*
Buchete de mireasaStilurile artei florale – 4 idei pentru un eveniment inedit

Stilurile artei florale – 4 idei pentru un eveniment inedit

Stilurile artei florale – Design-ul floral a luat amploare în ultimii ani. Acesta reprezintă construcția aranjamentelor florale, ridicate la nivel de creație. Floristica este o artă în adevăratul sens al cuvântului, întrucât în ciuda principiilor și regulilor prestabilite de stilurile artei florale, fiecare dintre noi are libertatea de a reinterpreta tema și de a veni cu idei noi și innovative. Putem observa o explozie de creativitate în aranjamentele de astăzi, întrucât floriștii se folosesc de cât mai multe accesorii atipice, eliminând existenta unui stil anume.

Citind această descriere pompoasă, probabil că te întrebi: „Ce legătură au florile ridicate la nivel de artă cu mine?!”

Ei bine, legătura este una strânsă, deoarece aranjamentele floarale trebui să transmită întotdeauna mesajul și tema evenimentului. Acestea sunt cireașa de pe tort a oricărei petreceri și sunt de obicei alese în funcție de locație, cromatica aleasă și tipul de eveniment.

Stilurile artei florale Stilurile artei florale Stilurile artei florale Stilurile artei florale

Pentru evenimentele tip corporate, se aleg de obicei nuanțe mai sobre și arajamente în care contrastele și formele neobișnuite sunt în centrul atenției. Acestea oferă deobicei un aspect rafinat și elegant și se potrivesc perfect într-un cadru oficial. Când vorbim despre un eveniment personal, cum ar fi o nuntă sau un botez, principiile nu sunt atât de stricte. Poți folosi florile tale preferate și diferite accesorii care au o anumită însemnătate pentru tine și partenerul tău.

 

În principiu, există atâtea stiluri, câtă imaginație. Fiecare dintre noi este liber să își construiască aranjamente personalizate. Putem însă identifica câteva categorii folosite mai des și care sunt specifice pentru diferite evenimente.  Înainte de a-ți câteva din categoriile de care îți zicea, este important să știi că un aranjament floral este alcătuit atât din flori, cât și din verdeață și vasul sau vaza în care acestea sunt așezate plantele.

  • Stilul tradițional

Stilul tradițional este cel mai des întâlnit la evenimentele personale, întrucât oferă un aer jucăuș si romantic încăperii. Tipic acestui stil este multitudinea de flori folosite. Acestea sunt în general păstrate în forma lor naturală pentru a surprinde aspectul unic al fiecăreia. Nu se folosesc foarte multe accesorii, și verdeața deși este prezentă, nu are o poziție principală.

Vasele în care sunt așezate florile au diferite decorațiuni fiind singurele accesorii folosite. Acestea pot avea toarte întoarse și aurite, pot avea diferite forme ieșite în relief sau pot fi pictate cu simboluri. Vasele trebuie însă alese în funcție de florile folosite. Mărimea acestora este foarte importnată, întrucât produsul final trebuie să fie unul plăcut din punct de vedere vizual.

Tradițional Stilurile artei florale Stilurile artei florale Tradițional

Stilul oriental este cu totul diferit de stilul tradițional, prin faptul că acesta se concentrează pe simetria, forma și armonia dintre flori. Dacă ești pasionată de cultura japoneză și dacă vrei să introduci elemente specifice acestei culturi în evenimentul tău, aranjamentele în stil oriental sunt alegerea perfectă. Acestea au la bază stilul minimalist și ikebana, despre care poți afla mai multe aici.

În aranjamentele orientale, florile nu sunt punctul de atracție. Acestea trebuie să se combine armonios pentru a crea o imagine per total spectaculoasă. De multe ori, se optează pentru diferite frunze cu aspect arhitectural. Acestea oferă buchetelor un rafinament aparte, fiind perfecte atât pentru o nuntă minimalistă, cât și pentru un eveniment corporate.

Deși acest stil poate părea ceva mai strict când vine vorba de așezarea florilor, acesta este și foarte versatil. Fiecare florist vine cu idei proprii, iar lista modalităților de poziționare a plantelor, a frunzelor și a veselor este infinită.

OrientalStilurile artei florale  Oreintal

  • Stilul modern

Suntem în anul 2019, anul în care stereotipurile sunt provocate de noi mișcări sociale, care influențează toate formele de creație. Arta florală a fost și ea luată prin surprindere de acest trend. Se folosesc accesorii din ce în ce mai interesante, cum ar fi țevi, obiecte de uz casnic sau chiar alimente. Se construiesc aranjamente care nici măcar nu mai conțin flori, deși arată ca un buchet. Aceste noi invenții fac parte din stilul modern, plin de culori aprinse și de elemente surprinzătoare.

Un nou trend în arta florală sunt aranjamentele florale pentru bărbați. Acestea au un aspect mai sobru și conțin de multe ori o sticlă de vin sau de whisky. Simpla schimbare a destinatatului este o innovație în arta florală, femeile fiind cele care s-au bucurat de aranjamente florale timp de sute de ani.

Modern Stilurile artei florale Stilurile artei florale Modern

 

  • Stilul boem

Stilul boem este romantic, artistic și jucăuș. Se folosesc în general flori pastelate și culori gingașe. De asemenea, accesoriile sunt foarte des folosite. Ele aduc personalitate și unicitate. Aranjamentele în stil boem sunt cea mai bună alegere pentru miresele care își doresc o nuntă ca-n povești. Acestea sunt parcă desprinse din legende.

Poți opta pentru diferite interpretări ale stilului boem, cum ar fi așezarea florilor în ceșcuțe de ceai sau în colivii cu aspect vintage. Poți folosi verdeață pentru a oferi contrast și volum sau diferite accesorii cum ar fi panglici sau perluțe. Aranjamente florale boeme apar foarte des la nunțile în stil vintage, despre care poți citi mai multe aici.

Vintage Stilurile artei florale Vintage Stilurile artei florale

Dacă iți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, poți vizita portofoliul nostru, aici.

 

Ei bine, acestea au fost cîteva dintre stilurile după care te poți ghida atunci când alegi aranjementele florale pentru un eveniment. Există desigur, multe alte stiluri, iar în cele mai multe cazuri, organizatorii unui eveniment optează pentru personalizarea totală a buchetului, fără a lua în seamă „regulile”. Trebuie însă să știi că aceste stiluri există și dacă îți dorești neapărat ca evenimentul pe care îl organizeză să transmită un anumit mesaj, alegerea unui stil tematic este de preferat.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat