*
Aranjamente floraleArcadele florale – elementul clasic și esențial al nunții

Arcadele florale – elementul clasic și esențial al nunții

E aproape imposibil să ne imaginăm o nuntă fără flori. Ele mereu au fost o piesă important a acestui eveniment. Ele au rolul să aducă un strop de eleganță și delicatețe. De-a lungul timpului, aranjamentele florale au devenit din ce în ce mai variate, începând cu buchetul miresei, urmând aranjamentul floral al meselor până la arcadă.

Arcadele florale sunt un soi de declarație supremă. Acestea sunt folosite pentru ceremonii, fiindcă forma eliptică a arcadei încadrează frumos cuplul și oferă un punct de ancorare. La fel ca și alte amenajări, există stiluri nesfârșite în care îți poți gândi arcada: stilul natural, decorativ sau vegetativ, simetria sau lipsa acestuia, forma, dimensiunea, proporția, tipul materialelor folosite și așa mai departe.

Arcada florală la nuntă – simbolistică

arcada florala flori sauvage 01

Știați că arcada florală are o simbolistică religioasă? De fapt, ea simbolizează viața, etapa între trecut, prezent și viitor și reprezintă o legătură între Dumnezeu și oameni. Arcada apare pentru prima data în  Vechiul Testament, sub forma arcii lui Noe și a lui Moise.

Mai mult decât atât, arcadele florale curbate sunt concepute pentru a reprezenta viitoarea casă a cuplului și călătoria îndreptării către o nouă viață împreună. Spre deosebire de ele, arcadele florale pătrate simbolizează stabilitatea, care este un mesaj ideal de purtat de-a lungul vieții.

Vreau o arcadă florală, dar nu știu cum să arate

arcada floarala 02

Arcadele pentru nuntă devin baze fantastice pentru arnajamente florale. Ele pot fi lăsate naturale sau pot fi drapate cu voaluri, ba chiar decorate cu lumini.

Lasă-ți imaginația liberă și gândește-ți arcada ca un mic artist. Echipa Flori Sauvage poate veni oricând în ajutorul tău cu idei și nu numai. Scrie-ne oricând!

Spre exemplu, unele cupluri aleg să opteze pentru o arcadă de tip de baldachin. Indiferent de alegerea pe care o vei face când vine vorba de arcada florală, important este ca ea să reflecte și elemente din personalitatea ta. Din spiritul tău. Din ceea ce iubești. Sub acea arcadă vei spune da, apoi ea va fi elementul care va atrage atenția, locul preferat de poze, așa că alege cu adevărat ce-ți place și nu face compromisuri.

De ce să alegi o arcadă florală?

arcada florala 03

Unul dintre cele mai importante gânduri de care trebuie să ții cont atunci când îți aranjezi nunta este să cheltuiești bani acolo unde va avea cel mai mare impact. Și o arcadă de nuntă florală creează cu siguranță factorul wow atunci când invitații tăi ajung la locul nunții.

Motivele ca să optezi pentru acest tip de aranjament sunt numeroase:

  • Oferă un sentiment de bun venit la intrarea în locație,
  • este locul ideal pentru rostirea jurămintelor sau semnarea registrului,
  • este un fundal grozav pentru fotografii,
  • poate înfrumuseța o zonă mai puțin frumoasă,
  • dacă vă căsătoriți afară, puteți amenaja o arcadă cu peisaje spectaculoase în spate,
  • puteți folosi flori de sezon și să concepeți o tematică a nunții voastre pornind de la arcadă,
  • va fi o perdea cu flori superbe,
  • arcada poate fi folosită și cu scopul de a direcționa oaspeții,
  • dacă visați la o nuntă în stil rustic în perioada verii, gândiți-vă la flori precum trandafirii și bujorii. În timpul iernii, gândiți-vă la ilfin, fructe de pădure și iederă. Toamna, folosește viță-de-vie și mini-dovleac,
  • arcadele florale sunt un fundal excelent pentru fotografii.

O arcadă florală e un element de care nu te poți lipsi la nuntă. Nu ai nicio idee cum să fie? Aici putem să te ajutăm noi! Trimite un mail la hello@florisauvage.ro și hai să discutăm.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *