Floarea miresei. O floare reinventata

Floarea miresei e una din acele flori pe care o vezi tot timpul la florariile din colt, in combinatii nu tocmai artistice. Cumva, si-a facut un portofoliu ce nu o reprezinta. Astazi, m-am gandit sa ii aratam, intr-o oarecare masura, adevarata sa frumusete.

Iata cateva idei legate de adevaratul potential al acestei flori. Tocmai simplitatea ei ne conduce la buchete frumoase si decoruri spectaculoase.

 

          1.Buchete doar din floarea miresei 

 

Am ales aceste buchete simple realizate doar din floarea miresei. In combinatie cu alte flori, poate i-ar fi stirbit din frumusete. Asa, ea singura, formeaza cel mai diafan buchet.

 

 

 

         2. Decoruri cu floarea miresei

Ehe, acu-i acu! Sa vedeti ce minunatii se pot face cu floarea miresei.

  • instalatii florale de tip nor

In primul rand, floarea miresei e foarte potrivita pentru instalatiile florale de tip nor. Acele instalatii ce sunt suspendate. Noi am creat una in cadrul festivalului Femei pe Matasari. Ca si dimensiuni avea aproximativ 2 m lungime, dar ele se pot face pe diferite dimensiuni. Am scris mai multe legat de realizarea acelei instalatii aici.

Important! 

In cazul acestor instalatii trebuie sa gasesti minim doua puncte rezistente pentru ancorare. Noi am avut la dispozie doi copaci pentru a ne asigura instalatia.

Va las mai jos imagini care sa va inspire si pe voi si sa va ajute sa ganditi decorul evenimentului vostru intr-un mod cat mai artistic.

 

Aici avem ceva mai mult de un nor, practic intreg tavanul e acoperit cu floarea miresei in nuante de alb si roz pudrat. Decor spectaculos de la o nunta glam din Mexic.

Iar aici, forma norului e luata de o luna. 🙂 Arata minunat atat pentru un colt de facut poze in cadrul evenimentului, cat si pentru o sedinta foto.

  • alte tipuri de instalatii

Aici avem instalatii realizate pe o structura. Si la cele de tip nor aveam structura, dar aici nu le mai agatam/suspendam, ci trebuie sa gasim stabilitatea altfel.

In plus fata de cele de mai sus, mi-au placut mult si aceste idei simple.

De exemplu, decorul de la picioarele mirilor, acolo sus, in munti. Foarte faina ideea!

Sau decorul de la intrarea in biserica, realizat atat de simplu si frumos. Foarte, foarte simplu nu este de realizat  pentru ca trebuie sa faci cumva sa stea acea structura in care introduci florile, daar asta intra in atributiile floristului. Sa gaseasca solutii pentru aceste decoruri superbe.

Doua aspecte referitor la floarea miresei:

  • e disponibila in tot timpul anului
  • poate fi gasita in diferite nuante (cele colorate sunt vopsite)

 

Noi, personal, consideram ca floarea miresei are un potential enorm in realizarea de instalatii frumoase, artistice. Vezi instalatiile pe care le-am realizat aici.

Daca si tu crezi asta, scrie-ne si spune-ne ce idei ai sau cum ti-ar placea sa fie decorul tau.

 

 

Cu drag,

Georgiana

Sursa foto: Pinterest

Flori Sauvage