*
Aranjamente floralePlantele suculente – Cum să le folosești la evenimente

Plantele suculente – Cum să le folosești la evenimente

Plantele suculente răman de mulți ani în topul alegerilor pentru evenimentele personale și corporate, deoarece sunt neașteptate și oferă un aer fresh și modern aranjamentelor. Se găsesc într-o varietate de culori, mărimi și forme, iar combinarea acestora cu flori clasice oferă buchetului un aspect inedit. Plantele suculente pot fi combinate în multe feluri, atât cu flori pentru confecționarea buchetelor sau butonierelor, cât și cu metal în terarii sau cu lemn pentru un aspect natural. 

Eu am fost întotdeauna fasicnată de plantele suculente, deoarece mi se pare că au o frumusețe aparte. Nu sunt la fel de colorate ca florile și nici nu au un miros îmbietor, însă aspectul frunzelor cărnoase în diferite forme ascuțite, care parcă înfrâng gravitatea, au ceva foarte atrăgător. Sunt plante simple, foarte rezistente și care necesită o minimă îngrijire, însă atunci când sunt combinate cu flori ca trandafirii sau bujorii, oferă aranjamentelor volum și textură.

Plante suculente Plante suculente Plante suculente

În general, plantele suculente sunt folosite ca plante de apartament, care împodobesc diferite suprafete din casă și de multe ori sunt neglijate, deoarece nu sunt la fel de aspectuase ca florile normale și nu necesită nici atâtă atenție.

Ei bine, sper că acest articol îți va arăta că acest tip de floare are un rafinament și o eleganță aparte, care se potrivește perfect atât pentru evenimente personale, cât și pentru cele corporate. Fiind atât de rezistente, acestea pot fi folosite și în zilele aride de vară, când majoritatea florilor s-ar ofilii  dacă nu primesc apă sau umbră.

  • Plante suculente și flori colorate

Plantele suculente oferă buchetelor volum și textură, iar culoarea acestora se potrivește foarte bine cu flori în nuanțe calde, cum ar fi cele galbene, roz, roșii sau portocalii sau cu florile albe. Prin folosirea acestora, vei oferi buchetului un aspect bogat și exotic, iar forma unică a plantelor suculente va atrage atenția tuturor invitțiilor. Eu consider un astfel de aranjament îndrăzneț și plin de personalitate, pentru că nu se încadrează în tiparele clasice și presupune creativitate atât din partea ta, cât și din partea floristului tău. Buchetul trebuie să aibă un aspect echilibrat. Folosește plante suculente și flori cu o mărime asemănătoare.

Flori și suculente Flori și suculente Flori și suculente

  • Butoniere cu plante suculente

În general femeile au mult mai multe opțiuni când vine vorba de îmbrăcăminte și accesorii. Butonierele sunt însă un accesoriu masculin care le oferă și bărbaților ocazia de a-și arăta creativitatea și personalitatea. Butoniera este un mic aranjament floral alcătuit din una sau mai multe flori care este plasat în general pe reverul unui costum. În trecut, acestea erau purtate zilnic, însă în zilele noastre, butonierele sunt rezervate pentru ocaziile speciale.

Butoniera cu plante suculente este perfectă pentru un bărbat modern, căruia îi place înovația și creativitatea. Butoniera cu plante suculente are un aspect urban și se potrivește foarte bine la o nuntă la care naturalețea și simplitatea elementelor se află pe primul plan.

Butonieră Butonieră Butonieră

  • Terarii

Utilizarea diferitelor accesorii din metal alături de plantele suculente nu este ceva nou. Acum câtiva ani, una dintre cele mai populare tendințe erau terarile, care sunt ușor de confecționat și arată foarte bine atât în interior cât și în exterior. Deși aceaste aranjamente nu mai intră în topul tendințelor actuale, acestea rămân o decorațune inedită. Poți folosi aceste aranjamente atât la o nuntă în stil boho, cât și pentru un eveniment corporate unde se pune accentul pe decorațiuni rafinate și pe culori naturale. Terarile sunt o piseă de decor plină de strălucire, care arată senzațional în lumina caldă a lumânăriilor sau a luminițelor. Accentele metalice și sticla vor scoate plantele suculente din anonimat și datorită varietății mari de forme și culori, poți confecționa decorațiuni inedite pentru fiecare masă sau invitat.

Terariu Terariu Terariu

  • Acesorii din lemn

Dacă tot am ajuns la capitolul naturalețe, trebuie să vorbim și despre aranjamentele care combină elemente din lemn și plante suculente. Acestea au un aspect foarte interesant, deoarece textura acestora este foarte dură, dar se combină într-un mod delicat și surprinzător. Aceste aranjamente sunt în general destul de simple, dar ies în evidență prin naturalețea culorilor și prin mixul de texturi. Eu consider că aceste aranjamente sunt perfecte pentru o nuntă în stil rustic sau greenery unde se doresc elemente cât mai unice din punct de vedere al formei, cu un aspect „sălbatic”.

Plane suculente în lemn Plane suculente în lemn Plane suculente în lemn

O altă idee pentru această combinație este folosirea acestora într-un mod minimalist. Deoarece elementele sunt atât de rigide și bogate în forme și texturi nu este nevoie de foarte multe pentru a confecționa un aranjament impresionant.

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, aruncă o privire peste aranjamentele făcute de noi în portofoliu.

Acestea au fost properile mele pentru utilizarea plantelor suculente în cadrul evenimentelor. Tu pe care o vei alege pentru petrecera ta?

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest