*
Buchete de mireasaFlorile lunii iulie – 4 Idei pentru buchetul de mireasă

Florile lunii iulie – 4 Idei pentru buchetul de mireasă

Florile lunii iulie sunt unul dintre motivele pentru care nunțile de vară sunt atât de populare. Multitudinea de culori, mărimi și specii, care înfloresc în această perioadă, încântă orice viitoare mireasă. Alegerea florilor de sezon pentru buchetul de mireasă și pentru aranjamentele florale oferă întregului eveniment un aer proaspăt și o atmosferă relaxantă. Dacă și tu îți dorești o nuntă de vară, în următorul articol găsești 4 idei de flori pe care le poți folosi la nunta ta. 

Luna iulie este numită și luna lui cuptor, fiind cea mai caldă lună din an. Reprezintă mijlocul sezonului estival și este perioada în care toți ne dorim să fim pe un șezlong la mare. Deși majoritatea dintre noi suntem blocați la serviciu, fiecare seară și fiecare weekend devine un prilej de a ieși cu prietenii, de a merge la o petrecere sau într-o excursie. Deodată, statul în casă devine insuportabil și asteptăm orice oportunitate de a ne întâlni cu persoanele drage. Ei bine, acestă atmosferă de vacanță este perfectă pentru o nuntă, la care sărbătorești iubirea dintre cei doi miri, alături de prieteni și familie.

Decor nuntă Decor nuntă Decor nuntă Decor nuntă

Luna iulie este luna nunților, fiind momentul anului, în care o mare majoritate a tinerilor hotărăsc să se căsătorească. Zilele lungi și însorite, multitudinea de flori și disponibilitatea invitațiilor sunt de obicei motivele principale pentru alegerea acestei perioade. De asemenea un trend care a luat amploare în ultimul timp este organizarea nunții în aer liber, într-o poiană, grădină sau pe plajă. Când alegi o astfel de locație, trebuie să ai în vedere vremea și temperatura. Mulți optează pentru o nuntă de seară, întrucât aerul este mai răcoros, iar apusul de soare din luna iulie este cu adevărat irezistibil.

Acum că am vorbit despre toate avantajele unei nunți de vară, hai să vorbim și despre florile pe care le-ai putea folosi în buchetul de mireasă:

Nu puteam să încep o listă a florilor de vară fără să încep cu floarea soarelui. Aceasta este unul dintre cele mai populare simboluri ale verii. Este foarte ușor de recunoscut, fiind caracterizată prin intensitatea culorii galbene a petalelor și miezul negru. Este o floare cu un aspect simplu, dacă o comparăm cu alegerile clasice, cum ar fi trandafirii sau bujorii. Simplitatea o face însă perfectă pentru nunțile de vară, unde accentul cade pe prospețimea decorului. Floarea soarelui are capacitatea de a aduce un strop de culoare oricărui aranjament și alcătuiește contraste foarte interesante atuci când este pusă alături de alte flori.

Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie

Floarea soarelui este originară din America de Sud și Centrală, dar a fost adusă cu sute de ani în urmă în Europa. Este un simbol al tinereții, al loialității și al căldurii sufletești. A devenit o alegere foarte populară în ultimii ani. Este vedeta nunțiilor simple și romantice sau a celor unde accentul cade pe culoare și pe atmosfera „văratică”. Floarea soarelui este și destul de bună la preț, întrucât în luna iulie este considerată „floare de sezon”.

Macul este caracterizat, ca fiind fragil, dar puternic, delicat, dar intens. Mai simplu, macul este pentru femeile complete, dar totuși misterioase, a căror simpla aparență nu le prezintă toate calitățile. Macul este genul de floare, care are capacitatea de a transforma buchetul de mireasă într-unul plin de culoare și personalitate.

Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie

Macul este originar din Turcia și a fost adus în Europa odată cu expanisunea Imperiului Otoman. Proprietățile sale terapeutice au fost dintotdeauna cunoscute. Macul este considerat de foarte mult timp o amuletă a dragostei și feritilității, devenind astfel, simbolul perfect pentru nunți. Este de obicei o floare principală deoarece voulumul și culoasrea pe care le posedă atrag privirile tutror.

  • Hortensia

Alături de floarea soarelui, hortensia este una dintre cele mai populare flori, atunci când vorbim despre o nuntă de vară. Se caracterizează prin atât volumul specific, cât și prin multitudinea de nuanțe, în care este disponibilă. Un alt avantaj al hortensiilor este că sunt foarte rezistente, fiind perfecte pentru zilele toride de vară. De asemenea sunt un simbol al recunoștinței, al onestității și al înțelegerii. Se spune că dacă cineva admiră hortensiile prea mult, se va pierde în frumusețea petalelor foarte gingașe, dar și foarte numeroase.

Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie

Este originară din Japonia, unde este considerată o puternică metaforă a vieții. De-alungul timpului însă, a devenit foarte populară în buchetele de mireasă, deoarece se poate folosi de una singură sau în combinație cu alte flori, alcătuind o imagine finală foarte interesantă.

  • Ranunculus

Florile de ranunculus sunt de multe ori comparate cu bujorii sau cu trandafirii, datorită aspectului relativ asemănător. Ranunculus este numită și floarea cu petale de mătase, deoarece are petale suprapuse în mai multe straturi cu aspect de hârtie de mătase. Este floarea perfectă pentru buchetele de mireasă, pentru că o poți găsi în foarte multe culori. Nuanțele disponibile variază de la alb, până la verde închis. Pe lângă culorile interesante, ranunculus aduce un plus de volum și textură buchetului. Este o floare foarte populară pentru nunțiile anului 2019 și este, și una dintre florile mele preferate.

Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie Florile lunii iulie

În general este considerat un simbol al respectului și al admirației. Ranuncusul alb reprezintă puritate, în timp ce cel roz sau roșu sunt simboluri ale iubirii și ale dorinței.

Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă vrei să afli mai multe despre Flori Sauvage, poți vizita și portofoliul nostru, aici.

În final, sper că aceste propuneri de flori ți-au adus câteva idei despre ce ai putea folosi la nunta ta. Vara este într-adevăr anotimpul perfect pentru acest tip de evenimente și ar trebui să te folosești de toate avantajele pe care le oferă. Încearcă să folosești întotdeauna flori de sezon, întrucât acestea vor emana prospețime și naturalețe.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest