*
Buchete de mireasa4 Idei pentru aranjamentele cu ranunculus

4 Idei pentru aranjamentele cu ranunculus

Ranunculus sau piciorul cocoșului este una dintre florile mele preferate. Întotdeauna m-a fermecat textura și aspectul gingaș al acestei flori. Ranunculus este o floare de primăvară, care este foarte populară la nunți, datorită varietății de culori în care este disponibil. Această floare poate fi găsită pe tot parcursul anului în florării, însă între lunile aprilie și iunie, aceasta înflorește și în grădinile din țara noastră. 

Pentru a sărbători această floare maiestoasă, am decis să scriu acest articol, care sper că te va ajuta cu câteva idei despre cum ai putea include florile de ranunculus în aranjamentul tău. Fie că organizezi o nuntă, un botez sau o simplă petrecere cu un aspect elegant, piciorul cocoșului este cu siguranță o alegre bună.

Ranunculus este o floare cu un aspect delicati și feminin, care poate scoate din anonimat orice petrecere. Cred că este una din florile, care poate fi combinată cu orice altă floare și arată senzațional și cu diferite tipuri de verdeață. Este o floare, care după părerea mea, nu ar trebui să lipsească de la petrecerile de primăvară indiferent de tematica acestora.

Acest articol este dedicat florilor de ranunculus, însă dacă ai nevoi de și mai multă inspirație, vizitează și portofoliul nostru. 

Ranunculus alb – elegant, pur și romantic

Florile albe de ranunculus sunt foarte populare la nunți. De obicei acestea sunt combinate cu trandafiri sau bujori tot în nuanțe deschise de alb și bej alături de nelipsita verdeață. Florile albe simbolizează puritatea în simbolistica florilor, iar aspectul gingaș le face perfecte pentru o mireasă romantică, care își dorește un eveniment rafinat. Multitudinea petalelor, extrem de subțiri ale florilor de ranunculus, oferă o textură inedită oricărui buchet. Pentru un buchet cât mai bogat, sfatul meu este să le combini cu flori mari, cum ar fi cele menționate mai sus. Acestea vor oferi buchetului un aspect plin și elegant.

Buchet de mireasă Buchet de mireasă Buchet de mireasă

Ranunculus roșu – puternic și plin de pasiune

Roșul este o culoare puternică, pasională. Florile de ranunculus se găsesc într-o nuanță foarte vibrantă de roșu. Acestea nu sunt florile care se pierd printre altele, ci ies în evidență. Pe lângă culoarea intensă, textura inedită face ca această simplă floare să devină punctul de atracție al oricărui buchet.

Pentru florile de ranunculus roșu îți propun două modalități prin care îl poți folosi: Dacă organizezi un eveniment în natură și mergi pe o tematică rustică, iar paleta de culori este plină de nuanțe de bej, verde închis și vișiniu. Florile de ranunculus roșii arată senzațional în buchete mari, pline de elemente interesante și culori intense. Aceste buchete au de obicei un aspect romantic și bogat.

Ranunculus roșu Aranjament ranunculus roșu Buchet ranunculus roșu

A doua modalitate în care îl poți folosi este în aranjamentele simple, poate chiar minimaliste, în care acesta poate accentua diferite zone ale buchetului. Cred că și în acest fel, această floare arată senzațional, deoarece eleganța și opulența florii se află în antiteză cu simplitatea aranjamentului.

Ranunculus pastelat – vesel și jucăuș

Nuanțele pastelate ale florilor de ranunculus sunt foarte variate, de la galben sters, până la roz pudrat sau culoarea somonului. Sunt florile perfecte pentru buchete de primăvară, vesele și fresh. Fie că le folosești în cadrul nunții sau pentru o petrecere în aer liber, acestea vor transforma locația într-una plină de viață. Dacă îți dorești să folosești aceste nuanțe în cadrul evenimentului tău, recomandarea mea este să stabilești o paletă de culori. Astfel, îți va fi mult mai ușor să găsești florile perfecte și poți alege dinainte combinațile pe care vrei să le faci.

Aranjament pastelat Buchet ranunculus portocaliu Buchet ranunculus roz

Ranunculus galben – O rază de soare

Florile galbene de ranunculus sunt vesele și aduc un zâmbet pe chipul oricui. Buchetele cu aceste flori au un aspect proaspăt și bogat. Sunt perfecte pentru o nuntă elegantă la care vrei să adaugi câteva detalii colorate. Dacă aranjamentul sau buchetul este destul de simplu din punctul de vedere al culorilor folosite, florile galbene de ranunculus vor fi ca niște raze de soare, care îl vor transforma în atracția evenimentului.

Floarea de ranunculus galbenă poate scoate aproape orice din anonimat, de aceea o bună idee este să îl folosești si ca butonieră. Este o piesă foarte elegantă, nici prea feminină, dar nici prea masculină, dar care va anima orice fel de costum.

Aranjament ranunculus galben Buchet ranunculus galben Butonieră galbenă

Ei bine acestea au fost doar câteva modalități în care poți folosi florile de ranunculus. Tu pe care o vei alege?

 

Raluca Zdru

Sursă imagini: Pinterest