*
Aranjamente floraleNu știi cum să arate buchetul tău de mireasă? Alege unul cu bujori

Nu știi cum să arate buchetul tău de mireasă? Alege unul cu bujori

Puține persoane știu, dar buchetul miresei e un detaliu care a apărut pe vremea Romei Antice. Inițial se credea că femeile alegeau să poarte flori pentru a mirosi mai bine, dar ultimele studii au arătat că în ziua nunții, viitoarele soții alegeau să fie însoțite de un buchet care era ținut adesea în mâini, iar alteori era prins în păr, pentru că acesta simboliza fertilitatea, puritatea, sinceritatea, fidelitatea și alte valori care se considerau a fi importante pentru o căsnicie fericită și lungă. Buchetele nu era formate doar din flori, ci și din ierburi aromatice. Spre exemplu, cel mai utilizat era mărarul. De ce mărarul: fiindcă avea proprietăți afrodiziace. Mai mult, chiar și usturoiul era folosit în unele buchete, pentru că el  era un talisman împotriva ghinionului și alunga spiritele rele.

Totuși, în zilele noastre, nu mai este esențial să îți gândești buchetul din ziua ta specială cu mărar sau usturoi. Noi îți recomandăm buchetul din bujori, care, de altfel, sunt încărcați și ei de semnificații.

Povestea unui bujor pentru buchet

buchet de mireasa cu bujori albi

Ca orice lucru, până și florile au câte o istorie și suntem convinse că legenda bujorului te va încuraja să alegi acest simbol în ziua nunții tale. În folclorul românesc, această plantă se construiește pe schema clasică a basmelor și include motive puternice, chiar spirituale, precum încălcarea și interdicția poruncii, care atrage pedeapsa. Totuși, ca în orice poveste folclorică care are un scop educativ, se remarcă puterea artei care purifică conotațiile negative și le transformă în frumos.

Așadar, să trecem la poveste:

Se spune că demult, într-o pădure de lângă un regat, trăiau niște zâne care nu suportau superficialitatea și ipocrizia muritorilor, așa că de fiecare dată când vreunul îndăznea să le calce domeniul, îi transformau fie în bălării, fie în animale sălbatice. Zvonul acesta roia printre oameni, motiv pentru care încercau, pe cât posibil, să se ferească de pădurea blestemată și mai ales să-și ferească copiii să se aventureze prin acea zonă.

Lecția despre zânele cele rele a fost predată și de regele regatului fiului său, Bujor, care, ajuns la vârsta adolescenței, a fost împins de curiozitate și de spiritul aventurier, așa că a încălcat porunca tatălui său și a pornit pe meleagurile interzise pentru a se convinge de unul singur de veridicitatea poveștii.

Imediat cum a ajuns în pădure, a fost cuprins de un somn adânc, iar blestemul zânelor a început să se reverse asupra lui. Fiind însă înduplecate de frumusețea lui, acestea au ales să-l transforme într-o floare, cea mai frumoasă din regat. Cum bujorul înflorește imediat după răsăritul soarelui, iar roua se așează pe florile frumos colorate și înmiresmate, se spune că picăturile de apă sunt lacrimile tânărului Bujor, regretând veșnic că nu a ascultat sfaturile tatălui său.

Buchetul din bujori și de ce să-l alegi tocmai pe el

buchet mireasa bujori roz

Bujorul e considerată o floare deosebită, plantată de către oameni cu scopul de a-și înfrumuseța grădinile. Totuși, deși la bază locul ei este în curte, din bujori pot fi realizate niște buchete de-a dreptul spectaculoase. Bujorii vin într-o diversitate de culori, iar finețea lor incontestabilă și mirosul fresh sunt doar atuuri pentru un buchet de mireasă deosebit.

Bujorii au început să fie cultivați mai ales în Japonia pentru a semnifica cele două principii de bază ale țării, și anume onoarea și curajul. Sunt preferați în special de elitele societății, de erudiți, artiști, pentru care reprezintă o adevărată muză și un simbol al bogăției, prosperității și sănătății.

Bujorii mai sunt și un simbol al norocului, al prieteniei și frumuseții. Tocmai de aceea, sunt florile cu care nu vei da greș dacă-I dorești într-un buchet de mireasă. Cu acest simbol al afecțiunii, îți vei putea exprima dragostea.

Culorile buchetului de bujori

bujori buchet mireasa inspiratie

Bujorii, mai ales cei roz, sunt asociați cu iubirea romantică, fiind considerați unele dintre cele mai senzuale flori. În arta Feng Shui, chiar se spune că bujorii roz sunt cele mai potrivite flori pentru decorul dormitorului, prezența lor aducând armonie în cuplu.

Tot datorită acestor simboluri, se crede că femeile care aleg bujorii roz pentru buchetul lor de mireasă, vor avea o căsnicie fericită, fiind de bun augur. Bineînțeles că semnificația romantică a bujorului face din această floare una potrivită pentru a fi dăruită în orice moment, fiind considerați ideali în ziua nunții.

În alte culturi, bujorii albi sunt asociați cu regretul, cu părerea de rău, fiind florile care te vor ajuta să îți ceri iertare. Totuși, într-un buchet de mireasă, bujorii albi vor oferi un aer proaspăt, pur, delicat, intim întreg portretului miresei.

În final, indiferent dacă vrei să-i oferi cuiva drag sau dacă vrei să îi porți în cea mai important zi din viața ta, bujorii sunt, așadar, flori cu un puternic impact pozitiv, ba chiar sunt aducători de noroc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *