*
Poveștile florilorFlorile sălbatice – 4 dintre cele mai rare specimene de pe Pământ

Florile sălbatice – 4 dintre cele mai rare specimene de pe Pământ

Florile sălbatice reprezintă o parte mai puțin cunoscută a naturii. Acestea sunt sunt învăluite în mister și pentru multe persoane acestea sunt pur și simplu necunoscute. Desigur, florile de cultură, cum ar fi lalelele sau trandafirii, au și ele farmecul lor. În acest articol însă, m-am gândit să îți povestesc câte ceva despre niște flori mai puțin cunoscute, care impresionează întreaga lume prin aspectul lor și prin condițiile în care trăiesc sau în care au fost găsite. 

Hai să începem cu, ce sunt de fapt florile sălbatice… Acestea sunt acele plante, care cresc în mod natural, fără a avea nevoie de o intervenție umană. Florile sălbatice nu au nevoie de fertilizare, plivit sau stropit. Ele sunt de obicei foarte bine adaptate la clima și solul în care cresc. Multe flori sălbatice însă, au fost înmulțite și adaptate să crească și în grădinile noastre. Câteva dintre cele mai cunoscute flori sălbatice sunt: floarea de colț, care este și floarea națională a Austriei, păpădiile și florile de crocus.

Flori sălbatice - Crocus Flori sălbatice - Edelweiss Flori sălbatice - Păpădie

Probabil că aceste flori ți s-au părut cunoscute pentru că fie le-ai întalnit cândva, fie ai auzit povești despre ele. Acest articol, nu este însă despre păpădii. Este despre cele mai rare flori din lume. Multe dintre ele se ascundeau atât de bine în sălbăticie, încăt au fost considerate dispărute. Acestea impresionează prin formele, caracteristicile și culorile impresionante. De asemenea, fiind atât de rare și atipice, au fost de multe ori considerate semne divine trimise de către zei.

Deci acestea sunt 4 dintre cele mai rare flori de pe pămant:

  • Liana de jad

Liana de jad uimește prin culoarea impresionantă. Intensitatea turcoazului specific este mai puțin caracteristică florilor care cresc în mod natural. De obicei, culorile întâlnite în natură nu sunt atât de vibrante. Liana de jad este originară din Filipine și este polenizată de liliecii care îi beau nectarul atârnând cu capul în jos de tulpinile acesteia. Ea se găsește foarte greu, fiind în pericol de dispariție din cauza defrisărilor locale.

Flori sălbatice - Liana de jad Flori sălbatice - Liana de jad Flori sălbatice - Liana de jad

  • Orhideea fantomă

Este originară din pădurile din Cuba și a fost considerată dispărută pentru 20 de ani până când a fost redescoperită. Florile cresc agățate de copacii de chiparos, plutind ca niște fantome de scorța acestora. De aici i se trage și numele. Această floare este atât de rară pentru că se înmulțește foarte greu și are foarte puține frunze. Un lucru foarte interesant despre Orhideea fantomă este faptul că aceasta nu se hrănește prin fotosinteză, majoritatea celorlale flori,ci are nevoie de o ciupercă specifică care îi asigură această funcție.

Flori sălbatice - Orhidee fantomă Flori sălbatice - Orhidee fantomă Flori sălbatice - Orhidee fantomă

  • Youtan Poluo

Youtan Poluo este o floare originară din China și este una dintre cele mai misterioase flori din lume. Este alcătuită din 28 de pisese minuscule, de culoare albă și foarte frumos mirositoare. Fiecare măsoară aproximativ 1 milimetru. Această floare a fost descoperătă mai întâi de un fermier chinez, pe nume Ding, care a găsit-o crescâd printre țevile din curtea sa. Youtan Poluo este însă menționată și în scriptura budistă, care spune ca această floare se deschide o dată la 3000 de ani.

Această floare iese în evidență prin gingășimea specifică, dar și prin faptul că se adaptează la condiții precare.

Flori sălbatice - Youtan Poluo  Flori sălbatice - Youtan Poluo  Flori sălbatice - Youtan Poluo 

  • Koki`o (Kokai cookei)

Este originară din Hawaii și a fost descoperită în anul 1860. În 1950 Koki`o a fost declarată dispărută. După 20 de ani însă, a fost găsit încă un exemplar, care ar fi trebuit conservat și înmulțit. Întâmplarea face, că și acesta a fost distrus din cauza unui incendiu care a avut loc în anul 1978. Cu toate acestea, s-a reușit salvarea unei ramuri. Aceasta a fost altoită și s-a transformat în alți 23 de copaci, care s-au adaptat foarte bine la condițiile la care au fost supuși. Această plantă, a dovedid de-a lungul timpului capacitatea de a se adapta la orice condiții și soluri, fiind într-adevăr o plantă în pericol de dispariție.

Flori rare - Koki`o Flori rare - Koki`o Flori rare - Koki`o

 

Dacă îți plac ideile și articolele noastre, poți să arunci o privire și peste portofoliul noastru, aici.

 

Acestea au fost 4 dintre cele mai rare și cele mai interesante flori din lume. Acestea sunt flori sălbatice, ceea ce înseamnă că au capacitatea de a crește și de a se înmulți fără ajutor din partea noastră. Personal, cred că aceste flori sunt fantastice datorită adaptabilității și datorită aspectului exotic. În final, sper că acest articol ți s-a părut interesant și că te vei aprecia și mai mult frumusețea naturii neatinse, fiind        într-adevăr impresionantă. 

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest