*
Inspirație pentru botezCum decorezi lumânarea de botez

Cum decorezi lumânarea de botez

Lumânarea de botez – Este unul dintre cele mai importante elemente ale unui botez și este încărcată cu semnificații și urări pentru cel mic. Aceasta are o istorie îndelungată și a suferit pe parcursul anilor multe modificări. Elementele care cândva erau considerate necesare, au fost înlocuite de aranjamente florale complexe și decorațiuni moderne. 

Botezul este primul eveniment important din viața unui copil. Acesta este pregătit în detaliu atât de părinți, cât și de bunici și nași și este oportunitatea perfectă de a sărbători viața nou născutului. Dacă și tu te afli în postura în care trebuie să organizezi un botez, cred că acest articol îți va fi foarte util pentru alegerea lumânării de botez perfecte și pentru a înțelege tradițiile și semnificațiile care o înconjoară.

Se spune că lumânarea de botez intră în îndatoririle nașilor și reprezintă lumina și înțelepciunea. Lumina acesteia ar trebui să îndrume nou născutul spre o viață bună, plină de fericire și fapte bune. Pentru că semnificația acesteia este atât de pură, în trecut se credea că și aspectul lumânării trebuie să fie cât mai pur. De aceea se foloseau atât lumânări din ceară albă, cât și decorațiuni albe, indiferent de sexul copilului,

Lumânări de botez Lumânări de botez Lumânări de botez

De-alungul timpului însă, lumânările de botez s-au modernizat, și au devenit din ce în ce mai colorate și jucăușe. În ziua de azi, este foarte popular ca lumânările fetițelor să fie roz și cele ale băiețeilor să fie albastre. De asemenea, pe lângă flori, poți folosi și diferite obiecte sau jucării ca decorațiuni.

Deci, ce poți folosi pentru a împodobi lumânarea de botez?

  • Flori pastelate

Cum am spus, tradiția spune că lumânările de botez ar trebui să fie complet albe. Dacă îți dorești însă sa ai o lumânare mai modernă, dar tii si la obiceiuri, poți opta pentru florile în culori pastelate. Acestea pot oferi lumânării câteva pete de culoare, care îi vor da un aspect delicat și jucăuș. Poți folosi trandafiri, orhidee sau gerbere în culori deschise.

De asemenea, poti folosi culori nude, cum ar fi nuanțe de bej sau maro. Deși contrastează nuanțele de alb, acestea vor păstra aspectul pur și curat al lumânării.

Aici ai câteva dintre propunerile noastre pentru lumânările de botez.

Culori pastelate Culori pastelate Culori pastelate

  • Culori îndrăznețe

Dacă ești o persoană căreia îi place să combine culori și texturi, lumânarea de botez este oportunitatea perfectă să îți pui creativitatea la încercare. Poți alege diferite flori în culori variate și pueternice. De asemenea poți incorpora verdeață, cum ar fi iederă, sau crenguțe de brad, care au fiecare o însemnătate aparte la botezul copilului. Iedera reprezintă o viață îndelungată, în timp ce bradul semnifică o viață sănătoasă. Florile poți să le alegi în nenumărate combinații, dar este bine să te consulți cu designer-ul floral pentru a vedea care este cea mai potrivită, din punct de vedere al tematicii și al bugetului.

Combinații colorate Combinații colorate Combinații colorate

  • Lumânări de botez cu personalitate

Am vorbit despre lumânările împodobite cu diferite flori, dar mai nou există multe alte opțiuni. Una dintre cele mai populare este de a adăuga panglici în diferite culori sau diferite jucării. Acestea oferă un aspect vesel și jucăuș lumânării și sunt perfecte pentru un cuplu care iși dorește un botez modern, plin de culoare și energie. Pe lângă animăluțele de pluș, mai poți adăuga diferite accesorii, cum ar fi fructe, pernuțe parfumate, flori de bumbac sau bijuterii.

O altă idee foarte drăguță este să gravezi lumânarea fie cu numele bebelușului, fie cu data lui de naștere sau cea de botez. Aceasta va rămâne o amintire frumoasă pentru toți invitații.

Lumânări de botez Lumânări de botez Lumânări de botez

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine, sper că acest articol te-a ajutat să găsești niște inspirație pentru lumânarea de botez. Nu uita, ca aceasta trebuie să fie veselă și să reprezinte noua viață a bebelușului. Fie că mergi pe lumânarea complet albă, tradițională, fie că alegi ceva mai colorat, aceasta trebuie să aibă un aspect armonios și elegant.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest