*
Aranjamente floraleLuna septembrie – 5 idei pentru o nuntă de toamnă

Luna septembrie – 5 idei pentru o nuntă de toamnă

Luna septembrie anunță venirea toamnei și sfârșitul verii. Deși temperatura nu este încă foarte scăzută, apariția norilor și îngălbenirea frunzelor dau de gol schimbarea anotimpului. Deși pentru multe persoane, luna septembrie poate fi destul de tristă, aceasta este perfectă pentru petrecerile de nuntă. Află care sunt florile de sezon, care pot transforma buchetul tău, într-unul cu adevărat „tomnatic” și alte mici secrete care pot transforma nunta ta, într0un cu adevărat specială.

Dacă îți place vara, însă urăști căldura infernală specifică acelui sezon, o nuntă de septembrie poate fi răspunsul. Ai parte de un peisaj de poveste, în nuanțe arămii, cu soarele cald și blând și este ultima șansă să petreci o seară memorabilă în aer liber în acest an. Profită de toate avantajele pe care ți le aduce luna septembrie folosind elemente specifice atât în decorațiuni cât și în mâncare. Dovleacul este unul dintre alimentele simbolice lunii și poate fi folosit în diferite combinații interesante.

Când vine vorba de aranjamentele florale luna septembrie îți aduce culori și texturi noi. Te poți îndepărta de aspectul pur al naturii și de nuanțele vii. Începutul toamnei cere o cromatică mai închisă, mai sobră și elegantă. Vișiniul, maroul și galbenul închis preiau primul loc în preferințele femeilor.

Luna septembrie Luna septembrie Luna septembrie Luna septembrie

Dacă crezi că o nuntă de tomană este pentru tine, citește în continuare pentru a descoperi care sunt florile pe care le poți folosi în luna septembrie.

  • Crizantemele

Crizantema este supranumită și „regina florilor de tomană”. Aparține familiei Asteraceae și este înrudită cu daliile, gălbenelele, zinnia și multe altele. Crizantemele sunt perfecte pentru un buchet de mireasă, deoarece acestea vin în numeroase culori, atât mai închise, cât și mai vii, și mărimea lor variază. Astfel, indiferent de paleta de culori pe care mergi, vei găsi o nuanță perfectă pe care să o poți încadra în diferite combinații.

Crizantemele au un aspect vioi și transmit energie și bună-voie privitorilor. Foarte important este faptul că acestea nu au nevoie condiții speciale pentru a înflori și sunt foarte rezistente. Acest lucru le face accesibile la preț și le fac florile perfecte pentru o nuntă de tomană. Pentru că se combină foarte ușor cu flori care sunt disponibile pe tot parcursul anului, acestea alcătuiesc un buchet cu adevărat impresionant.

Luna septembrie Crizanteme Crizanteme Luna septembrie

  • Daliile

Cum am spus, crizantemele și daliile aparțin aceleași familii. Diferența dintre acestea este însă faptul că daliile sunt mai voluminoase. Le poți folosi în buchetul de mireasă, pentru a crea diferite texturi. Pe lângă aspectul aparte, acestea vin în foarte multe nuanțe, cum ar fi roz, roșu sau mov. Poți fi sigură, că folosirea daliilor în buchetul tău de mireasă va surprinde plăcut invitații.

Deși au un aspect exotic, daliile cresc și în România și sunt destul de comune, deci prețul acestora nu este foarte ridicat. Se combină foarte bine cu flori mai mici și cu verdeață, iar multitudinea de culori și texturi vor înviora atât rochia cât și decorul evenimentului.

Dalii Dalii Dalii Dalii

  • Anemona

Anemona este o floare cu un aspect cu totul și cu totul special, care înflorește  primăvara, dar care poate înflori și toamna în condiții prielnice. Aceasta îmbracă buchetele în eleganță și rafinament. O găsești în foarte multe culori, cum ar fi mov, roșu sau roz. Cea albă este însă pe departe cea mai îndrăgită de mirese. Emană puritate și este un simbol al dragostei. Centrul negru contrastează culorile vii ale buchetului. De obicei când se folosesc anemone albe, includem în buchet multă verdeață. În cazul florilor colorate, acestea se pot combina cu alte flori din aceeași paletă cromatică.

Anemona Anemona Anemona Luna septembrie

  • Alte decorațiuni

Pe lângă florile folosite în buchet, o idee foarte bună este să folosești frunzele arămii ca decorațiuni. Le găsești într-o multitudine de culori care mai decare mai interesante. Le poți utiliza atât în buchete, cât și ca ornamentele pentru mese. Sunt simbolul absolut al toamnei și sunt admirate de oricine în această perioadă a anului.

Luminile si ele foarte importante în cadrul unei nunți. La unn eveniment la care culoriile dominante sunt cele închise, cum am menționat mai sus, vișiniul, maroul și accentele de auriu, este recomandat să mergi pe lumină caldă, galbenă. Aceasta va oferi încăperii un aer intim. Dacă folosești luminițe mici dispersate, acestea vor transforma locul într-unul cu aspect magic. încearcă să incorporezi elemente și culori pe care le întâlnești de obicei în natură în această perioadă a anului.

Luna septembrie Frunze Luna septembrie Frunze

  • Combinații ingenioase

O altă idee este să încorporezi diferite fructe în aranjamente. Poți combina struguri, mere sau pere alături de flori roșii sau vișinii. Acestea vor atrage atenția și vor arăta invitațiilor cât de ingenioasă poți fi. Dacă îți dorești ca nunta ta să reflecte anotimpul în care ne aflăm, recomandarea mea este să rămâi la o paletă de culori închisă, bazată pe vișiniu, maro, auri și verde închis. Sunt culori plăcute, elegante și potrivite anotimpului ploios. În cazul în care nu îți dorești o nuntă atât de sobră, mai există varianta de folosi elementele specifice toamnei ca accente. Astfel poți merge pe un decor în culori pastelate, și să accentuezi anumite zone prin culorile mai închise.

Indiferent de varianta aleasă, culorile tomanei sunt întotdeauna elegante. Acestea aduc o notă de rafinament oricărui tip de eveniment și se asortează foarte bine, atât cu alte flori cât și cu alte elemente de decor.

Fructe Fructe Fructe Fructe

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, vizitează portofoliul nostru, aici.

Acestea au fost propunerile noastre pentru buchetul de mireasă cu florile lunii septembrie. Deși simbolizează sfârșitul verii, această lună anunță și venire unui nou anotimp, plin de posibilități  pentru orice tip de eveniment mai ales din punct de vedere estetic. Deci, hai să sărbătorim sezonul recoltei, al ceaiurilor calde și al fructelor aromate, pentru că oficial, a venit tomana!

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest