*
Nunți tematice5 elemente pentru o nuntă în stil mediteranean

5 elemente pentru o nuntă în stil mediteranean

Nunta în stil mediteranean este romantică, elegantă și simplă. Se pune accentul pe natură și pe valorificarea frumuseții acesteia. De asemenea, o nuntă în stil mediteranean cere o petrecere intimă, cu familia și prietenii cei mai  apropiați. Dacă vrei să afli ce îți trebuie pentru a organiza o nuntă în stil mediteranean, acestea sunt ideile noastre pentru elementele care nu trebuie să lipsească.  

Când mă gândesc la o nuntă în stil mediteranean, primul lucru care îmi vine în minte este o după-amiază frumoasă de vară, undeva la malul mării înconjurată de natură și de cei dragi. Sentimentul de libertate, briza mării și simplitatea decorațiunilor fac ca evenimentul să fie intim și elegant. Acest tip de nuntă este perfect pentru cuplurile care nu își doresc un eveniment opulent și plin de sclipici.

  • Locația pentru o nuntă în stil mediteraneean

Pentru o nuntă în stil mediteranean, locația este una dintre cele mai importante aspecte. Trebuie să fie în aer liber, deci trebuie să ai în vedere condițiile vremii. De asemenea, ai de ales între locații cu vedere la mare, care vor asigura poze senzaționale sau grădini intime pline de măslini, în care te poți juca cu decorul natural și cu diferite texturi și culori.

Trebuie să ai în vedere că zilele de vară pot fi destul de călduroase, deci asigură-te că invitații tăi au destule locuri umbroase și băuturi răcoritoare pentru a se simți bine.

Nuntă în stil mediteranean Nuntă în stil mediteranean Nuntă în stil mediteranean

  • Nude și alb

Paleta de culori pe care o folosești la nuntă este deosebit de importantă, pentru că dă tonul întregii petreceri. Pentru o nuntă în stil mediteranean eu aș merge pe variații de maro, nuanțe de alb, albastru și glaben, dar și alte culori pe care le găsești în mod normal în natură. Poți introduce pete de culoare în decorul tău prin folosirea fructelor. Keep reading ca sa afli cum le poți folosi.

Pe lângă decorațiuni, trebuie să menții paleta de culori și când vine vorba de vesela pe care o alegi. Înceacă să găsești farfurii în nuanțe nude sau albe pentru a se integra perfect cu decorul. Dacă iți dorești însă ca acestea să fie cât mai vesele, poți opta și pentru veselă cu diferite motive tradițional mediteraniene sau pentru cele în nuanțe de albastru, cu diferite motive interesante.

Paleta de culori mediteraneană Paleta de culori mediteraneană Paleta de culori mediteraneană

  •  Crenguțele de măslin – un must pentru o nuntă în stil mediteraneean

Nu poate fi o nuntă în stil mediteranean dacă nu incluzi și elementul reprezentativ al zonei: măslinul. Este un simbol al înțelepciunii și al păcii, folosit încă din Antichitate. Acesta era apreciat în toată zona mediteraneană pentru beneficiile pe care le aducea. Uleiul de măsline era supranumit și „aur lichid”.

La nunți, măslinul este perfect pentru decorațiuni, buchete de mireasă și poate fi folosit și pentru decorarea tortului. Poți folosi mici crenguțe de măslin pe care să le pui în jurul preparatelor, in jurul veselei sau a cupolei. De asemenea îți poți confecționa o coroniță sau să le introduci ca verdeață în buchetul tău de mireasă.

Dacă locația pe care o alegi are pomi de măslini, scoatei în evidență prin luminițe sau decorațiuni agățate în jurul crengilor.

Maslin Maslin Maslin

  • Citricele

Citricele sunt o modalitate foarte drăguță prin care poți adăuga un strop de culoare nunții tale. Galbenul sau portocaliul fructelor vor înviora mesele, preparatele și întrega petrecere. Le poți folosi atât ca și decorațiuni, dar și ca ingrediente. Dacă nunta este în timpul verii, poți prepara diferite limonade sau infuzii pe care să le servești în recipiente mari din sticlă. De asemenea, poți folosi felii de lămie sau portocală ca și decorațiuni pentru preparate sau ca și decorațiuni pentru diferite cocktail-uri.

Citrice Citrice Citrice

  • Smochinele

Smochinele sunt un alt simbol specific al zonei mediteraniene, deoarece acestea au nevoie de mult soare și o climă uscată. La fel ca și măslinul, smochinele au fost un simbol încă din Antichitate și au apărut în multe legende și povești. Acestea sunt un simbol al belșugului, al cunoașterii și al fertilității.

La nunta ta, smochinele pot fi folosite ca decorațiuni pentru tort sau pentru mese. Culoarea vișinie și gustul dulceag le fac atât ingredientul cât și decorațiunea perfectă pentru o nuntă cu aspect rustic, simplă, dar foarte romantică.

Nunta în stil mediteranean Nunta în stil mediteranean Nunta în stil mediteranean

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine, acestea au fost elementele care mi se par cu adevărat importante pentru o nuntă în stil mediteranean. Nu uita, că această nuntă se diferențiază prin unicitatea perisajului și al naturii, deci înceacă să păstrei totul cât mai simplu, romantic și intim. 

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

 

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat