*
Nunți tematiceGreenery – Idei pentru o nuntă plină de prospețime

Greenery – Idei pentru o nuntă plină de prospețime

Greenery – A fost desemnată culoarea anului 2017, dar s-a transformat într-un adevărat trend care este foarte popular și anul acesta. Se distinge prin ideea de prospețime și a simplitate. Florile, frunzele și plantele verzi, joacă un rol foarte important în stilul greenery, întrucât acestea alcătuiesc contraste puternice. Dacă îți dorești o nuntă unde natura este pe prim plan, iar cadrul este ca și desprins dintr-o poveste, aici vei găsi câteva idei folositoare.

Pun pariu că ai vrea să afli mai întâi la ce se referă mai exact „greenery”. Ei bine greenery este o nuanță de verde. Compoziția ei cromatică include mai mult galben decât albastru făcând-o deschisă și luminoasă. În ceea ce privește trendul pentru nunți, greenery nu se referă neapărat la acea nuanță de verde, ci la un aspect per total natural. Această tendință este perfectă pentru culpurile care s-au săturat de viața urbană, de clădirile de birouri și de șoselele aglomerate, pentru că aduce în prim plan, ceea ce ne lipsește: natura. Nunțile în stilul greenery au devenit o tendință la nivel global, care s-a dezvoltat odată cu stilul eco și bio.

În continuare, găsești câteva idei despre cum poți folosi stilul greenery la nunta ta:

  • Buchetul de mireasă

Buchetul de mireasă este o parte foarte importantă a oricărei nunți, pentru că are o însemnătate aparte. Dacă vrei să afli mai multe despre aceasta, aici găsești mai multe informații.

Buchetele specifice stilului greenery sunt voluminoase și asimetrice. Poți asorta mai multe tipuri de verdeață, cum ar fi: eucalypt, iederă, ferigă și spice de grâu verde. De asemenea poți opta și pentru plante aromatice, cum ar fi lavanda sau rozmarinul.

Buchet - Greenery Buchet - Greenery Buchet - Greenery Buchet - Greenery

Nu uita însă, să te folosești de contraste pentru a atrage atenția asupra florilor. O bună alegere este să optezi pentru flori albe, cum ar fi trandafirii, bujorii sau chiar lăcrămioarele. Aspectul asimetric îi va oferi buchetului un aspect fresh și natural, iar diferitele forme aranjate jucăuș vor atrage atenția celor prezenți.

  • Aranjamente florale pentru mese

Aranjamentele florale pentru mese reprezintă o modalitate perfectă prin care poți să scoți în evidență tematica nunții tale. În funcție de locație, de restul decorului și de paleta de culori aleasă, verdele poate deveni culoarea perfectă pentru orice sezon. Se combină foarte ușor cu nuanțe de alb și de bej, dar și cu pasteluri și nuanțe închise, cum ar fi burgundiul.

Poți induce ideea de natură neatinsă, prin folosirea  meselor din lemn masiv, de-alungul cărora plasezi ghirlande de verdeață. Adăugă flori, lumânări sau luminițe din loc în loc. Acestea vor face din mesele clasice de nuntă, adevărate bijuterii. Pe lângă acestea, poți adăuga și detalii metalice care vor scoate și mai bine în evidență aranjamentele. Lasă florile și frunzele cât mai naturale însă, pentru aspect simplu, dar rafinat.

Aceste aranjamente pot fi considerate neobișnuite pentru nunți, dar vor fi cu siguranță foarte apreciate.

Centerpieces  Centerpieces Centerpieces Centerpieces

  • Alte piese de decor

Pe lângă aranjamentele florale și buchetul de mireasă, mai sunt multe alte piese de decor pe care le poți împodobi cu verdeață. Astfel, natura va deveni omniprezentă la nunta ta.

Dacă nunta este în aer liber, o boltă de flori și verdeață va arăta foare bine. De asemenea, poți delimita spațiul în care se ține nunta, prin mici gărdulețe îmbrăcate în plante verzi și luminițe. Dacă nunta se va ține în interior sau într-un spațiu acoperit poți îmbrăca candelabrele sau luminile cu plante cățărătoare, cum ar fi iedera. Acestea vor transforma evenimentul într-un adevărat colț al naturii.

Decor - Greenery Decor - Greenery Decor - Greenery Decor - Greenery

 

Dacă iți plac propunerile noastre, poți afla mai multe despre Flori Sauvage, aici, sau poți arunca o privire peste portofoliul nostru, aici, pentru și mai multe idei de aranjamente și buchete de flori.

 

Ei bine, acestea au fost sugestile mele pentru o nuntă în stilul greenery, plină de verdeață și prospețime. Este un stil atipic, dar care reunește simboluri clasice, cum ar fi puritatea naturii și ideea renașterii, cu modernismul. Greenery este un stil care s-a dezvoltat odată cu creșterea în popularitate a stilului de viață eco, si este perfect pentru cuplurile care își doresc o nuntă cu adevărat rafinată.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest