*
Buchete de mireasaBuchetul de mireasă – Tot ce trebuie să știi despre accesoriul perfect

Buchetul de mireasă – Tot ce trebuie să știi despre accesoriul perfect

Buchetul de mireasă este o piesă nelipsită pentru miresele de astăzi. Acestea îl aleg în funcție de tema nunții, de locație, de rochie și de personalitate. În ziua de astăzi nu cred că îți poți imagina nunta perfectă fără un buchet pe măsură. În trecut însă, buchetul de mireasă avea cu totul altă funcție, decât cea estetică. În acest articol, voi încerca să îți aduc câteva informații despre ce înseamnă mai exact buchetul de mireasă și despre cum îl poți alege.

Când a apărut pentru prima dată buchetul de mireasă?

Buchetul de mireasă și-a făcut pentru prima dată apariția în Antichitate. Pe atunci, miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care primeau ceva de la ele se bucurau de acest noroc. Din această cauză, miresele au ajuns să fie aproape sfâșiate de cei care doreau să își facă viața mai bună. Apariția buchetului de mireasă a fost un naturală, întrucât miresele aveau nevoie de un instrument pe care să îl arunce mulțimii.

În Grecia și Roma Antică buchetele de mireasă erau alcătuite din flori parfumate, deoarece se credea că acestea au puterea de a alunga spiritele rele. În Epoca Victoriană însă, buchetele de mireasă nu erau populare la nunți. Această tradiție a fost însă schimbată, atunci când însăși Regina Victoria a purtat la nunta sa un buchet realizat din flori proaspete.

Buchet de mireasă - Roz Buchet de mireasă - Pastel Buchet de mireasă - Roz

În prezent însă, buchetul de mireasă a devenit un adevărat simbol al iubirii. Teoretic, o nuntă modernă are 3 buchete: buchetul pentru cununie, buchetul de nașă și buchetul miresei, care este aruncat fetelor nemăritate. Fiecare dintre acestea, este ales în funcție de locație, ținută și personalitatea persoanei care îl poartă.

S-au creat foarte multe ghiduri detaliate, care te învață să îți alegi buchetul de mireasă, iar în continuarea acestui articol, iți voi aduce și eu câteva „reguli” pe care ar trebui să le urmezi pentru a alege buchtul perfect.

  • Alegerea buchetului în funcție de locația nunții:

Buchet de mireasă Buchet de mireasă Buchet de mireasă

Nuntă în aer liber

Dacă optezi pentru o astfel de nuntă, florile din buchet trebuie să se integreze în peisajul natural. Astfel, dacă nunta se va ține într-o grădină, poți opta pentru flori simple, cu un aspect fresh, cum ar fi lăcrămioarele sau florile de nu-mă-uita.

 

Nuntă în sală de bal

Nunțile în sălile de bal se caracterizează prin eleganță și lux. Pentru ca buchetul să se integreze în peisaj, poți opta pentru un buchet rotund, mai voluminos sau unul tip cascadă. Florile perfecte pentru aceste tipuri de buchete sunt calele, trandafirii și bujorii.

Nuntă în salon

Această locație cere un buchet simplu și elegant. Poți opta pentru un buchet alcătuit dintr-un singur tip de floare, cum ar fi lalelele.

  • Alegerea buchetului în funcție de rochia de mireasă

Buchet de mireasă - Rochie Buchet de mireasă - Rochie Buchet de mireasă - Rochie

Rochia mulată 

Categoria „rochilor mulate” este una vastă, deoarece acestea pot fi simple, cu aplicații de dantelă sau cu accesorii sclipitoare. Pentru fiecare tip de rochie există un buchet asortat. Pentru rochiile simple și mulate buchetul potrivit este fie unul de tip cascadă, fie unul rotund însă simplu și elegant. Dacă te-ai hotărât să porți o rochie cu dantelă, buchetul perfect este cel alcătuit din flori de câmp. Pentru o rochie mulată, dar cu aplicații sclipitoare, cred că cea mai bună opțiune este un buchetul alcătuit din trandafiri sau lalele, care să nu ia din frumusețea rochiei.

Rochie tip prințesă

Rochia tip prințesă atrage atenția tuturor invitațiilor, iar dacă te hotărăști să porți un astfel de model, buchetul trebuie să fie pe măsură. Cu cât mai mare și mai voluminos, cu atât mai bine. Poți opta pentru combinații de culori și de flori, cum ar fi combinația dintre hortensii și cale.

Rochie dreaptă

Multe mirese își doresc o rochie nici prea opulentă, nici prea strâmtă și optează pentru o rochie dreaptă. Fiind varianta de mijloc, orice buchet se potrivește cu acest tip de rochie. Principiul este destul de simplu, cu cât rochia este mai simplă, cu atât buchetul poate fi mai încărcat. Dacă rochia are aplicații un buchet mai simplu le va scoate în evidență și mult.

Cum am spus și înainte, buchetul de mireasă a devenit o necesitate pentru orice fată în ziua nunții. Pe lângă semnificația istorică pe care o are, acesta îndeplinește și o funcție estetică. Buchetele de mireasă au puterea de a completa orice ținută și de a integra mirii în decorul evenimentului.

Buchetul de mireasă - Cuplu Buchetul de mireasă - Cuplu Buchetul de mireasă - Cuplu

Dacă îți plac ideile și propunerile noastre, poți arunca o privire peste portofoliul nostru aici, unde găsești mai multe buchete de mireasă pentru nunta ta.

 

În final, sper că acest articol ți-a dat câteva idei despre buchetele de mireasă și despre cum ai putea alege varianta perfectă pentru nunta ta. Acesta reprezintă o parte importantă a nunții și înainte de a lua o decizie, ar trebui să hotărăști modelul rochiei și decorul nunții. Încearcă să incorporezi flori neașteptate în buchetul tău și să combini flori cu diferite semnificații. Nu uita însă, că nunta este ziua ta specială și indifernet de reguli și principii, ar trebui să să alegi acele elemente care te reprezintă și care te fac fericită.

De asemenea, există un ghid gratuit cu toate informațiile pe care trebuie să le cunoști înainte de a porni în căutarea buchetului de mireasă. Se numește Buchete de mireasă- Ghid complet cu tot ce trebuie să știi.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest