*
Aranjamente floraleArta florală sustenabilă și cel mai elegant eveniment cu și despre femei extraordinare

Arta florală sustenabilă și cel mai elegant eveniment cu și despre femei extraordinare

Arta florală sustenabilă nu poate lipsi în luna martie, luna în care sărbătorim fiecare femeie, în care, parcă, natura se scutură de frig, zăpadă și nori opaci și îmbracă o rochie în culori pastel. Și, bineînțeles, ele nu pot lipsi nici de la un eveniment dedicat femeilor.

Evenimentul la care am descoperit că arta florală poate fi sustenabilă

Biz Extraordinary Women

În data de 7 martie, cu o zi înainte de cea a femeilor, am participat la evenimentul Extraordinary Women, care s-a ținut la Hotelul Athénée Palace Bucharest, și a fost organizat de către Revista Biz, una dintre cele mai puternice reviste de business din România. Evenimentul și-a propus să conecteze femei din țară și să le ofere cadrul perfect pentru empowerment through networking. Astfel, de-a lungul orelor petrecute împreună, am putut asculta poveștile unor femei extraordinare care au avut curaj, ne-am lăsat inspirate și am descoperit lideri de gen feminin care explorează, îndrăznesc și caută să găsească direcția potrivită.

Mai mult decât atât, fiecare femeie invitată a avut parte de mici bucurii precum o cafea cu un gust deosebit, un pahar de vin Avincis, o paletă extrem de diversă de prăjituri care-ți lăsau gura apă și din care trebuia să guști, indiferent dacă erai sau nu la dietă. Și nu în ultimul rând, mi-a fost imposibil să nu remarc Pop-up Flower Shop-ul Sustenabil al fetelor de la Flori Sauvage. A fost pentru prima dată când am aflat că arta florală poate să fie sustenabilă.

Cum poate să fie arta florală sustenabilă?

pop up shop sustenabil flori sauvage 03

Când am întâlnit acel Pop-up Flower Shop mi-am pus imediat întrebarea: păi nu ucizi florile ca să faci ornamente? Cum poate să fie asta sustenabil? Dar, pentru că Flori Sauvage mi-a stârnit curiozitatea, am început să mă documentez.

Cum poți face artă din flori fără să ataci mediul înconjurător? Am fost surprinsă de cât de firesc poți proteja lumea în care trăiești în timp ce te poți bucura și de micile cadouri pe care ți le oferă, precum florile. Fetele de la Flori Sauvage, pe care am avut bucuria să le întâlnesc la evenimentul Extraordinary Women, au realizat un raport de sustenabilitate florală în care povestesc, concret, cum au creat frumos, cu grijă pentru Natură, în 2022.

Iată câteva lucruri noi pe care le-am aflat și eu:

  • Flori Sauvage nu folosește buretele floral în creațiile lor, pentru că acesta este toxic și nereciclabil.
  • Aleg să procure cât mai multe flori românești, toate crescute local.
  • Minimizează utilizarea ambalajelor din plastic și hârtie, pentru că dorința lor este să micșoreze cantitatea de deșeuri și, pe lângă asta, doresc să ofere aranjamentului pe care-l creează un aspect cât mai natural.
  • Iar atunci când e vorba de lumânări pentru nunți sau alte evenimente, fetele de la Flori Sauvage aleg lumânările din ceară naturală, nu pe cele confecționate din parafină.

În 2022, Flori Sauvage a semnat aproape 300 de creații florale și alte aranjamente fără obișnuitul burete floral, ceea ce înseamnă aproximativ 92 de kg de burete floral. Au preferat să înlocuiască acest element cu plasă de sârmă, mușchi de pădure și kenzan, făcând un bine atât florilor care devin actori în artă, cât și mediului.

Bucuria de a contribui cu ceva în arta florală și pentru protecția mediului

flori sauvage pop up shop 02

În ziua în care s-a ținut Extraordinary Women, am început să stau de vorbă cu fetele de la Pop-up Flower Shop-ul Sustenabil. Am discutat despre aranjamentul deosebit pe care l-au realizat pentru eveniment, despre faptul că au introdusă cărți în opera lor, lucru care, trebuie să recunosc, m-a impresionat profund. N-am putut să nu remarc Atlasul Frumuseții semnat de Mihaela Noroc, fotografa care s-a plimbat prin lume și a surprins frumusețea femeilor acolo unde nici măcar nu te aștepți.

Le-am povestit cu ce mă ocup eu. Am vorbit despre faptul că eu caut povești cu și despre femei. Apoi, din acel punct, lucrurile între mine și Flori Sauvage au început să se împletească ca o coroniță de flori. Ele aveau nevoie de un colaborator pe zona de content, iar eu eram mai mult decât bucuroasă să particip cu idei, articole și povești în zona de artă florală sustenabilă.

În final, tot ce vreau să mărturisesc e că abia aștept să descopăr mai multe despre arta florală sustenabilă, despre ce înseamnă, de fapt, să faci artă din flori, despre dorințele și așteptările femeilor care își planifică evenimentele, și mai ales nunțile, până la cel mai mic detaliu și, nu în ultimul rând, sunt nerăbdătoare să mă las cucerită de această formă de libertate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *