*
SustenabilitateEvenimentul Autonom care sărbătorește sustenabilitatea în România și design-ul floral

Evenimentul Autonom care sărbătorește sustenabilitatea în România și design-ul floral

Recent, compania românească Autonom, care se ocupă de leasing operațional și închirieri auto, au organizat un eveniment pentru a marca ziua sustenabilității în România și pentru a sărbători sustenabilitatea românească.

Au adunat un număr impresionat de parteneri pentru care sustenabilitatea este o ramură importantă în afacerea lor și le-au oferit șansa de a veni cu un stand în cadrul evenimentului pentru a celebra această zi alături de ei, dar și pentru a-și promova afacerea.

Am avut și noi bucuria de a participa la eveniment cu puțin mai mult decât un stand.

flori eveniment kokedama atelier kokedama idei atelier floral autonom

Aranjamente florale sustenabile la evenimentul Autonom

În cadrul acestui eveniment, pe lângă stand, noi ne-am ocupat de aranjamentele florale, care, bineînțeles, au fost sustenabile.

Am decorat mesele cu vase mici cu flori românești, fără burete floral, unde am folosit ca suport kenzanul, inspirându-ne din arta ikebana.

De asemenea, a existat și un Photobooth, de unde fiecare vizitator pleca cu o amintire sustenabilă, decorată cu licheni, care vor rezista mult timp în casele lor.

Atelierele florale de la Autonom

Mai mult decât atât, am coordonat, la finalul evenimentului, un atelier de amenajare florală. Alături de persoanele care s-au înscris am creat Kokedama, care ține tot de arta grădinăritului japonez.

Kokedama este un ghiveci natural realizat din pământ, sub forma unei bile, îmbrăcat în mușchi, în care înfigi plantele. Această activitate este terapeutică, fiindcă iei contact direct cu natura. Primul pas este să realizezi bila din pământ și apă. Apoi, în această bilă făurită de tine introduci planta sau floarea. În cazul nostru, am introdus idera.

După care mușchiul cu care urmează să îmbraci acest ghiveci natural trebuie curățat de bețișoare sau alte elemente naturale care se mai strecoară în el. În final, sigilezi acest mușchi cu ață.

Aici poți descoperi primul atelier de Kokedama pe care l-am organizat de când Flori Sauvage a luat viață.

La atelier au venit șaptesprezece persoane și l-am ținut în două ture.

Originalitatea acestei activități de uimește prin rezultatul final și te ajută să te relaxezi prin procesul ei.

Sustenabilitatea vine și din dragoste de sine

În cazul în care ne urmăriți pe Facebook și Instagram, poate ați văzut că recent ne-am ocupat și de aranjamentul floral pentru Climate Change Summit, în cadrul căruia am realizat un copac și mușchi și un glob pământesc în care continentele lua forma unor mușchi evergreen.

Ei bine, la evenimentul Autonom, unul dintre vorbitori a fost din parte Climte Change. Ne-a impresionat discursul lui, fiindcă a vorbit despre cum dragostea de sine și sustenabilitatea sunt legate unele de altele.

Înainte să „dai din coate” ca să-ți duci planurile la final și să realizezi ce ți-ai propus, este important să îți acorzi ție iubirea de care ai nevoie și pe care o meriți. Dacă faci asta, totul va veni natural. Dacă te iubești pe tine, o să acorzi mai multă atenție și dragoste celor din jur și, mai apoi, mediului, care reprezintă tabloul în care îți desfășori activitatea.

Un parteneriat care te face să te simți ca într-o familie

flori eveniment aranjamente masa flori in vas flori sauvage eveniment autonom

În cadrul evenimentului a mai fost un atelier care nouă ne-a plăcut tare mult, anume cel de turnat lumânări. Fiindcă noi am mai realizat astfel de obiecte cu flori pentru cununii și botezuri, am legat, mental, acest atelier de ceea ce facem noi.

Un alt partener care ne-a atras atenția a fost We wilder. Fetele de la We wilder au avut un stand chiar lângă noi și, la măsuța lor, au adus urme de animale încastrate în ghips. Vizitatorii care treceau pe la ele ghiceau animalul, cât de mare era, felul în care trăia doar după urma pe care a lăsat-o.

Au creat astfel o legătură directă și distractivă pentru oricine poposea la standul lor cu natura.

Evenimentul Autonom și-a propus să ne facă pe toți participanții să ne simțim ca într-o mare familie și a reușit.

Ne-am simțit tare bine la eveniment. Am realizat că avem niște parteneri reali pe acest drum al sustenabilității.

În urmă cu un an am cunoscut echipa sustenabilității de la Autonom. Ne-am întâlnit și am povestit despre nevoile lor când vine vorba de aranjamente florale. Am dorit să avem această discuție pentru a le asigura partea florală potrivită. Așadar, povestea noastră alături de ei s-a scris organic.

Sperăm ca pe viitor sustenabilitatea să fie și mai discutată în România, iar acest lucru se poate realiza prin proiecte și evenimente precum cel organizat de Autonom.

Dorim să le mulțumim pe această cale pentru toată implicarea lor. Chiar facem parte dintr-o mare familie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat