*
Buchete de mireasaFlorile Albe – 5 propuneri pentru buchetul de mireasă clasic

Florile Albe – 5 propuneri pentru buchetul de mireasă clasic

Florile albe reprezintă o preferință pentru multe mirese întrucât accentuează ideea eleganței și a rafinamentului. O nuntă perfectă. Asta este dorința oricărei mirese, nu? Pregătirile încep cu luni înainte și alegerea locației, a rochiei și a buchetului sunt subiecte sensibile pentru oricare viitoare mireasă. 

Dar care sunt cele mai populare flori albe folosite în buchetele de mireasă?

În continuare, vă vom prezenta câteva dintre cele mai populare alegeri și motivul pentru care acestea sunt atât de îndrăgite de către miresele de pretutindeni.

  • Trandafirii albi

Nu puteam începe o listă a preferințelor pentru buchetele de mireasă, fără să vorbim despre trandafirul alb, supranumit și „floarea miresei”. Trandafirii albi sunt unii dintre cele mai populare alegeri pentru nunți, întrucât aceștia transmit un mesaj puternic. Semnificația acestora este cu totul specială, ei simbolizând inocența, sinceritatea, liniștea și pacea. In unele culturi, trandafirii albi simbolizează paradisul sau conform unei legende grecești, Trandafirii albi s-au născut din spuma mării și au înconjurat-o pe Afrodita, zeița frumuseții, în timp ce aceasta se ridica din mare.

Datorită tuturor acestor mituri și simboluri, trandafirii au ajuns a fi o floare clasică pentru nunți, fiind un semn universal al iubirii.

  • Calele

Calele își încep istoria în mijlocul secolului XVIII, când erau folosite de către bărbați pentru a-și arăta afecțiunea pentru o anumită femeie. Acestea au reprezentat de-a lungul timpului și simbolul revoluțiilor, pentru că simbolizează un nou început, o reînviere sau o nouă viața.

Calele provin din Africa de Sud, însă datorită popularității lor, s-au extins peste tot în lume, devenind un simbol al bunului gust și al frumuseții feminine.  In buchetele de mireasă Calele ofera un aspect arhitectural, prin forma neobisnuită. Acestea sunt utilizate de obicei ca floare principală sau ca piesă de rezistență. Mesajul transmis este unul cât se poate de profund, acestea fiind un semn al tinereții, al vitalității și al eleganței desăvârșite.

 

  • Bujorii albi

Bujorii se bucură de un loc de cinste în istorie, fiind floarea națională a Chinei încă din anul 1903. Inițial, aceste flori puteau fi cultivate doar de elita societății japoneze, simbolizând bogăția, onoarea și prosperitatea. Ele au reprezentat o sursă de inspirație pentru mulți artiști care au folosit aceste flori ca motiv în poezii și picturi.

Numele stiințific al Bujorilor, Paeonia Officialis, are o însemnătate aparte, întrucât numele „Paeon” reprezintă studentul care și-a depăsit profesorul, fiind un semn al echilibrului sufletesc și al înțelepicunii.

În buchetele de mireasă, Bujorii albi sunt  o alegere populară datorită frumuseții și al rafinamentului pe care îl oferă buchetelor. Aceștia sunt folosiți ca piesă de rezistență reprezentând în același timp norocul, prosperitatea și fericirea căsniciei.

  • Lalelele albe

Lalelele reprezintă în ziua de azi, o floare populară atât în rândul mireselor cât și în rândul buchetelor normale. Acestea au însă un trecut glorios provocând pasiuni aprinse și crize economice, influențând istoria unei întregi epoci.

Lalelele provin din nordul Asiei și au fost aduse în Europa de către musulmani, odată cu expanisunea imperiului Otoman. Aceștia le considerau „cele mai sfinte dintre flori”, urmând ca mai apoi să declare Lalelele florile naționale a Turciei.

Acum, Lalelele sunt la mare căutare pentru miresele care își doresc un buchet clasic și elegant. Simplitatea petalelor și contrastul puternic dintre culoarea albă și frunzele verzi oferă eleganță și reprezintă buchetul perfect pentru o mireasă romantică.

  • Lăcrămioarele

În acest articol am vorbit până acum de flori mari, piese de rezistență, care se afirmă prin volumul petalelor. Lăcrămioarele se află însă la polul opus, acestea fiind folosite atât singure cât și în combinații cu alte flori. Un buchet format din multe fire de lăcramioare are un aspect bogat, iar folosirea a doar câtorva fire transmite fragilitate și romantism. Acestea alcătuiesc un buchet rafinat și grațios. Forma specifică a acestei flori oferă posibilitatea inserției broșelor sau a perluțelor în buchet.

Lăcrămioarele sunt un semn al purității si al fineții. Acestea se afimă și prin mirosul inconfundabil, care întărește ideea romatismului și al eleganței.Vezi ce flori ar mai trebui sa contina un buchet de mireasa romantic.

Acestea au crescut în popularitate datorită prințeselor care au optat pentru buchete alcătuite din Lăcrămioare la nuntă. Un exemplu cunoscut este buchetul purtat de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, în ziua nunții.

Acestea au fost propunerile noastre pentru florile albe perfecte pentru un buchet de mireasă clasic. Poti urmari si portofoliul nostru de buchete de mireasa .

Credem că oricare dintre opțiunile menționate mai sus, vor alcătui un buchet superb, transmițând în același timp un mesaj puternic.

Deci ce ați alege voi pentru buchetul de mireasă?

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat