*
Buchete de mireasaFlorile lunii martie – 5 idei pentru buchetul de mireasă

Florile lunii martie – 5 idei pentru buchetul de mireasă

Florile lunii martie sunt abundente, de la lalele la heleborus și anemone. În luna martie natura revine la viață, după luni întregi de frig și ploaie. Este un moment al anului în care îți dorești să fi afară și să bucuri de aerul proasăt și soarele cald. Eu cred că luna martie este una dintre cele mai bune perioade din an pentru a te căsători, pentru că sezonul nunțiilor nu a început pe deplin, dar ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru a constui petrecerea perfectă, mai ales flori de sezon fantastice. 

Luna martie este o pentru mine una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Vremea se încălzește treptat și de fiecare dată când ies din bloc, observ pomii și florile care înmuguresc. O nuntă în această lună trebuie să fie cât mai fresh și colorată. De aceea am alcătuit această scurtă listă a florilor care înfloresc în luna martie și care sunt perfecte pentru un buchet de mireasă senzațional.

Buchet de primăvară Buchet de primăvară Buchet de primăvară

Iată câteva din florile lunii martie perfecte pentru un buchet de mireasă:

  • Lalelele în buchetul de cununie

Lalelele sunt flori elegante, cu un aspect proaspăt și rafinat. Acestea reprezintă puterea și bogăția la nuntă, fiind perfecte pentru miresele cu personalități puternice care își doresc un buchet special la nuntă. Dacă vrei să afli mai multe despre semnifcația lalelelor, aruncă o privire peste articolul nostru dedicat acesotra, aici.

Revenind la buchetele de lalele, cred ca acestea arată cel mai bine dacă nu sunt combinate cu alte flori. Acestea au o frumusețe aparte și sunt destul de mari. Acest lucru oferă buchetului volum. De asemenea, lalelele sunt disponibile într-o varietate foarte mare de culori, cea mai populară, la nunți, fiind albul. Buchetul de lalele este unul inedit din toate punctele de vedere. Are un aspect curat și rafinat, care va atrage cu siguramță atenția tuturor invitațiilor.

Lalele - Flori luna martie Lalele - Flori luna martie Lalele - Flori luna martie

  • Zambilele pentru un buchet de mireasă parfumat

Alături de ghiocei, zambilele mi se par unele dintre primele flori care vestesc venirea primăverii. Întotdeauna mi s-au părut extrem de vesele și frumoase, dar până de curând le asociam doar cu zilele de 1 și de 8 martie. Când m-am documentat mai mult pentru acest articol am descoperit lumea colorată a buchetelor de mireasă cu zambile. Multitudinea de flori de pe tulpină și culorile pastelte în care sunt disponibile, fac zambilele florile perfecte pentru această ocazie.

Acestea arată foarte bine dacă le combini cu alte flori și verdeață și sunt o alegere destul de accesibilă din punct de vedere al prețului.

Zambile - Flori luna martie Zambile - Flori luna martie Zambile - Flori luna martie

  • Lăcrămioarele pentru un buchet de mireasă deosebit

Lăcrămioarele sunt o alegere clasică pentru buchetul de mireasă. Sunt gingașe și elegante și transformă orice buchet într-unul inedit. Dacă ești o persoană căreia îi place să se joace cu texturile și culorile, poți combina lăcrămioarele și cu alte flori. Fiind atât de speciale acestea pot consitui și singure un buchet senzațional. Pe lângă aspectul discret al florilor, lăcrămioarele poartă și o mireasmă superbă, care a inspirat numeroși parfumieri vestiți.

Lăcrămioarele sunt atât de îndrăgite în buchetele de mireasă, încăt și numeroase prințese au optat pentru includerea lor în buchetul pentru nuntă. Cea mai vestită este desigur ducesa de Cambridge, Kate Middelton.

Lăcrămioarele - Flori luna martie Lăcrămioarele - Flori luna martie Lăcrămioarele - Flori luna martie

  • Freziile – pentru un buchet de mireasă diafan

Freziile sunt încă un tip de floare de primăvară perfect pentru buchetele de mireasă. Sunt florile care semnifică incocența și puritatea, iar eu le văd ca pe niște flori cu un aspect foarte jucăuș, care au un mare potențial pentru nunți. Dacă alegi freizii albe, le poți prinde pe toate într-un mănunchi alături de niște verdeață și vei avea un buchet simplu și de senzație. Dacă îți dorești însă să îți personalizezi buchetul, poți opta pentru cele colorate, pe care le poți combina cu trandafiri, cale și gerbera.

Frezii Frezii Frezii

  • Anemona – Pentru un buchet de mireasă deosebit

Anemona este o floare care a fascinat întotdeauna prin aspectul unic. Aceasta este una dintre florile specifice lunii martie. O poți găsi în nunațe de alb, roz, roșu sau mov. Multitudinea de culori nu este însă partea cea mai interesantă a florii, ci mijlocul negru, care contrastează perfect petalele. Acesta oferă florii o elegantă aparte și o face să iasă în evidență în orice buchet și orice combinație de flori.

Anemone Anemone Anemone

Dacă vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Vei afla o mulțime de informații folositoare despre buchetele de mireasă din ghidul prezentat aici. Se numește Buchete de mireasă- Ghid cu tot ce trebuie să știi.

Găsești în acel ghid, info despre buget, flori, tipuri și stiluri de buchete etc.

Acestea au fost câteva idei de flori de sezon, mai exact florile lunii martie,  pe care le poți folosi pentru buchetul de mireasă. Sper că acestea ți-au fost de folos și că te-au inspirat să îți personalizezi buchetul în nuanțe de primăvară.

 

Raluca Zdru 

 

Sursă imagini: Pinterest