*
Buchete de mireasaFlorile roz – 5 idei pentru un buchet perfect

Florile roz – 5 idei pentru un buchet perfect

Florile roz – Sunt simboluri ale feminității și dragostei. Rozul este una dintre cele mai populare nuanțe pentru nuntă, întrucât are capacitatea de a înviora evenimentul într-un mod delicat. Este culoarea gingățimii și a tinereții și este alegerea perfectă pentru miresele care își doresc o nuntă de vară romntică. Dacă ți se pare că rozul te reprezintă, în continuarea acestui articol, găsești 5 dintre cele mai îndrăgite flori pentru buchetul de mireasă.

Rozul este o culoare perfectă pentru anotimpul însorit, deoarece vine în diferite nuanțe, cu diferite intensități. Dacă îți dorești ca nunta ta să fie romantică, clasică și cu un aspect fresh, poți opta pentru culori pastelate. Acestea scot buchetul din anonimat, păstrându-i însă aspectul gingaș. Pentru o nuntă modernă, care iese din tipare, poți opta pentru nuanțe mai intense, cum ar fi siclamul orhideelor.

Există multe combinații de culori din care poți alege, dar trebuie să știi că nu există o formulă corectă sau greșită. Alegerea decorului și a buchetului de mireasă este în strânsă legătură cu personalitatea fiecărui cuplu. Sfatul meu este, să decizi ce nuanțe sunt pe placul tău înainte de a vorbi cu floriști. Așa vei avea deja o idee despre cum ți-ai dori să arate nunta ta. Unele dintre combinațiile populare ale acestui an sunt: alb – mint – peach, cromatică perfectă pentru nunțile de primăvară sau vară, sau roz – gri – ivory, o combinație modernă și sofisticată.

Flori roz Flori roz Flori roz

În continuare, găsești cele mai populare flori roz pentru nuntă:

  • Tranfafirii roz

Trandafirul roz este supranumită și floarea emoțiilor blânde, pentru că simbolizează fericirea și grația. În funcție de nuanța de roz, semnificația acestei flori variază. Trandafririi roz închis sunt un semn al recunoștinței și al aprecierii. Nuanța de roz deschis transmite grație și rafinament. Un buchet cu trandafiri roz este perfect pentru o mireasă feminină și elegantă, care își dorește o nuntă romantică. De-alungul istoriei trandafirul roz este des întâlnit în diferite opere de artă, decorațiuni și chiar și în grădinile imperiale din China pentru că  transmite un mesaj clar, de admirație și mulțumire.

Trandafiri Trandafiri  Trandafiri Trandafiri

Dacă vrei să afli mai multe despre istoria și semnificația trandafirilor, găsești aici, articolul din serial poveștil florilor.

Calele sunt în general flori pricipale în buchetele de mireasă, pentru că surprind prin aaspectul atipic. Sunt florile perfecte pentru orice fel de evenimente, atât pentru cele corporate, cât și pentru cele personale. Istoria acestor flori începe la mijlocul secoluluial XVIII – lea cu multe semnificații, cum ar fi frumusețea copleșitoare, renaștera, credința și depășirea obstacolelor. Calele impresionează prin varietatea cromatică și prin aspectul exotic. Calele roz, simbolizeză în mod particular admirația și aprecirea. Acestea pot alcătui singure un buchet de mireasă irezistibil, dar se combină bine și cu alte flori.

Cale Cale Cale

Este o floare de o frumusețe rară cu un parfum dulce. În cultura chinezească orhideea înfățisează rafinamentul absolut, dar și puterea sufletească. De asemenea este considerată floarea iubirii, deoarece poate înflori foarte repede în condiții foarte dificile. Datorită simetriei petalelor este văzută și ca floarea promisiunilor , a armoniei și a perfecțiunii. Orhideea este floarea ideală pentru mirese, pentru că simbolizează femeia perfectă, înțeleaptă, pasională, dar și prietenoasă. Acestea vin într-o varietate mare de culori, iar cele roz sunt unele dintre cele mai populare, atât pentru evenimente, cât și ca plante de interior.

Orhidee roz Orhidee roz Orhidee roz Orhidee roz

Hortensiile sunt unele dintre cele mai apreciate flori de vară. Acestea impresionează prin multitudinea de petale, devenid atracția oricărui buchet. Sunt un simbol al recunoștinței, al onestității și al înțelegerii, devenid florile perfecte pentru începerea unei căsnicii. Hortensiile sunt foarte des folosite în buchetele de mireasă pentru că vin într-o varietate mare de culori și aduc volum și textură aranjamentelor. Dintre toate culorile, hortensiile roz sunt simbolul iubirii romantice, al emoției și al căsătoriei.

Hortensii roz  Hortensii roz Hortensii roz Hortensii roz

  • Bujorii roz

Bujorii sunt elmente importante în cultura japoneză. De asemenea, aceștia au fost desemnați floarea națională a Chinei. Sunt un simbol al bogăției și al onoarei și sunt foarte des folosiți la nunțile elegante, la care accentul cade pe aspectul rafinat al decorului. Sunt flori mari și voluminoase, care au o poziție principală în buchete. Arată foarte bine când sunt puși în evidență de frunze și verdeață. Bujorii roz reprezintă romantismul desăvârșit. Aceștia sunt perfecți pentru o nuntă de vară, la care vrei să aduci un strop de culoare cu ajutorul florilor.

Dacă vrei să afli mai multe despre povestea bujorilor, aici, găsești un articol din seria poveștile florilor.

Bujori roz Bujori roz Bujori roz Bujori roz

Dacă îți plac ideile și propunerile noastre și vrei să afli mai multe despre noi, poți vizita portofoliul nostru, aici.

Sper că acest articol ți-a dat câteva idei, despre cum poți folosi florile roz la nunta ta. Acestea sunt o modalitate foarte frumoasă de a aduce un strop de culoare evenimentului. Acestea simbolizează în general romantismul și admirația față de persoana iubită. Rozul este o culoarea perfectă pentru vară, întrucât aranjamentele în care este folosit, au un aer proaspăt, plin de vitalitate. Nu uita însă, că nunta este evenimentul la care dorințele tale și cele ale partenerului tău ocupă primul loc.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest 

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat