*
Buchete de mireasaCum folosești florile de liliac în buchetul de mireasă

Cum folosești florile de liliac în buchetul de mireasă

Flori de liliac în buchetul de mireasă- liliacul este una dintre cele mai populare alegeri atunci când o mireasă își dorește un buchet de primăvară proaspăt și colorat. Este o floare cu un miros fantastic care poate anima orice decor sau aranjament. Este specific acestei perioade, deci nu te sfii sa îl folosești atât în buchetul de mireasă, cât si în alte aranjamente prezente la evenimentul tău.

Iată câteva exemple de liliac în buchetul de mireasă

Primăvara este anotimpul în care natura prinde viață. De aceea, în acestă perioadă ai foarte multe flori pe care le poți alege pentru nunta ta. Una dintre acestea este liliacul. Acesta este de fapt un arbust, care se înmulțește foarte ușor și care poate ajunge până la patru metrii înălțime. Acesta face niște flori micuțe, frumos mirositoare, care cresc sub forma unor mănunchiuri care pot ajunge până la 20 cm.

Pentru a onora această floare elegantă, care își face apariția în această perioadă a anului, am decis să scriu acest articol, care să te ajute să o scoți în evidență și să o folosești din plin. Liliacul poate fi găsit în multe culori, însă cele mai des întâlnite nuanțe sunt albul, violetul și lila. Nu pot trece mai departe în acest articol fără să îți arăt câteva dintre frumoasele buchete cu flori de liliac pe care colegele mele le-au pregătit în această perioadă.

Buchet flori de liliac Aranjament liliac alb  Buchet flori de liliac

Mie îmi plac deosebit de mult pentru că ador simplitatea si aceste buchete au și un aspect diafan și fresh. Sunt perfecte pentru o nuntă romantică sau o petrecere intimă, unde accentul se pune pe naturalețea decorului. După cum probabil că observi în toate cele trei buchete a fost folosită o bucată de material roz pudrat. Cred că acest detaliu oferă buchetelor un aspect gingaș și feminin. Acest detaliu poate fi desigur schimbat, astfel încât să se potrivească cu personalitatea și dorintele tale.

Ce simbolizează floare de liliac?

Mai departe, vom vorbi putin despre ce simbolizează florile de liliac pentru a înțelege de ce sunt o alegere atât de populară la nunți.

Liliacul este supranumit și ”floarea memoriei” pentru că se crede că atunci când o persoană o miroase, parfumul florii îi va trezi amintitri de mult uitate. De asemenea, liliacul este și un simbol al atracției irezistibile, iar în tradiție acesta era folosit de fetele care își doreau să se căsătorească, pentru a-și găsi alesul.

În prezent floriile de liliac mov sunt un semn al iubirii, iar cele albe al încrederii. Așadar, florile de liliac în buchetul de mireasă combină doua ingrediente minunate pentru o zi specială.  Aceste doua semnificații fac ca floarea sa fie una dorită la nunți. Liliacul are un aspect romantic și arată foarte bine singur, dar și în diferite combinații în buchetele de mireasă. Combinația celor doua culori comune pentru această floare, movul și albul, este una des întâlnită în aranjamente. De multe ori, alături de florile de liliac se adaugă trandafiri, bujori, frezii si multe altele, în nunațe asemănătoare, pentru a oferi buchetului volum.

Buchet cu liliac si bujori Buchet multicolor Buchet romantic

Îl poți combina și cu alte flori.

Florile de liliac se asortează foarte bine atât cu nuanțe pastelate de roz, mov sau albastru, cât și cu cele mai puternice de portocaliu sau roșu. Combinația trebuie aleasă în funcție de culoarea florilor de liliac și de restul decorațiunilor prezente la evenimentul tău. Ai grijă la mărimea și la poziționarea florilor, astfel încât aranjamentul să aibă un aspect plăcut și să se încadreze bine cu restul decorului sau cu rochia ta. Este întotdeauna o idee bună să încadrezi florile din aranjamentul tău cu verdeață. Aceasta va da aranjamentului un aer proaspăt și îi va oferi un fundal închis la culoare, care va scoate în evidență florile.

Buchet de mireasă cu liliac si verdeata Buchet romantic Buchet de mireasa

Liliac în aranjamente florale pentru evenimente

Cred că până acum ți-am arătat tot felul de modalități prin care poți combina florile de liliac într-un aranjament natural. Aceste flori, poti fi folosite si pentru nunțile unde unde se dorește ca totul să fie rafinat și elegant și unde materialele prețioase și aranajmentele voluminoase își au locul. Secretul stă în numărul de flori pe care îl folosești și în vasul în care sunt așezate. Folosește vaze înalte sau unele cu un aspect vintage și pune multe mănunchiuri de liliac pentru a oferi volum aranjamentului. Acest lucuru va face aranjamentul să pară mai plin, iar florile micuțe îi vor oferi o textură interesantă.

Aranjament inalt Aranjament liliac mov Aranjament voluminos

Dacă îți plac ideile noastre, te invit să descoperi mai multe buchete și aranjamente florale magice în portofoliul nostru.  Cu siguranță vei găsi și liliacul în buchetul de mireasă o variantă extrem de inspirată pentru o nuntă de primăvară.

Ei bine, acestea au fost ideile mele pentru florile de liliac. Sper că acest articol te-a inspirat să folosești aceste flori și în cadrul evenimentului tău. Idiferent de tematica, liliacul este o opțiune bună, deci ar trebui să o ai neapărat în vedere.

Dacă ești încă la început cu alesul florilor potrivite pentru nunta ta, îți recomandăm cu căldură acest articol – Buchete de mireasă[ ghid cu tot ce trebuie să știi]. 

Îmbrățisări,

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Flori Sauvage și Pinterest