*
Aranjamente floraleCu ce împodobești masa de paște

Cu ce împodobești masa de paște

Masa de paște este un moment al anului în care toată familia se bucură de venirea primăverii și de una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Este oportunitatea perfectă pentru a organiza o masă festivă plină de aranjamente tematice și mâncare delicioasă.

Masa de paște este una îmbelșugată plină de specialități tradiționale de miel, dar și altele. De obicei, bucătăresele petrec mult timp preparând toate felurile de mâncare, deci ar fi păcat ca acestea să nu fie ornate cu decorațiuni pe măsură. De aceea am decis să vin cu putina inspirație, care te-ar putea ajuta în alegerea pieselor perfecte pentru această ocazie.

Masa de paște Masa de paște Masa de paște

Am încercat să cuprind în această postare atât aranjamentele specifice acestei sărbători, dar și câteva pe care le-am considerat inedite din punct de vedere al construcției sau cromaticii folosite. Aranjamentele de paște sunt de obicei pline de culoare și foarte vesele. Motivele principale pe care le poți folosi pe lângă flori sunt ouăle, mici figurine în formă de pui de găină și iepurași. Culoarea care predomină mesele de paște este galbenul, combinat cu verdele crud (culoarea ierbii) și diferite tonuri de albastru și roz. Există însă multe aranjamente care nu respectă aceste „reguli” și care vor fi pe placul persoanelor cărora le place minimalismul sau care își doresc o masă festivă care iese de tiparele clasice.

  • Lalele vesele

Cum am spus, culoarea tipică pentru aranjamentele de paște este galbenul, de aceea laleaua este una dintre florile cele mai populare pentru acestea. Sunt cunoscute în toată lumea pentru frumusețea și eleganța lor și sunt foarte accesibile în preajma paștelui. Acestea se găsesc într-o paletă foarte largă de culori, însă cele mai obișnuite la noi sunt cele galbene sau roșii.

Încă din copilărie îmi amintesc că pe masa de paște se găsea întotdeauna un buchet de lalele, care umplea toată camera cu lumină și culoare. Acestea sunt un simbol al primăverii și al bogăției și sunt de neînlocuit de pe masa de paște. De asemenea, cred că lalelele sunt și foarte practice pentru o masă în familie. Nu este nevoie să le ornezi sau accesorizezi cu diferite obiecte sau materiale. Acestea arată senzațional și înt-o vază simplă dacă sunt proaspete.

Lalele Lalele Lalele

  • Ouă șub formă de accesorii

Nu există paște fără tradiționalele ouă vopsite. Acestea însă sunt de multe ori și piese decorative, care oferă florilor de primăvară un aspect fresh și festiv. Coșurile cu flori și ouă sunt la mare căutare în această perioadă, pentru că îmbină utilul cu plăcutul. Pe de-o parte sunt un suport superb pentru cel mai cunoscut aperitiv de paște, iar pe de altă parte sunt decorațiuni tematice. O altă idee ar fi să folosești cojile de ouă pentru a confecționa diferite forme sau pentru a le folosi ca stativ pentru flori micuțe.

Ouă de paște Ouă de paște Ouă de paște

De asemenea, de paște există și o tradiție săsească în care fiecare familia împodobește un mic copac sau câteva crenguțe cu ouă colorate. Acest obicei se mai practică în anumite case din Ardeal, unde influența germană este impregnată în cultura locală. Acest aranajament este într-adevăr inedit și poate fi confecționat foarte ușor în casă.

Ouă de paște Ouă de paște Ouă de paște

  • Aranjamente multicolore

Paștele este în mijlocul primăverii, deci folosește-te de multitudinea de flori pe care o ai la dispoziție și aranjează-le într-un aranjament multicolor. Narcisele, garoafe, orhidee, cale, crini sunt doar câteva exemple de flori cu care poți combina floarea vedetă a sărbătorii, laleaua. Personal, cred că aranjamentele cu narcise sunt perfecte pentru paște pentru că sunt flori vesele care se potrivesc perfect cu alte verdețuri. Forma unică pe care o au, le oferă volum și le fac irezistible într-un buchet sau aranjament floral.

De asemenea, poți combina florile cu ouă, morcovi sau alte legume de sezon. Astfel, aranjamentele florale vor deveni ornamente pentru mâncărurile de pe masă și vor anima cu siguranță masa festivă.

Aranjamente colorate Aranjamente colorate Aranjamente colorate

  • Decorațiuni minimaliste

Am ajuns și la decorațiunile mai puțin convenționale, care însă vor pe placul persoanelor care apreciază abstractul și modernul. Masa de paște de obicei este una plină de culoare, însă decorațiuni care se îndepărtează de tiparul clasic prin paleta de culori sau prin construcție. Dacă îți dorești o masă de paște „altfel” încearcă să optezi pentru obiecte și plante în culori pământii. Joacă-te cu diferite nuanțe de maro și bej pe care le poți combina cu variații de alb, ivoar sau chiar gri și negru. Poți adăuga și accente colorate, însă este bine să stabilești o paletă de culori și să încadrezi toate elementele în aceasta.

Un mic sfat pentru adepții acestui stil: nu aglomera masa cu diferite obiecte. Folosește decorațiunile strict pentru a scoate în evidență ceea îți dorești și nu îngrămădi masa cu diferite obiecte. Acest lucru va oferi un aspect deschis și curat. Acestea sunt câteva idei care te-ar putea inspira:

Aranjamente minimaliste Aranjamente minimaliste Aranjamente minimaliste

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine, acestea sunt câteva idei care te-ar putea ajuta să construiești o masă de paște superbă. Nu uita că acestea este prilejul perfect de a te bucura de compania celor dragi și de a da frâu liber creativității. Deci, combină florile de sezon cu elementele specifice acestei sărbători și vei avea parte cu siguranță de o masă festivă pe cinste.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest