*
Instalatii florale decorativeCum am facut instalatia florala de pe Matasari

Cum am facut instalatia florala de pe Matasari

Saptamana trecuta va prezentam in social media instalatia florala de la festivalul Femei pe Matasari.

Tema festivalului a fost nunta iar noi ne-am gandit la ceva care sa aiba si impact vizual si sa se potriveasca si cu aceasta tema. Nu stiu cat de mult ne-a iesit, speram ca si voua v-a placut la fel de mult. Astazi va aratam si imagini din culise, cu makeing -off-ul si cu echipa 🙂

Ce am vrut sa facem ?

Un nor mare din floarea miresei din care sa curga floricele.  Initial ne gandeam la un nor mai mic, dar organizatorii de la Matasari au

Etapele realizarii instalatiei

Pasul 1. Realizezi instalatia – suportul in care vor sta florile

Cea mai buna varianta este sa folosesti plasa de sarma cu ochiuri mici. Pentru ca norul nostru trebuia sa fie destul de lat si lung , ne-am gandit sa ii facem un sistem de sustinere. Astfel ca prin interiorul lui trecea o teava din plastic rezistent. In jurul acestei tevi am strans doua straturi de sarma. Doua pentru ca astfel tijele florilor vor trece prin doua straturi, fapt ce le va da mai multa sustinere si siguranta in nor.

Pe scurt, cum am realizat structura de sarma in jurul tevii – am desfasurat 2 metri de sarma, apoi inca 2 si apoi inca 2. Le-am legat intre ele tot cu sarma, formand un fel de paturica deloc moale si pufoasa. Am plasat teava pe mijlocul paturicii si am strans cat am putut noi de bine la capete. In aceasta etapa este vorba doar de mine si de Alexa, ne-am cam umflat/inrosit palmele, dar nu conteaza. Dupa ce am strans la capete, am procedat la fel cu un alt strat de sarma si apoi am legat iar la capete. A avut din oficiu o forma frumoasa de nor, dar pentru a da o tensiune si pentru a mai micsora ochiurile plasei, am strans si noi cu palmele aceasta plasa. Efectiv, bagat degetele prin plasa, strans. In felul asta, se micscorau si se curbau frumos ochiurile pentru instalatia noastra.

Aceasta etapa ne-a luat cam 3 ore.

Eu si Alexa, muncind cu drag si spor la plasa de sarma

Pasul 2. Iti iei suficienta floarea miresei (sau cel putin asta crezi tu).

Unde esti Alexa?

Pasul 3. Montezi firele de floarea miresei

Partea asta, desi pare foarte migaloasa, ne-a luat tot vreo 3 ore.

Am folosit aproximativ 300 fire de floarea miresei pentru a umple instalatia. Tot din acest necesar am realizat si ploaia de floricele.

In pozele de mai jos instalatia era prinsa intre doi suporti pentru a putea monta si in partea de jos.

aici eram cam gata

Pasul 4. Montezi instalatia pe pozitii

Aici ne-au ajutat doi baieti. Au tras niste sarme prin teava din interior si au atarnat acest frumos norisor cu flori intre doi copaci.

Chiar asa arata atunci seara, inainte sa vina ploaia(de seara). Desi ne-am speriat de efectele ploii, se pare ca ea a avut doar un efect pozitiv. Vedem si in poze ca florile sunt mai viguroase si zambarete.

 

Cam aceasta a fost aventura noastra cu instalatia florala de pe Matasari.  A fost primul nostru festival la care am participat cu un concept vizual. Ne-a placut, drept urmare, ne pregatim de alt festival saptamana viitoare, Street Delivery mai exact. Si acolo vom avea ceva vizual foarte frumos.

In concluzie, ne-ar placea sa vedem aceste instalatii florale in diverse showroomuri, concept-store-uri, vitrine de magazine, sedinte foto pentru magazine.

Am mai scris despre instalatii florale  aici, va puteti delecta cu imagini graitoare. 

 

A scris cu drag,

Georgiana

 

Sursa foto : Flori-Sauvage

Femei pe Matasari

HippieHippieShake

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat