*
Nunți tematiceCare sunt tradițiile de nuntă de pe glob

Care sunt tradițiile de nuntă de pe glob

Am mai vorbit în alte articole despre nunta tradițională și despre obiceiurile românești pe care ar trebui să le ai în vedere. De data aceasta însă, m-am gândit că ar fi interesant să vorbesc despre tradițiile de nuntă din jurul lumii. Acestea sunt complet diferite de ceea ce ne este cunoscut, dar pot fi o modalitate interesantă prin care îți poți anima nunta. 

Tradițiile și obiceiurile de nuntă sunt prezente la orice ceremonie, indiferent de țara în care te căsătorești. Acestea sunt cât se poate de diferite și fac parte din cultura unei regiuni. De multe ori acestea sunt păstrate de sute de ani și își au originile în istoria poporului. Eu una sunt fascinată de modul de viață, valorile și obiceiurile diferitelor tări pentru că de multe ori acestea sunt strâns legate de povești palpitante. Mi se pare interesant cum ceea ce noi facem involuntar pentru alții reprezintă ceva total ieșit din comun.

Tradițiile din jurul lumii Tradițiile din jurul lumii Tradițiile din jurul lumii

Aceste diferențe apar și în ceremoniile de căsătorie și așa cum probabil că te aștepți, unele dintre ele sunt atipice. În acest articol am decis să îți prezint câteva obiceiuri și tradiții din diferite tări, care mi se par destul de cunoscute și destul de interesante. Dacă ești o persoană căreia îi place cu adevărat să încerce lucruri noi, poate vei folosi una dintre mențiunile de mai jos.

  • Italia

Am zis să încep cu ceva mai simplu, ceva mai apropiat de noi care nu e atât de necunoscut. Astfel, Italia mi s-a părut țara perfectă cu care să încep acestă listă. În Italia tradițiile încep în noaptea dinaintea nunții, când mirele împreună cu cavalerii de onoare organizează ”la serenata”. Acest obicei presupune ca aceștia să meargă la fereastra miresei și să îi cânte melodii romantice. Ca o scenă ieșită din filme, familia miresei iese în stradă și se alătură. Totul se transformă într-o petrecere în advăratul sens al cuvântului.

Că tot vorbeam de filme, următoarea tradiție italiană este foarte poulară și în filmele americane. Este vorba despre clasica mașină împodobită, în care proaspeții soți se urcă pentru a pleca în luna de miere. În Italia mașina este împodobită cu diferite aranjamente florale vesele.

Traditii in Italia Traditii in Italia Traditii in Italia

  • Grecia

O altă țară care este destul de aproape de noi este Grecia și cum este de așteptat, și acolo există tradiții interesante. Una dintre ele este legată de mire. Cavalerul de onoare, care în limba greacă poartă numele de ”koumparos”, trebuie să se asigure că mirele arată cât se poate de bine. Astfel, el trebuie să îl barbierească în ziua nunții.

O altă tradiție grecească pe care am văzut-o și pe la nunțiile noastre este de a oferi oaspeților săculețe cu migdale caramelizate. Se spune că mireasa și dominșoarele de onoare trebuie să pregătească aceste pachețele. Migdalele reprezintă suișurile și coborâșurile vieții și în fiecare săculeț trebuie pus un număr impar de migdale pentru ca mirii să nu poate fi despărțiți. De asemenea uleiul de măsline sau crenguțele de măslin oferite ca mărturii reprezintă bogăție și o viață prosperă.

Grecia Grecia Grecia

  • Suedia

Deși nu mă așteptam, Suedia are unele dintre cele mai interesante tradiții. Una dintre ele presupune ca una dintre fetițele care poartă florile să aibă un buchet de ierburi sau flori uscate pentru a alunga spiritele rele. De asemenea în Suedia, mireasa vine la altar însoțită de viitorul soț. Prin acest obicei, toți oaspeții de la nuntă văd că aceasta nu se mai află sub protecția tatălui.

Un alt obicei care mi s-a părut foarte interesant spune că atunci când unul dintre miri părăsește încăperea în care se ține nunta, invitații pot pupa sau pot fi pupați de mirele sau mireasa care a rămas singur. Astfel, dacă mirele pleacă de lângă mireasa sa, bărbații din jurul ei îi pot oferi un mic sărut pe obraz. Această tradiție este mai mult un joc, care este însă foarte popular la nunți.

Traditii suedia Traditii suedia

  • India

India este o tară cunoscută pentru obiceiurile colorate și tradițiile interesante, deci nu putea lipsea de pe această listă. O primă tradiție se referă la crezul indian că femeile născute într-o anumită perioadă astrologică ar fi blestemate. Se spune că femeile care se mărită fără a ridica blestemul vor avea o căsnicie tumultoasă, care se va sfârși într-un mod neplăcut. Există însă un remediu: femeile trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac care va fi tăiat imediat după finalizarea ceremoniei. Acest lucru va ridica blestemul și femeia se va putea bucura de o căsnicie fericită cu cel iubit.

O altă tradiție, care s-ar putea să îți fie cunoscută, sunt tatuajele cu henna. Acestea sunt realizate în ziua dinaintea nunții când mireasa și tot anturajul ei de fete se întânesc pentru o sesiune de înfrumusețare. De asemenea, în ziua nunții, tot mireasa și prietenele ei fură pantofii mirelui pe care îi returnează în schimbul unei sume de bani.

India India India

  • Mexic

În Mexic, miresele trebuie să poarte doua buchete. Unul pe care să îl păstreze și unul pentru Fecioara Maria. Cel din urmă va fi lăsat în biserică după ceremonie ca omagiu. În timpul nunții, cel de-al doile buchet este ținut de una din domnișoarele de onoare, care poartă numele de ”madrina de ramo”. (În traducere: Nașa buchetului)

De asemenea, în timpul ceremoniei preotul va lega mirii cu un lasou confecționat din mărgele de rozariu și flori. Acesta va așeza lasoul pe umerii mirilor în forma cifrei opt, care reprezintă în acest context și semnul infinitului. Această tradiție reprezintă uniunea dintre cei doi.

Tradițiile în Mexic Tradițiile în Mexic Tradițiile în Mexic

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine, acestea au fost doar câteva dintre tradițiile folosite în alte țări. După cum poți vedea, acestea sunt foarte diferite de obiceiurile noastre. Toate au însă un lucuru în comun: semnifică prosperitatea și iubirea dintre cei doi miri. Deci, orice tradiție alegi să urmezi, nu uita că dragostea este pe departe cea mai importantă.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

 

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat