*
Aranjamente floraleSustenabilitatea florală și ce înțeleg copiii din ea

Sustenabilitatea florală și ce înțeleg copiii din ea

Copiii trăiesc, în general, într-o lume a lor. E firesc să nu fie conștienți sau total conștienți de lumea în care trăiesc. De aceea, noi considerăm că e rolul nostru, al adulților, să introducem copiii cu care interacționăm într-o lume în care și educația sustenabilă cântărește destul de greu.

Din acest motiv, noi, la Flori Sauvage, ne-am gândit să facem o vizită unor copilași ca să le vorbim de ce e importantă sustenabilitatea, în general, și de ce e necesară și sustenabilitatea florală. Noi credem că arta florală trebuie să includă întotdeauna grijă față de natură și responsabilitate pentru mediul înconjurător.

Sustenabilitatea florală și importanța ei în școli

flori copii sustenabilitate

Ne-am bucurat teribil că am avut șansa să plantăm sămânța sustenabilității în niște minți tinere. Echipa Flori Sauvage a fost invitată la o școală din București în cadrul programului școlar Săptămâna Verde. Scopul vizitei a fost să le vorbim copiilor despre ce înseamnă sustenabilitatea florală și cum ajută această practică mediul în care trăim.

Înțelegem faptul că un copil de 9-10 ani abia percepe lumea din jurul lui, fiind încă captivat de tărâmul poveștilor și jocurile inocente specifice, dar asta nu înseamnă că nu e important să fie introdus, de la o vârstă fragedă, în concepte noi, care să-l ajute mai târziu să protejeze mediul și, implicit, pe oamenii pe care-i iubește.

Așa că ne-am gândit că modul cel mai bun de a împacheta mesajul pe care doream să-l transmitem era, bineînțeles, printr-un joc. Ne-am dorit ca toți acei copii să rețină momentul în sine, timpul pe care l-am petrecut împreună.

Cum să faci un copil să înțeleagă importanța sustenabilității florale

flori sauvge sustenabilitate activitate copii

În cadrul orei speciale organizată la școală, le-am vorbit elevilor despre flori fericite (cele românești, desigur), despre Căpcăunul din poveste, adică despre buretele floral, și despre cum prea multe ambalaje nu înseamnă nicidecum frumusețe, ci doar gunoi inutil.

Iar, la final, fiecare copil a plantat câte o Verbină. Le-am spus că aceea va fi plăntuța lor de suflet și că-i încurajăm să aibă o deosebită atenție față de ea. Mai mult, am adus răsadurile de Verbină de la serele din Mogoșoaia, pentru a le arăta copiilor ce înseamnă o floare locală.

Cel mai tare ne-a fericit lumina de pe chipurile lor. Unii dintre ei, imediat ce au plantat sensibila vietate, i-au dat și nume. Alții chiar au promis că o să le vorbească zilnic și că o să le pună muzică, că au auzit că le face bine.

După clipele petrecute cu ei, putem declara că avem siguranța că toate acele flori vor fi mai mult decât în siguranță, vor fi iubite și protejate.

Ne-am simțit atât de bine la Școala Verde încât mai vrem astfel de oportunități, în care să fim ascultate cu ochi mari și curioși, cu inima deschisă și cu entuziasm.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *