*
Aranjamente floraleFlorile de Primăvară – Cum sa alegi aranjamentul perfect?

Florile de Primăvară – Cum sa alegi aranjamentul perfect?

Florile de primăvară semnifică schimbarea anotimpului, schimbarea naturii și a vremii. Acesta reprezintă un prilej de bucurie pentru toată lumea, deoarece anunță întoarcerea zilelor plăcute și pline de soare. În următorul articol as vrea să îți aduc câteva propuneri pentru alegerea aranjamentelor florale perfecte pentru evenimentele organizate în acest sezon.

Venirea primăverii este asociată cu o renaștere. Acest lucru se datorează în mare parte naturii, care pe timpul iernii pare adormită. O data cu venirea lunii martie aceasta revine la viață, afinmându-și prezența prin flori.

Pe lângă natura care renaște, primăvara este anotimpul perfect pentru evenimentele speciale de tipul nunților sau a botezurilor. Temperaturile ridicate și peisajul colorat alătuiesc decorul perfect. De aceea, m-am gândit, să vă dau câteva sfaturi despre cum să vă alegeți aranjamentul floral pentru astfel de evenimente:

  • Alege flori de sezon

Cum am mai spus, primăvara este sezonul propice pentru flori, deoarece avem o multitudine de sortimente care înfloresc acum. În funcție de tematica evenimentului, poți alege diferite flori cu o anumită însemnătate sau care transmit un anumit mesaj. Pentru botezuri de exemplu, poți opta pentru Hortensi, Ranunculus sau Zambile. Numărul de fire schimbă foarte mult aspectul aranjamentului. Un buchet bogat, plin de volum iese în evidență prin textura delicată a florilor. Dacă dorești ca accentul să cadă pe eleganța aranjamentului, poți opta pentru mai puține fire, dar pentru mai multă verdeață. Aceasta creează contraste puternice între finețea petalelor și textura frunzelor. Dacă evenimentul este de tip corporate, ai putea opta pentru Lalele, Bujori sau Liliac. Acestea se bucură de un aspect rafinat și sunt o alegere populară pentru acest tip de evenimente.

 

  • Jocul de culori

Florile de primăvară acoperă o paletă foarte largă de culori. Acestea variază de la nuanțe calde de roșu sau galben, până la culorile pastelate de roz sau mov. În alcătuirea unui aranjament floral, alegerea unei palete de culori este foarte importantă. Un aranjament colorat, care să îmbine nuanțe puternice poate fi perfect pentru o petrecere. Florile în nuanțe pastelate transmit delicatețe și eleganță. Acestea sunt de obicei preferate la nunți și la botezuri. La evenimentele tip corporate culorile pot fi mai excentrice. Aranjamentele monocromatice sau minimaliste sunt alegeri foarte populare la aceste evenimente.

           

  • Simplitatea decorului

Prin simplitatea decorului mă refer la alegerea vaselor sau a bolurilor în care urmează să plasați aranjamentul ales. Recomandarea mea este sa alegi vaze simple, din sticlă, pentru a păstra aspectul fresh al florilor. Decorul poate de a scoate în evidență aranjamentul floral sau de al pune într-un con de umbră. Încearcă să construiești decorul în jurul aranjamentului sau în jurul ideii pe care o ai legată plasarea florilor. De exemplu,  organizarea aranjamentelor florale pentru o nuntă depinde foarte mult de locație, de temă și nu în ultimul rând, de forma mesei sau de poziționarea dorită. Pentru a scoate în evidență o astfel de piesă de decor, trebuie să iei în calcul mărimea aranjamentului, florile folosite și tematica evenimentului.

    

  • Accesorii, accesorii și mai multe accesorii…

Cine spune că aranjamentele florale pot conține doar flori?! Când vorbim despre accesorii și detalii estetice putem să dăm frâu liber imaginației. Lumânări, sclipici, perle, mușchi, lemne, crengi și ideile pot continua până la nesfârșit. Accesoriile reprzintă oportunitatea de a individualiza fiecare aranjament și  de al personaliza în funcție de preferințele fiecăruia. Putem regăsi aceleași flori în aranjamente total diferite. Aceste diferențe apar cu ajutorul accesoriilor. În funcție de tema pentru care se optează, aranjamentul poate fi delicat sau poate avea un aspect organic. Elemntele naturale, cum ar fi lemnul, crengile, muschiul sau pietrele păstrează ideea unei naturi neatinse, în timp ce utilizarea sclipiciului sau lipirea perluțelor oferă un aer luxos. Utilizarea accesoriilor depinde foarte mult de dorințele fiecăruia, pentru ca așa cum am spus, acestea au puterea de a individualiza orice aranjament.

    

 

În final, sper că acest articol v-a ajutat să vă faceți o idee despre elementele importante în alcătuirea unui aranjament floral și că odată cu venirea primăverii, veți dori să vă folosiți de florile specifice acestui sezon pentru a crea decoruri senzaționale.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

 

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat