*
Aranjamente floraleCum nunta ta poate arăta ca pe Pinterest, chiar dacă e organizată în România

Cum nunta ta poate arăta ca pe Pinterest, chiar dacă e organizată în România

Fie că recunoaștem sau nu, majoritatea dintre noi, doamnele și domnișoarele, bineînțeles, au visat la ziua nunții încă din copilărie. Și poate că nici măcar nu aveau în minte imaginea soțului. Sau poate că nu era atât de bine conturată precum rochia, pantofii, buchetul și locația. Voiam să trăim acea zi, să fim prințese, să purtăm rochii albe și voaluri ușoare și delicte, să alegem felul în care ne vom purta părul.

Am prietene care au început să în organizeze (exact) nunta din adolescență, dinainte ca măcar să fi avut parte de primul sărut. Ca să vorbesc ca cei din generația trecută,  să zic că pe vremea aia fetele foloseau reviste dedicate pentru mirese, albume, se inspirau din filme și cărți. Odată cu evoluția și updatarea aplicațiilor, mai ales a celor inspiraționale, care-ți permit să fii creativ, sursele din care viitoarele mirsese își pot culege ideile sunt nenumărate. Spre exemplu, Pinterest-ul, Instagram-ul, We heart it, TikTok, și inclusiv acest articol care, sperăm noi, să te ajute să îți trasezi direcțiile pentru a organiza nunta ta de vis.

Locația, echipa cu care lucrezi și florile sunt esențiale ca nunta ta să poată arăta ca pe Pinterest

Locația pe care o alegi atât pentru poze, cât și pentru cununie este extrem de importantă. Ea trebuie să te reprezinte atât pe tine, cât și pe viitorul mire. Trebuie să emane spiritul tău și pasiunile voastre, fiindcă colțuri din acel spațiu vor rămâne imortalizate în albumul vostru de nuntă. Așa că alege înțelept. În cazul în care nu ai vreo idee, ne-am gândit la tine și am scris despre câteva locații din România cu un potențial uriaș pentru nunta ta.

De asemenea, echipa pe care o alegi trebuie să fie compatibilă cu tine și nevoile tale. Fie că ne referim la fotografi, cofetari, designeri, ori de cei care se ocupă de instalațiile și aranjamentele florale. Spre exemplu, în toamnă, ne-am ocupat de organizarea unei ședințe foto la Casa Timiș, care ai zice că a fost special gândită pentru o copertă de revistă.

Iată ce am făcut noi în cadrul evenimentului:
  • Prima a fost instalația florală, amplasată chiar pe una din ușile de la conac. Cum vă spuneam, arhitectura sa frumoasă ne-a făcut cu ochiul de când am intrat pe poartă. Am folosit doar flori de la producători locali, inclusiv strugurii inserați au fost cumpărați de la producători, iar verdeața a fost culeasă din natură.
  • Nu am folosit burete floral pentru montarea florilor, ci tehnici sustenabile, ce au la bază materiale reutilizabile.
  • Noi credem că e important ca în urma noastră să nu rămână zeci de bucăți de bureți florali sau plastice. Buretele nu se reciclează, fiind toxic pentru mediu.

Tortul, decorul, pozele și alte detalii necesare pentru o nuntă ca pe Pinterest

Pentru ca toate să fie conform planului, detaliile mici, după cum bine știm, sunt cele care fac diferența. Așa că fotografii pe care-i alegi, tortul, meniul, papetăria, lumânările, tacâmurile, farfuriile trebuie să fie aliniate cu ceea ce îți dorești, dar și cu tematica, locația, spiritul nunții.

În cazul evenimentului de la Casa Timiș, am ales o echipă de oameni dedicați. Victoria Stângaciu a fost cea care a ajutat să punem la cap furnizorii, s-a implicat pe partea de planificare.

tort nunta artistic inspiratie toamna flori decorat cu flori organizare nunta 683x1024 1

Pe partea de foto-video i-am avut pe Ioana și Vasile Porav. Te simți incredibil atunci când ai alături astfel de oameni talentați pentru că știi că totul va ieși așa cum îți dorești. Am mai colaborat cu ei atât la nunta de la Castelul Cantacuzino, cât și la minunata ședința foto din primăvara trecută.

Papetăria a fost foarte atent și frumos realizată. Totul realizat impecabil, inclusiv împachetatul. Evelin de la InvitatiiLoveandPaper, căci despre ea e vorba, a introdus și mici detalii artistice care au ajutat-o pe Ioana să creeze acele flatlayuri faine.

De magia torturilor s-a ocupat Alexandra de la Ilenwe. A reușit să aducă acel vibe floral artistic, un pic dramatic, pe care noi l-am gândit la început pentru ședința foto.

Atunci ne-am bucurat de încă o colaborare frumoasă alături de echipa de la Rental Stories. Ne-au ajutat cu masa, scaunele și tot ce a ținut de veselă. Am avut farfurii și pahare superbe. La fel au fost și lumânările realizate din ceară pură. Îi suntem recunoscătoare talentatei fete de la atelierul Ceraria.beeswaxcandles că ne-a trimis mai multe nuanțe și am putut alege ceva care să se potrivească.

Rochia, pantofii, accesoriile, machiajul și coafura scoase din fotografiile de pe Pinterest

În cazul ședinței foto de la Casa Timiș, a fost greu să alegem, dar ne-am hotărât în final pe două rochii de la Chotronette: una cu multe falduri și cea de-a doua mai bridal. De asemenea, accesoriile au jucat un rol foarte important în ședință. Parcă niciodată n-am avut accesorii atât de frumoase. Am avut-o și pe creatoarea lor alături, la ședința foto. Adică pe Loredana de la Lorelai este o artistă desăvârșită, ce își trăiește arta din plin.

Bineînțeles că și pantofii trebuiau să se ridice la nivelul rochiei și al accesoriilor, așa că am apelat la doi creatori români: @ginissimashoes & @biancageorgescucollection care, cu siguranță, vă vor inspira și pe voi, viitoare mirese.

Nu ar fi totul gata și frumos, dacă nu ar arunca cu praf de zâne aceste două fete talentate: @andrada.falcoi.mua s-a ocupat de machiajul modelelor noastre, iar @andreeastancu_hair s-a ocupat de hair-styling. Le apreciem pentru că folosesc produse profesionale, dar îți ascultă și conceptul și, mai ales, îl înțeleg.

Sperăm că aceste mici sfaturi și exemple te vor ajuta să îți organizezi nunta mult visată inspirată, bineînțeles, de fotografiile estetice de pe Pinterest și nu numai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *