*
Aranjamente florale5 idei pentru buchetul de Ziua Femeii

5 idei pentru buchetul de Ziua Femeii

Ziua Femeii este momentul în care ne dorim să arătam femeilor din viața noastră, cât de mult le apreciem. Fie că este mama, bunica sau iubita, în ziua de 8 Martie le mulțumim pentru tot ce fac pentru noi. Florile sunt cel mai popular cadou de Ziua Femeii pentru că sunt clasice, vesele și pentru că ai posibilitatea de a alege combinații inedite. De aceea, m-am gândit să îți dau câteva idei despre cum ai putea alcătui buchetul perfect.

Înainte să încep cu sugestiile, m-am gândit că ți-ar plăcea să afli câteva lucruri interesante despre această zi importantă. Ziua Femeii a fost prima dată sărbătorită formal pe data de 8 martie de Organizația Națiunilor Unite în anul 1975. Doi ani mai târziu, în 1977, această zi a fost proclamată ziua oficială a femeii pe plan mondial. De atunci, în fiecare primăvară, în toată lumea, femeiile sunt sărbătorite și apreciate de ziua dedicată lor.

Ziua Femeii

De multe ori suntem prinși cu diferite lucruri pe care le avem de rezolvat, iar începutul primăverii ne ia prin surprindere. Nu odată, m-am trezit în ultimul moment că vine ziua femeii și nu am niciun cadou pentru mama. Astfel, m-am gândit să vă ușurez puțin munca și să vin cu câteva idei pentru buchetul perfect de Ziua Femeii.

  • Buchetul de trandafiri

Alegerea clasică, trandafirii sunt una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite flori din lume. Sunt un simbol al iubirii și al aprecierii. Această semnificație îi face perfecți pentru un buchet de Ziua Femeii. Se găsesc în nenumărate culori, pe tot parcursul anului la orice florărie. Fiind atât de răspândiți și îndrăgiți, trandafirii îți oferă oportunitatea de a personaliza buchetul în nuanțele preferate. Aceștia sunt alegerea perfectă, dacă cauți un cadou pentru o femeie elegantă și sofisticată.

Dacă vrei să afli mai multe despre semnificația trandafirului, aici găsești un articol dedicat acestora.

Ziua Femeii Ziua Femeii Ziua Femeii

  • Buchetul cu lalele

Lalele sunt flori vesele, de primăvară, care ascund numeroase semnificații și povești, despre care poți afla mai multe aici. Eu le consider destul de misterioase și versatile, pentru că pe de-o parte, ai lalelele clasice, pe care le găsești în fiecare primăvară în nuanțe de galben sau roșu, dar pe de altă parte ai și sortimentele mai interesante, cum ar fi cele negre. Sunt perfecte pentru un buchet de primăvară pentru o persoană veselă, a cărei anotimp preferat este cel în care ne aflăm. Lalelele pot fi combinate cu multe alte flori și diferite verdețuri pentru a constitui un buchet bogat.

Ziua Femeii Ziua Femeii Ziua Femeii

  • Buchet multicolor

Că tot vorbeam de primăvară, ce este mai frumos decât un buchet multicolor, în care diferitele texturi, nuanțe și volume se combină perfect?! Este un buchet vesel, fresh, plin de viață, care ar impresiona și ar aduce un zâmbet pe chipul oricărei femeie. Încearcă să nu te rezumi la o singură floare, ci combină florile mari cu cele mici, diferite tipuri de verdețuri și diferite forme. Acest buchet trebuie să arate de parcă ar fi proaspăt cules dintr-o grădină. Este perfect pentru o femeie căreia îi place să se bucure de viață și să fie activă zi-de-zi.

Buchet de primavara Buchet de primavara Buchet de primavara

  • Buchet cu flori de câmp

Deși buchetul cu flori de câmp poate părea simplu la prima vedere, acesta are un impact foarte puternic. Avantajul acestor buchete este că poți adăuga diferite verdețuri sau flori aromatice, cum ar fi lavanda, care oferă un parfum senzațional. Încearcă să combini flori mici, cu verdețuri de câmp și păstrează o paletă de culori pastelată. Rozul și movul pastelat sunt culori perfecte pentru acest buchet. Pentru o pată de culoare poți adăuga și câteva păpădii galbene, care să anime buchetul. De asemenea, combinația de alb cu galben este una foarte reușită. Eu îl consider buchetul perfect pentru o femeie căreia îi plac lucrurile naturale și este adepta simplității. Deși nu este la fel de sclipitor ca celelalte buchete prouse, lucruile simple sunt de multe ori mult mai apeciate și mai greu de construit.

Buchet flori de camp Buchet flori de camp

  • Buchet dulce

Cine zice că buchetele trebuie să fie neapărat alcătuite din flori?! Frumusețea unui buchet este că îți oferă ocazia de a crea ceva unic, iar în ultimul timp, un trend care am văzut că a aluat amploare este cel al buchetelor alcătuite din brioșe. Nu este un buchet clasic, dar va fi cu siguranță o surpiză foarte plăcută pentru orice femeie iubitoare de dulciuri și deserturi. Secretul constă în decorarea brioșelor în flori, folosind diferite creme și culori. Acestea sunt mai apoi aranjate și ambalate asemenea unui buchet și sunt pregătite pentru a fi dăruite. Eu cred că orice femeie s-ar bucura de un cadou atât de ingienos.

Buchet de briose Buchet de brioșe Buchet de brioșe

Dacă îți plac ideile noastre, nu uita să ne vizitezi portofoliul, aici.

Acestea au fost cele 5 propuneri promise pentru buchetul de Ziua Femeii perfect. Tu pe care l-ai alege pentru al dărui persoanei dragi?

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest