*
Buchete de mireasaCum folosești daliile în buchetele de mireasă

Cum folosești daliile în buchetele de mireasă

Daliile în buchetele de mireasă. Iată care e propunerea noastră pentru astăzi. Află mai multe despre dalii în postarea de mai jos.

Daliile sunt acele flori superbe care înfloresc și la sfârșitul verii. Sunt florile care ne aduc aminte de zilele călduroase de vară, în care grădinile explodau în diferite nuanțe. Acestea sunt o amintire a verii care se pregătește să plece și adugă un zâmbet pe buzele oricui le întâlnește. Daliile sunt unele dintre cele mai îndrăgite flori atunci când vine vorba de nunțile din această perioadă a anului, deoarece au un aspect fresh și văratic. În acest articol îți voi arăta cum le poți combina pentru a crea un buchet senzațional. 

Daliile sunt flori pe care le întâlnim foarte des în grădinile românești, deși la origini vin din Mexic. Acestea sunt foarte îndrăgite pentru că înfloresc de la începutul lunii iunie până în octombrie sau până la primul înghet. Un alt motiv pentru care sunt atât de apreciate este aspectul inedit pe care îl au. Mărimea acestora poate varia, de la dalii pitice, până la cele înalte, care pot atinge 1,5m. De asemenea, forma petalelor este și ea foarte diferită, unele au petale ascuțite, altele au petale rotunjite în culori variate.

Buchet minimalist cu dalii Buchet de mireasă cu dalii Daliile multicolore în buchete

Volumul și textura petalelor fac dalia într-adevăr indită în buchetul de mireasă. Aceasta este o piesă de rezistență în aranjamente și poate fi combinată atât cu alte flori, cât și cu diferite feluri de verdeață. Buchetele de mireasă cu dalii sunt de obicei destul de voluminoase, cu un aspect elegant. Dacă ești în căutarea unui buchet simplu, daliile nu sunt cea mai bună alegere, dar pentru acelea dintre voi care vă doriți ca buchetul să fie admirat și să atragă atenția, daliile sunt florile perfecte.

Daliile în buchetele de mireasă – Daliile albe

Daliile albe sunt un simbol al recunoștinței și al respectului, iar nonculoarea este simbolul absolut al purității. Daliile albe sunt perfecte pentru o nuntă rafinată. Tradițional, mireasa trebuie să poarte un buchet cu flori albe, deci această variantă este perfectă dacă ții la obiceiurile vechi. De asemenea, acestea pot fi combinate cu tradafiri albi, anemone și flori de ranunculus și formează un buchet cu aspect clasic, care nu are cum să dea greș la nunță. Poți adăuga și mici pete de culoare buchetului tău folosind flori micuțe în culori tari sau pastelate. Un alt sfat ar fi să mergi și pe un decor în stil greenery la eveniment care completează perfect buchetul și are un aspect natural.

Buchet de mireasă cu dalii albe Buchet de mireasă cu dalii albe Daliile albe in buchetul de mireasă

Daliile pastelate

Poți găsi dalii într-o varietate foarte mare de culori, iar cele pastelate sunt unele dintre cele mai îndrăgite la nunți. Sunt mai jucăușe decât cele albe, dar păstrează aspectul elegant al acestora. Folosind dalii în nunanțe pastelate de roz și portocaliu, ai libertatea să experimentezi ceva mai mult și cu celelalte flori din buchet. Poti merge pe crini în diferite nuanțe, trandafiri în culori pudrate sau chiar cu bujori romantici.

Recomandarea mea este să încadrezi florile colorate în verdeață. Nuanțele închise de verde vor scoate în evidență culoarea petalelor. Consultă-te cu designer-ul tău floral pentru a ajunge la o schemă de culori pe placul tău și joacă-te cu poziționarea florilor pentru a ajunge la efectul pe care ți-l dorești. Aceste buchete sunt perfecte pentru miresele care își doresc o nuntă fresh, de vară cu un aspect modern și jucăuș.

Daliile pastelate Buchet de mireasă cu flori pastelate Buchet cu dalii pastelate

Dalii în nuanțe închise

Nuanțele închise de vișiniu și bordo sunt mai puțin întâlnite în buchetele de mireasă, dar atunci când sunt folosite, acestea au un aspect într-adevăr inedit. Daliile oferă aceste nuanțe în mod natural, fiind perfecte pentru buchete de mireasă de toamnă. Culorile florilor sunt vibrante, dar romantice, iar combinația dintre vișiniu, ivoar și verde închis arată senzațional. Acest tip de buchet este unul care se îndepărtează foarte mult de tiparele clasice, deci este destinat unei mirese cu o personalitate puternică, care dorește să iasă în evidență.  Dacă nunta are loc într-un loc unde natura și-a mai pierdut din strălucire și a început să adopte culorile rumenii ale toamnei, buchetul va arăta și mai bine.

Este foarte important să te consulți cu desiner-ul floral sau alte persoane din domeniu, pentru ca buchetul să aibă un aspect elegant. Dacă aceste culori puternice nu sunt combinate într-un mod armonios, buchetul ar putea să își piardă din strălucire. Dacă proprțiile, volumele și combinațiile de culori sunt însă făcute într-un mod simetric, rezultatul este unul irezistibil și va deveni piesa de rezistență a evenimentului.

Daliile vișinii Buchet de toamnă Buchet de toamnă cu dalii vișinii

Dacă îți plac ideile noastre și ești în căutarea unui aranjament inedit, aruncă o privire peste portofoliul nostru.

Ei bine acestea au fost doar câteva modalități prin care poți folosi daliile la nunta ta. Ai nenumărate posibilități de a combina și aranja atât florile cât și verdeața din buchete, deci joacă-te cu diferite texturi și tipuri de flori. Nu există o variantă care să fie mai bună decât cealaltă. Ceea ce contează, este ca buchetul să fie pe placul tău și să fie un accesoriu superb la nuntă. Tu ce variantă vei alege?

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat