*
Inspiratie nunta primavaraInspiratie pentru o nunta simpla [irisul mov din gradina]

Inspiratie pentru o nunta simpla [irisul mov din gradina]

Nunta simpla – astazi va aducem un strop de inspiratie pentru o astfel de nunta colorata, de primavara. Mai exact, pornim de la florile numite IRIS sau STANJENEL ce infloresc in luna mai.

Chiar daca pare o floare nepotrivita pentru o nunta sau evenimente in general, poate fi o alegere foarte inspirata. Suntem poate mult prea obisnuiti cu ea pe la curtile bunicilor. Noi te sfatuim sa nu o refuzi din start si sa te bucuri de bogatia culorii sale in schimb. Nu trebuie sa urmam trenduri sau curente, trebuie sa ne lasam ghidati doar de bunul gust si de frumusetea creata prin flori si plante. Aducerea aminte de copilarie poate fi un plus in favoarea alegerii ei.

Cand e vremea lor?

Le gasim din abundenta pe la jumatatea lunii mai, iar perioada lor de inflorire este destul de lunga, tinand cont ca pe o tija sunt cateva flori.

La depozitele de flori le poti gasi pe o perioada mai indelungata de timp. Intreaba floristul sau la florarie, in functie de perioada pe care tu ai ales-o.

Am gasit aici un ghid al florilor in functie de sezon. Astfel, puteti vedea ce flori se gasesc in functie de anotimp.

Aranjamente florale cu irisi mov

La partea de aranjamente florale te poti juca foarte mult. Asta pentru ca sunt niste flori inalte si poti crea pe inaltime si laterale. Dar tot ei pot fi sectionati cu usurinta si poti realiza un aranjament mediu, de exemplu.

In poza de mai jos eu m-am jucat cu acesti irisi de pe strada mea ( please, don’t tell this to my neighbours). Am adaugat un touch folosind alte floricele mov, tot din curte. Am vrut sa fie un exemplu de aranjament floral realizat cu flori din propria ta gradina. Cu flori pe care le avem la indemana si pe care de multe ori le ignoram, fugind cu gurile cascate catre flori de peste mari si tari. Nu e rau sa variezi florile si sa te bucuri de toate tipurile, voiam doar sa zic ca si in gradina noastra e iarba verde. Si ca sunt multe flori frumoase in jurul nostru.

Te invit sa arunci un ochi si pe alte aranjamente florale, poate te insira ceea ce vezi.

 

Un buchet de mireasa cu irisi mov

Aici m-am bucurat sa pot transforma aranjamentul floral de mai sus intr-un pretabil buchet de mireasa.

Nu-i asa ca e frumos?! Si tineti cont ca e realizat din irisi,flori mov din curte si un fir-doua de floare de ceara gasite in atelier.

Asadar, daca movul e una dintre culorile voastre preferate, irisii va pot inspira. Poti alege sa ai un buchet romantic, vezi aici mai multe despre florile potrivite pentru un astfel de buchet.

Pe pagina noastra de Pinterest am creat o sectiune in care poti gasi inspiratie pentru buchete de mireasa cu flori mov.

 

 

 

Revenind la conceptul de nunta simpla cu irisi.

Ce buget trebuie sa aloci pentru o nunta simpla ?

In primul rand, trebuie sa tii cont de 2 aspecte foarte importante:

  • sezonul in care ai evenimentul
  • daca mai vrei si alte flori in afara de irisi

Sa le luam pe rand:

Sezonul 

Daca nunta ta sau botezul se intampla in primavara cand e sezonul lor, atunci pot fi achizitionati la un pret relativ mic, din diverse surse.

Asadar, pentru un buchet de mireasa din irisi realizat primavara, poti aloca un buget de maxim 200 lei. Sa zicem ca in acest pret poate intra si un alt tip de floare si ceva verdeata,daca e cazul. Daca iti doresti ca irisul sa nu fie floarea dominanta si sa fie o mai mare varietate de flori, atunci bugetul va creste la 350-400 lei, in functie de ce flori alegem.

Varietatea de flori

Daca evenimentul se afla in afara sezonului, trebuie verificat la furnizorii de flori daca mai poate fi achizitionat. Daca se poate, cu siguranta si pretul va fi un pic mai mare iar bugetul va creste si el, chiar daca vorbim de un buchet de mireasa relativ simplu, din irisi.

 

De stiut atunci cand iti comanzi un buchet!

Atunci cand comanzi un buchet si iti doresti sa contina cateva fire dintr-un tip de floare, cateva fire din alta floare etc. , floristul trebuie sa achizitioneze cate un pachet din fiecare tip. Cam asa se intampla. Astfel, trebuie sa tii cont de faptul ca o mare varietate de flori, implica costuri mari ce poate ti se par nejustificate.

Lucrurile se mai imbunatatesc atunci cand sunt mai multe produse florale de realizat (de ex. buchet, lumanari, aranjamente..). Asta pentru ca pot fi folosite toate florile achizitionate si costurile se reduc.

Asadar, ideea noastra (de astazi ) pentru a te bucura de o nunta simpla este:

  • foloseste flori de sezon pentru buchetul de mireasa si aranjamente
  • in luna mai infloreste irisul si il poti avea la un pret convenabil
  • pentru o nunta simpla acorda atentie florilor simple, mai putin folosite la evenimente in tara noastra

 

Sper ca v-am fost cumva de folos. O sa incercam sa scriem constant si incercam, pe cat se poate, sa aducem informatii relevante, menite sa va ajute pe voi. (viitoare mirese, mamici, organizatori de evenimente …).

 

Cu drag,

 

Georgiana

 

Sursa foto :

https://florisauvage.ro/

https://ro.pinterest.com/florisauvage/pins/