*
Nunți tematiceCum organizezi o nuntă eco-friendly?

Cum organizezi o nuntă eco-friendly?

Nuntă eco – este pe departe una dintre tendințele acestui an, pentru că din ce în ce mai mulți tineri devin conștienți de problemele climatice care ne înconjoară.

Deși probabil că nu îți dai seama, o nuntă este considerată foarte ”risipitoare” din punct de vedere ecologic. Cantități enorme de mâncare, papetărie și plastice sunt cumpărate pentru o singură seară și aruncate a doua zi. Deci, dacă te interesează acest subiect, citește în continuare pentru a afla cum ai putea să organizezi o nuntă eco. 

Înainte de a începe pregătirile pentru o nuntă eco

Înainte de a începe să cauți meniuri vegane și locații verzi, ar trebui să știi ca o nuntă nu va putea fi niciodată total ecologică.

Deci, dacă îți dorești neapărat să ai ceva anume la nunta ta, nu îi da cu piciorul doar pentru că nu este reciclabil.

Nunta este un moment pe care ar trebui să ți-l amintești toată viața, iar planificarea unui astfel de eveniment este destul de stresantă și fără a te gândi la imapctul pe care îl are asupra mediului. Sfatul meu este să citești fiecare sugestie și să alegi ceea ce se portivește cel mai bine cu viziunea ta.

Conform site-ului Botanical Paperworks, o nuntă americană normală produce mai mult de 180kg de gunoi și 63 de tone de CO2. Aceste numere par ireale și alarmante, dar aceasta este realitatea în care trăim. Deci hai, să vedem cum le putem reduce.

  • Invitațiile pentru o nuntă eco friendly

Cum am spus, o nuntă presupune multe pregătiri mai ales când vine vorba de locație și invitați.

O modalitate prin care poți face acest proces eco-friendly este de a renunța la invitațiile clasice din carton, hârtie sau plastic.

Deși arată foarte frumos, acestea vor fi cel mai probabil aruncate la gunoi după terminarea evenimentului.

Pentru că trăim în era digitalizării, propunerea mea este să optezi pentru invitații digitale. Acestea pot fi trimise foarte rapid către cei dragi și cu ajutorul diferitelor programe poți concepe invitațiile așa cum îți dorești.

Găsești multe template-uri care te pot ajuta sau poți construi una de la zero în cateva minute.

De asemenea, poți întotdeauna să schimbi fontul și mărimea textului și a pozelor.

Nunta eco Nunta eco Nunta eco

De asemenea, o idee foarte bună este să te rezumi la o nuntă mică, a cărei locație să fie cât mai aproape de invitații tăi. Acest lucuru va reduce din emisile de gaze pe care aceștia le vor produce încercând să ajungă la evenimentul tău.

  • Locația pentru o nuntă eco

Continuând cu tematica locației, trebuie să știi că un nou trend ia amploare printre hotelurile din România, cel al hotelurilor verzi. Conform mai multor articole, Schneider Electric a dezvoltat soluții inovatoare pentru industria hotelieră din România, care au ca scop eficientizarea și folosirea energiei regenerabile.

Printr-o simplă căutare pe Google, ver găsi numeroase articole care îți vor explica exact ce înseamnă hotelurile verzi. În acest articol, găsești câteva exemple de hoteluri care au adoptat soluțiile propuse de Schneider Electric.

O alternativă poate fi și o nuntă în aer liber. Aceasta va reduce considerabil consumul electricității și al energiei termice. Acest lucru este însă posibil numai dacă vremea permite organizarea unui astfel de eveniment.

Locatie nunta Locatie nunta Locatie nunta

  • Aranjamentele florale sustenabile

Din păcate, majoritatea florilor folosite în cadrul unei nunți sunt aruncate după terminarea acesteia. Este într-adevăr trist să le vezi aruncate într-un tomberon de gunoi, după ce și-au pierdut strălucirea. Deci care ar fi soluția pentru această problemă?!

Ei bine, un lucru important este să folosești flori de sezon și să eviți cât mai mult folosirea plasticului în aranjamentele florale. Trebui să știi că la Flori Sauvage încercăm să fim cât mai responsabile în ceea ce privește materialele pe care le folosim. Te invit să citești despre sustenabilitate la Flori Sauvage.  Este un criteriu pe care l-am abordat ca și o regulă de funcționare. În felul acesta reușim, zicem noi, să ne aducem aportul de creație și frumusețe, fără a face rău mediului.

O altă idee este să scazi numărul florilor tăiate în favoarea celor plantate. Poți folosi diferiți arbuști pentru a oferi evenimentului un aer rafinat și fresh.

Aranjament florale Aranjament florale Aranjament florale

  • Meniul

La nunți, mâncarea este prima care se aruncă. Din fericire însă, meniul este unul dintre elementele care pot fi schimbate foarte ușor.

Meniul vegan este desigur o opțiune foarte modernă și sofisticată, dar care poate fi și destul de costisitoare. Merită totuși, să faci un mic research pentru a vedea care sunt opțiunile vegane pe care le ai la dispoziție și dacă acestea se încadrează în bugetul alocat. Pentru acelea dintre voi care își doresc să păstreze tradiția sarmalelor și a ciorbelor la nuntă, o idee foarte bună este să optezi pentru firme de catering sau restaurante care folosesc produse locale. Acestea nu sunt plimbate dintr-o parte în alta a globului până să fie consumate și sunt mult mai proaspete și gustoase. De asemenea, prin alegerea acestor tip de produse, susții agricultura locală.

O altă idee este să optezi pentru un tort fie vegan, fie făcut din ingrediente organice sau obținute în mod etic. Majoritatea articolelor din supermarketuri au diferite simboluri care indică dacă acestea sunt produse într-un mod responsabil. Când vine vorba de ouă, lapte etc. este bine să alegi produse locale și cât mai organice.

Meniu Meniu Meniu

  • Ținuta și machiajul

Încearcă să optezi pentru produse care nu au fost testate pe animale și încearcă să colaborezi cu un designer care folosește materiale naturale. În funcție rochia ți-o dorești, ai multe materiale din care poți alege, care nu conțin plastic sau elastan. De asemenea, astfel de materiale fac rochia mult mai comodă și plăcută la purtare.

Nunta eco Nunta eco Nunta eco

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre ce facem, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine, acestea au fost sugestile mele pentru o nuntă eco. Sper că acest articol ți-a oferit câteva idei despre cum ai putea să îți transformi nunta într-un eveniment ecologic și că te-am inspirat să adopți un stil de viață ceva mai responsabil. 

 

Raluca Zdru

Imagini: Pinterest

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat