*
Buchete de mireasaCum organizezi o nuntă în grădină

Cum organizezi o nuntă în grădină

Ți s-a întâmplat vrodată să treci pe lângă o grădină și să te oprești să o admiri? Să petreci acolo, în fața porții, câteva secunde în care te întrebi ce se află în spatele florilor multicolore și a cupolelor umbroase? Ei bine, nunta ta poate fi momentul perfect pentru a descoperi un astfel de loc. Pentru o zi, dedicată ție, poți deveni prințesa care se ascunde în acest lăcaș secret și care se plimbă romantic pe străduțele umbrite. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru o nuntă în grădină, iar dacă încă esti nelămurită cu privire la ce presupune un astfel de eveniment, acest articol de va ajuta, cu siguranță.

O nuntă în grădină este romantică și intimă, iar pentru vremurile în care trăim, în care evenimentele mari nu sunt încurajate, aceasta poate fi soluția perfectă. Grădinile sunt locații în aer liber, care sunt bogate în natură și care pot fi transformate destul de ușor în locul perfect pentru un eveniment restrâns.. Există însă destul de multe aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți propui să organizezi o nuntă în grădină.

Nuntă în grădină Nuntă în grădină Nuntă în grădină

Locația

Când vine vorba de nunta în grădină, locația este evident foarte importantă. Din fericire, ai multe opțiuni din care poți alege. Fie că vrei o nuntă sofisticată sau simplă, există cu siguranță un loc pentru tine. Majoritatea locațiilor de evenimente oferă și o grădină, iar dacă îți dorești ceva într-adevăr elegant, poți opta pentru o nuntă în grădinile unui palat, cum ar fi Palatul Stibei sau Mogoșoaia.

Dacă însă ești în căutarea unui loc mai restrâns, care nu va face o gaură în bugetul de nuntă, există oricând posibilitatea unui nunți în propria grădină. Mulți dintre noi, avem rude sau prieteni care stau la casă și au o grădină impresionantă. Ai putea să iei legătura cu ei și sa organizezi un eveniment foarte restrâns în curtea acestora. Cum am spus mai devreme, grădinile pot fi transformate foarte ușor în oaze de eleganță și rafinament.

Locație lângă lac Livadă Terasă

Același lucru il poți face în foarte multe locuri, nu doar în grădinile deja amenajate. Orice loc liniștiti, plin de verdeață poate fi transformat în locație perfectă pentru o nutnă în grăgină: livezile, terasele cu priveliște sau chiar grădinile neamenajate.

Ai grijă la vreme

Pentru orice eveniment în aer liber, vremea este foarte importantă. Este de preferat să organizezi astfel de evenimente în lunile anului, care sunt sărace în ploi și vreme rea, dar și un mic research pe sit-urile care prevestesc evenimentele meteurologice viitoare este indicat. Dacă se anunță un val de căldură, trebuie să fi pregătită cu locuri umbroase în care oaspeții să se răcorească, iar dacă se anunță ploaie, o zonă acoperită poate fi soluția.

De asemenea, asigură-te că aceste zone sunt îndeajuns de mari pentru toți invitații și nu te baza pe faptul că doar unii vor dori să stea la umbră. De asmenea, ia în considerare temperaturile de afară. Dacă este o zi caniculară, poți începe festivitățile mai târziu. Este foarte important să acomodezi pe toată lumea cât mai bine și să le oferi un eveniment cât mai plăcut.

Nuntă în grădină - locație acoperită Nuntă în grădină - locație acoperită Nuntă în grădină - locație acoperită

Invitații

După cum am spus și mai devreme, nunțile în grădină sunt de obicei destul de intime. Alege persoanele care îți sunt cele mai apropiate și oferă-le un eveniment pe cinste. Multe grădini nici nu pot acomoda mai mult de 60-70 de persoane, deci acest aspect este unul important. Un număr de invitați mai mic înseamnă și mai puține cheltuieli. Poți reface bugetul, astfel încât mai mulți bani să se ducă către decorațiuni, mâncare și flori. Deși numărul de invitați este mai mic, acesta nu este un motive pentru care evenimentul tău să nu fie de neuitat.

Nuntă intimă Nuntă intimă Nuntă intimă

Decorațiunile

Să trecem și la partea frumoasă a unei nunți. Decorațiunnile, florile și luminile vor transforma orice grădină într-un perisaj de poveste. În funcție de tematica pe care o alegi, acestea pot varia. Dacă vrei o nuntă elegantă și glamour poți merge pe decorațiuni din sticlă în nuanțe de alb și arginitiu. Dacă mergi pe stilul vintage poți împodobi grădina cu diferite vaze inspirate din perioada interbelică. Acestea arată superb când sunt umplute cu flori mari, cum ar fi bujorii sau trandafirii.

Poți avea și o tematică rustică și să accentuezi diferitele zone ale grădinii cu spice de grău, lavandă și alte flori uscate. Tematica mea preferată pentru acest stil de nunți este însă greenery. O nuntă în stil greenery pune accentul pe natura deja existentă ]n locația aleasă, o scoate în evidență și o completează cu alte flori și decorațiuni în nuanțe naturale de maro și verde. O idee este să aduci flori deja existente în locația aleasă. Acestea vor îmbogăți locul și îl vor face perfect pentru orice ceremonie, sesiune foto sau petrecere romantică.

Cupolă de flori Nuntă în grădină - Greenery Buchet rustic

Luminile sunt încă un capitol la care poți să lucrezi. Deși în timpul zilei nu sunt prea impresionante, odată ce se lasă seara acestea vor avea un farmec aparte, care scoate din anonimat orice locație. Poți merge pe clasica lumină galbenă, caldă, dar poți să te și joci cu acestea. Pe ringul de dans poate fi o ploaie de culori și refelctoare, iar anumite zone, cum ar fi cea de mâncare sau barul pot fi iluminate diferit. Indiferent de varianta pe care o alegi, luminile sunt foarte importante pentru orice eveniment, deci investește atenție în acest capitol.

Cupolă de luminată Grădină luminată Nuntă în grădină - lumini

Dacă îți plac ideile noastre, nu uita să arunci o privire și peste portofoilul nostru, pentru și mai multă inspirație.

Ei bine, acestea au fost doar câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când organizezi o nuntă în grădină. Personal, cred că acest tip de eveniment este intr-adevăr specială, pentru implică persoanele care îți sunt cele mai dragi și cărora vrei să le oferi o experiență pe cinste la nunta ta. Sper că dacă te vei hotărâ să organizezi un astfel de eveniment, te vei bucura de fiecare clipă și că vei avea parte de ziua perfectă.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest și Portofoliul Flori Sauvage