*
Lumanari de botez sau cununie4 recomandări de lumânări de botez/cununie

4 recomandări de lumânări de botez/cununie

În acest articol, voi trece în revistă tipurile de lumânări de cununie sau botez pe care noi le-am întâlnit și pe care le folosim recurent în activitatea noastră floristică. Sunt modele pe care noi le recomandăm cu încredere și suntem sigure cu privire la calitatea și rezistența lor.

De știut că lumânările pot fi din ceară naturală sau din ceară albă/parafină. Poți vedea aici, TOATE MODELELE de lumânări de cununie sau botez.

Ce tipuri de lumânări de botez/cununie recomandăm?

  1. Lumânări din ceară naturală sculptată

Aici a fost dragoste la prima vedere pentru noi. Ne-a plăcut tare mult cum a ieșit primul model, restul e istorie.

Modelul Stalp romanesc este unic și este inspirat din arhitectura tradițională românească, din motivele folosite la stâlpii de pridvor.

Noi le achiziționăm de la un producător din zona Câmpina și ne bucurăm că ajutăm un om priceput să își ducă mai departe meșteșugul.

Lumânările pot fi împodobite atât cu flori naturale proaspete, cât și cu flori uscate.

lumanare ceara naturala cu flori uscate botez cununie model stalp flori pastelate

lumanare ceara naturala cu flori uscate botez cununie model stalp

Cum se păstrează în timp lumânarea din ceară naturală?

Ceara naturală de albine miroase excelent. Culoarea sa este specifică și nu poate suferi modificări. Am observat că, prin trecerea timpului, o lumânare din ceară naturală capătă o culoare mai deschisă.

O mică paranteză legat de ceara de albine. Știți că mai sunt și lumânările realizate din faguri de ceară de albine. Sunt foarte frumoase și ele, le recunoașteți după modelul specific. Noi le recomandăm pe perioada rece, mai degrabă. Am observat că sunt mai fragile și căldura e un factor important de luat în calcul. Așadar, dacă evenimentul are loc într-o perioadă fără călduri mari, poți lua în calcul și această variantă de lumânare.

2. Lumânări din ceară naturală simplă sau colorată

Sunt foarte versatile și le putem folosi în orice design floral.

Noi, cum suntem mari fane ale ambelor modele, încercăm să le distribuim în funcție de cum simțim că se potrivesc.

Atât lumânările din ceară naturală sculptată, cât și lumânările din ceară simplă au, într-adevăr, un preț mai ridicat decât lumânările albe. Dar, efectul este unul pe măsură.

Pentru aceste lumânări simple o recomandăm cu drag pe doamna Nicoleta de la Sănătate din Stupină. Le lucrează manual, cu mare drag, în Vrancea.

lumanare ceara naturala botez cununie lumanari elegante flori albe
florisauvage.ro

3. Lumânări din ceară albă sau parafină

Aceste lumânări sunt foarte versatile și foarte ușor de asortat. Pot fi parte dintr-o nuntă mai elegantă, dar le-am avut și în tematică rustică sau tradițională. Și ele sunt ușor de purtat în ziua cea mare, la fel ca și celelalte, deși sunt mai grosuțe.

Dacă nu știați ce este parafina, vă las aici câteva cuvinte interesante găsite pe siteul celor de la bebetei.ro.

Este un produs obtinut prin distilarea titeiului si se prezinta ca o ceara dar mult mai fina si mai elastica. Are numeroase utilizari industriale dar este folosita cu succes si in domeniul cosmeticii si al fizioterapiei, (tendinitelor, entorselor si rupturilor de ligament).

Beneficiile parafinei

Dar sa revenim la domeniul legat de frumusete, aici parafina joaca un rol important in hidratarea pielii, in activarea circulatiei sangvine la acest nivel si nu in ultimul rand previne imbatranirea prematura a acesteia.

Cel mai folosit mod de utilizare a parafinei este impachetarea, remediul perfect pentru refacerea zonelor cu piele uscata. Parafina contribuie la deschiderea porilor si la o mai buna hidratare, deoarece formeaza un film subtire la acest nivel.

Dupa ce parafina este indepartata, pielea devine mult mai fina si mai catifelata la atingere, deoarece s-au indepartat si toate celulele moarte.

Parafina datorita calitatilor sale este si parte constitutiva in realizarea unguentelor, cremelor destinate in special refacerii pielii mainilor si picioarelor.

bebetei.ro

lumanare de botez cununie ceara alba simpla model stalp lumanare eleganta
lumânare din parafină
lumanare de botez cununie ceara alba simpla model stalp lumanare eleganta

4. Lumânările din ceară naturală colorată

Sunt foarte apreciate aceste lumânări și asta pe bună dreptate. Sunt delicate și pot aduce un plus valoros designului.

Noi ne bucurăm când o persoană alege o astfel de lumânare pentru că aspectul estetic va fi pe măsură. Se găsesc în multe nuanțe de verde, roz, bleu.

O recomandăm cu mare drag pe Mo Candle, ale cărei lumânări arată ca niște bijuterii în sine.

lumanare ceara naturala roz colorata botez cununie ceara alba simpla model stalp lumanare eleganta
atelier interesart
image 11
florisauvage.ro
image 10
lumânări de la Mo Candles

Concluzie

Lumânările de cununie sau botez pot fi din ceară naturală sau albă, colorate sau simple.

În ultima perioadă, lungimea folosită este cea de 35-45 cm pentru că se pot ține cu ușurință în mână în timpul ceremoniei.

Sperăm că vă ajută informațiile de mai sus referitor la modelele de lumânări de botez sau cununie. Noi pe acestea le recomandăm, așadar sunt potrivite din punctul nostru de vedere. Cu siguranță, există și alte modele încântătoare. Ne-am bucura să le primim de la voi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat