboard pentru nuntă, numit și inspiration board, este o colecție de imagini, tonuri de culori și uneori chiar bucăți de materiale, care formează viziunea ta ca mireasă asupra nunții pe care dorești să o ai.

Moodboard-ul poate fi sub forma unui colaj făcut pe calculator sau poate fi chiar o planșă în format fizic unde adaugi toate elementele de design pe care le vizualizezi pentru evenimentul tău.

Acest moodboard este de obicei creat de artiștii florali cu care vei colabora pentru nuntă, care au misiunea importantă de a creiona viziunea ta pe baza întrebărilor gândite special pentru tine și partenerul tău.

Floriștii trebuie să știe să extragă de la tine informații relevante pentru a pune cap la cap un design coerent, unitar, care să surprindă stilul în care îți imaginezi tu nunta, stil care trebuie să se regăsească în toate elementele, de la felul în care este decorată sala la cum vei fi îmbrăcată până la care va fi atmosfera de la petrecere.

Alternativ, poți chiar tu, ca mireasă, să încerci să-ți creezi propriul moodboard. Cu răbdare și imaginație poți să îți explorezi preferințele într-un mod creativ care să te ajute să înțelegi mai bine cum vrei să arate ziua cea mare.

În acest articol am povestit concret cum să realizezi propriul tău moodboard care va fi deosebit de util în relația cu furnizorii.

Listă scurtă cu furnizori în funcție de stil și buget

Dacă ai bifat până acum toți pașii pe care i-am propus, a mai rămas doar să faci câte o listă scurtă de furnizori la fiecare categorie în funcție de stil și buget.

Poate că ai văzut promovat pe Facebook trei magazine de rochii de mireasă care ți-au atras atenția ori trei firme de catering care ți-ar putea asigura meniul și servirea ori trei fotografi ori trei ateliere florale.

Ideal este ca la fiecare categorie să notezi câte trei furnizori pe care să-i analizezi în detaliu, cu care poți avea chiar o primă discuție, ca mai apoi să compari ofertele și să mergi mai departe în această călătorie cu furnizorul cu care rezonezi ce mai puternic.

Concluzionând, nunta poate să fie un eveniment unic în viață, așa că este ideal să fii cât mai selectivă, să alegi crema cremelor pentru a avea ziua la care ai visat de când erai mică sau de când ai fost cerută în căsătorie. După ce afli cum să îți planifici nunta, restul vine de la sine

Dacă urmezi acești pași, ca mireasă, vei avea, cu siguranță, o direcție și o viziune mult mai clară asupra nunții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat