*
Decoruri de CraciunVibe de Crăciun în cafenelele Meron

Vibe de Crăciun în cafenelele Meron

Meron este una din cafenelele noastre preferate. Alexa, cealaltă jumătate Flori Sauvage mergea deseori și se simțea minunat. Atmosfera cozy, cafeaua delicată și aromată și optimismul oamenilor care lucrează la Meron ne-a încurajat să-i contactăm.

Ne-a inspirat viziunea lor deschisă, iar faptul că am avut inițiativă și i-am contactat ni s-a părut și ni se pare una dintre cele mai minunate, chiar magice decizii pe care am le-am luat în luna decembrie.

Uneori simți când te potrivești cu un brand. Asta am simțit și noi când le-am scris celor de la Meron și le-am propus să creăm noi aranjamentul Crăciunesc pentru cafenelele lor din București. Răspunsul lor a venit repede, iar asta ne-a bucurat teribil. Totuși, ei nu aveau neapărat nevoie de un decor al fațadei sau clădirii cafenelei, ci mai mult își doreau niște Coronițe de Crăciun speciale pentru toate locațiile lor din țară.

Așadar, am realizat 21 de Coronițe festive de iarnă pentru 21 de locații.

21 de Coronițe până la Crăciun

Primele idei

Să realizăm Coronițe de Crăciun pentru ușa de la intrare și nu numai este una din activitățile noastre preferate. Acesta este și unul dintre motivele pentru care suntem nerăbdătoare să vină perioada sărbătorilor. Adorăm să ne conectăm cu elementele naturale pe care le folosim într-o Coroniță precum mușchiul, crengile, nucile, feliile de fructe uscate și lista nu se oprește, bineînțeles, aici.

Să realizăm cele 21 de Coronițe pentru Meron a fost o reală bucurie. Ei și-au dorit ceva total opus față de Coronițele clasice de Crăciun. Adică, fără crengi de brad, fără globuri roșii, fără verde. Am folosit mai degrabă flori și texturi uscate.

Materiale necesare

După ce am luat comanda, am strâns în atelierul nostru, de la diverși furnizori, mai multe elemente din care am putut realiza cele 21 de Coronițe. De asemenea, alte piese le-am adunat cu mâinile noastre, de pe câmp, iar acelea ne-au fost de mare ajutor.

A trebuit să lucrăm la decorațiunile de Crăciun pentru Meron în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie. Avem destul de puțin timp la dispoziție, iar comanda era destul de mare, așa că, la fel ca Moș Crăciun, am chemat „spiriduși” Flori Sauvage care să ne ajute să se îndeplinim misiunea.

Coronițe fără reguli

Spre deosebire de alte Coronițe pe care le-am creat de-a lungul timpului, pentru alți clienți, undeva aveam o direcție, un stil, o anumită cromatică și așa mai departe, de data aceasta, Coronițele de Crăciun pentru Meron au avut o singură regulă, anume că nu există nicio regulă.

Cum realizezi o decorațiune… fără reguli

Atât noi, cât și ajutoarele care ne-au fost alături în acea perioadă, pentru care le mulțumim, și-au lăsat imaginația și creativitatea să se joace.

Fiecare dintre noi avea ideea și imaginea finală a Corniței în minte de la începutul procesului, iar pe baza acestei imagini alegeam texturile și elementele cu care decoram. Astfel, fiecare Coroniță de Crăciun pentru Meron a iești diferit și jucăuș, iar asta nu a putut decât să ne bucure, fiindcă a arătat cât de important este să nu cumperi decorațiuni  identice, ci să introduci în fiecare element pe care-l creezi viziunea și puțin din personalitatea ta.

Mai mult, fiindcă aceste Coronițe aveau să ajungă în toată țara, chiar și în afara ei, amicii de la Meron ne-au întrebat dacă există vreo soluție mai simplă pentru a expune Coronițele de Crăciun.

Coronițe ușor de „instalat”

Ne-am dorit ca acest aspect să nu devină o grijă, așa că fiecare Coroniță de Crăciun pentru Meron a fost „însoțită” de un sistem de prindere bazat pe cârlige autoadezive, care îți permite să așezi cu ușurință Coronița de Crăciun, fie că preferi să fie pe fereastră, la ușă sau chiar în interior, pe un perete al cafenelei.

Credem că fiecare locație Meron are acum o Coroniță de Crăciun care se potrivește cu stilul lor și cu ceea ce își doresc să transmită clienților, mai exact: sentimentul că sunt acasă de Crăciun și nu numai.

Procesul de creație

După cum am menționat și mai sus, nu am avut mult timp pentru a realiza cele 21 de Coronițe de Crăciun pentru Meron. De fapt, nu am avut mai mult de trei zile. Cu toate acestea, procesul de creație a fost unul frumos, dinamic, care ne-a împlinit.

Unde găsești ornamentele de Crăciun

Având pe fundal colinde, voie bună și multă imaginație, atât noi, cât și restul fetelor care ne-au ajutat, am reușit să dăm naștere celor 21 de Coronițe de iarnă pentru Meron.

Așadar, Coronițele de Crăciun au ajuns în toată țara. Dacă intri la Meron în Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Satu Mare, Oradea, Cluj și chiar în Budapesta, vei găsi o Coroniță de Crăciun cu amprenta fetelor de la Flori Sauvage.

Să lucrăm alături de cei de la Meron a fost una din activitățile noastre favorite din acest final de an. Nu ne-am limitat la reguli și nici la modele clasice, iar cel mai tare ne-am bucurat că oamenii de la Meron ne-au permis să ne jucăm și să ne simțim ca niște copii care pregătesc ceva special pentru Moș Crăciun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat