Buchete de mireasă – 5 idei pentru o nuntă în luna mai

Luna mai este una dintre cele mai bogate în flori. Bujorii, calele, trandafirii sunt doar câteva dintre florile cele mai populare pentru buchetele de mireasă.  Pentru că nunțiile sunt unele dintre cele mai populare evenimente ale lunii, m-am gândit să îți aduc câteva idei despre cum poți să te folosești de florile specifice lunii, pentru a alcătui un buchet cu totul special și cu semnificație aparte. 

 

Este important să știi, că am mai scris un articol, despre florile albe în buchetele de mireasă. Dacă vei citi și acel articol, vei afla mai multe informații despre florile clasice, cum ar fi trandafirii sau lalelele. Acel articol îl poți găsi aici. În acest articol, am încercat însă, să găsesc alte flori, care poate îți sunt mai puțin cunoscute, dar care sunt specifice lunii mai și pot alcătui de asemenea buchete fantastice.

 • Freziile

Freziile sunt pe departe cele mai îndrăgite flori de primăvară. Ele aduc un strop de culoare și de parfum oricărui buchet. Acestea se caracterizează prin delicatețea specifică. Datorită acestor particularități, în perioada victoriană erau asociate cu încrederea. Astăzi însă, sunt un simbol al inocenței, al chibzuinței și al prieteniei. În buchetele de mireasă, freziile sunt asemănate cu tinerețea și naturalețea. Buchetul de frezii este perfect pentru nunțiile romantice și intime și reprezintă și o variantă accesibilă din punct de vedere al prețului.

Frezii Frezii Frezii

Florile de iris reușesc întotdeauna să atragă atenția prin eleganță și prin parfumul discret. Cuvâtul „iris” provine din grecescul cuvântului „curcubeu”. În mitologia greacă, zeița Iris, mesagerul dintre zei și oameni, transmitea mesajele cu ajutorul curcubeului. În prezent, florile de iris reprezintă mesagerii iubirii și legătura dintre spiritual și material. Acestea sunt destinate femeilor sofisticate, care apreciază simplitatea prin emoție și recunoștiință.

Florile de iris albastre, mov, albe și galbene sunt cele mai populare. Specialiștii au reușit însă să obțină și alte nunațe prin hibridizare. Culorile clasice însă, au semnificații aparte:

 1. Irisul mov – înțelepciune
 2. Irisul albastru – credință și speranță
 3. Irisul alb – puritatea
 4. Irisul galben – vigurozitate

Iris Iris  Iris

 • Bujorul

Bujorii sunt o necesitate pentru orice mireasă care își dorește o nuntă romantică, cu un aer vintage, de poveste, prin care serbează iubirea veșnică. Acestea sunt flori extrem de bogate și voluminoase. Fiecare fir are foarte multe straturi de petale oferind buchetului un aspect luxos. Acelștia vin într-o multitudine de culori, fiecare cu semnificația ei. În general însă, bujorii sunt considerați astăzi un simbol al frumuseții desăvârșite și al bunului gust.

Dacă te gândești să folosești bujori în buchetul tău de mireasă, este important să știi, că începând din luna mai și până la sfârșitul lunii iunie, îi poți cumpăra chiar din România, fiind mai accesibili la preț. În alte perioade, aceștia pot fi procurați din Olanda, de obicei până prin luna Octombrie. Prețul este mai ridicat, timpul de așteptare mai lung și logistica mai complicată, dar rezultatul final va fi cu siguranță irezistibil.

Bujor  Bujor Bujor

 • Crinul peruvian

Crinul peruvian, cunoscut și sub numele de astroemeria, este originar din America de Sud. Acesta atrage prin aspectul exotic și prin culorile diverse, care îl fac o floare ușor de combinat cu alte flori. Crinul peruvian este disponibil pe tot parcursul anului.

Crinul peruvian simbolizează în mod normal prietenia, devotamentul și norocul. Se recomandă folosirea acestei flori când au loc schimbări semnificative în viața unei persoane. Din această cauză, acesta reprezintă floarea perfectă pentru nunți și botezuri.

Alstroemeria Alstroemeria  Alstroemeria

 • Calele

Calele sunt simboluri ale splendorii și frumuseții. Acestea sunt considerate florile regale deoarece sunt definiția eleganței, a rafinamentului și a simplicității. În Occident, calele se folosesc la cele mai importante evenimente. Acestea vin într-o varietate de nuanțe fiecare având semnificația ei:

 1. Calele albe: puritate
 2. Calele galbene: mândrie
 3. Calele roz: gingășie
 4. Calele mov: perfecțiune, reînnoire, frumusețe
 5. Calele vișinii: frumusețe magnifică

Cale  Cale Cale

 

Acestea au fost propunerile mele pentru florile specifice lunii mai. Sper că ți-au fost de folos și că te-au ajutat să descoperi mai multe idei pentru buchetul de mireasă. Acestea se caracterizează prin culorile puternice și miresmele specifice și sunt adevărate piese de rezistență pentru orice eveniment. 

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest