*
Aranjamente floraleFlorile de câmp – Cum să le folosești în aranjamentele florale

Florile de câmp – Cum să le folosești în aranjamentele florale

Florile de câmp – Sunt acele flori, care impresionează prin aspectul simplu, dar totuși rafinat. Le întâlnești în locurile cele mai neașteptate și reușesc întotdeauna să aducă un strop de culoare peisajelor naturale. În ultimii ani însă, florile de câmp au devenit o alegere foarte populară pentru aranjamentele florale și buchetele de nuntă. Acestea oferă un aer proaspăt și natural întregului decor, fiind perfecte pentru o nuntă cu temarică rustică.

Dacă organizezi o nuntă, un botez sau un alt eveniment asemănător, problematica florilor a fost cu siguranță adusă în discuție. Aceasta poate fi destul de complicată, deoarece există foarte multe stiluri și trenduri. Simplitatea și eleganța vor fi însă întotdeauna de actualitate. Nimic nu se compară cu frumusețea naturii neatinse. Astfel, dacă te hotărăști să optezi pentru o astfel de tematică, florile de câmp sunt una dintre cele mai bune alegeri.

Florile sălbatice sunt acele flori care nu au nevoie de ajutorul noastru, al oamenilor, pentru a înflori. Acestea ies an de an la suprafată în cele mai neprielnice condiții și au capcitatea de a însenina ziua oricui le întâlnește. Există o mare varietate de flori de câmp, fiind identificate peste 10.000 de specii numai în America de Nord. Acestea sunt un simbol al curajului, loialității și al puterii sufletești datorită mediului în care trăiesc.

Flori de câmp Flori de câmp Flori de câmp Flori de câmp

În continuarea acestui articol, vei găsi câteva idei, despre cum ai putea să folosești aceste flori la evenimentul tău.

  • În buchetul de mireasă

Cum reamintesc în aproape fiecare articol, buchetul de mireasă este o piesă esențială a oricărei nunți. Acesta refelctă personalitatea miresei și în funcție de florile cu care este alcătuit, transmite anumite mesaje ascunse. Florile consacrate, cum ar fi trandafirul, lalelele sau bujorii transmit un mesaje clare, semnificația acestora fiind cunoscută pretutndeni.

Flori de câmp Flori de câmp Flori de câmp Flori de câmp

Dacă îți dorești însă să ieși din tiparele clasice, poți opta pentru o variantă mai puțin întâlnită: florile de câmp. Acestea nu sunt expuse în vitrinele fiecărei florării, iar multe mirese optează să le culeagă personal, personalizându-și astfel complet buchetul. În funcție de dorințele tale, acesta poate avea diferite tematici, cum ar fi buchetul pastelat, în care poți folosi diferite flori în nunțe deschise. Un buchet minimalist poate reprezenta câteva fire din floarea ta preferată, legate cu o panglică mai specială, iar dacă vrei să-ți impresionezi cu adevărat invitații, poți opta pentru buchete cu flori aromatice, cum ar fi lavanda sau salvia. Acestea vor aduce atât un plus de culoare, cât și un parfum plăcut.

  • În aranjamentele florale pentru mese

Pentru mesele oaspeților, aranjamentele florale trebuie alese cu atenție. Trebuie să ai în vedere forma și numărul persoanelor de la masă.

În funcție de tematica petrecerii, poți alege diferite tipuri de flori. Alegerea unui aranjament compus dintr-o multitudine de flori mici de câmp va oferi textură și delicatețe produsului final, în timp ce decorul cu flori mari, cum ar fi floarea soarelui sau cu maci, considerate de asemenea flori sălbatice întrucât nu au nevoie de intervenția omului pentru a crește,  vor alcătui o explozie de culori și de volum.

Aranjament floral Aranjament floral Aranjament floral Aranjament floral

Îndiferent de varianta pe care mergi, florile de câmp oferă întotdeauna un aer proaspăt și relaxant. Acestea sunt de obicei folosite chiar în sezonul în care înfloresc, fiind perfecte pentru o nuntă cu tematică de primăvară sau de vară.

  • Alte decorațiuni

Pe lângă buchete și aranjamente pentru masă, poți folosi flori și ca alte decorațiuni. Poți opta pentru o cupolă din flori, poți îmbrăca tavanul sau candelabrele cu acestea și  ai ocazia de a confecționa multe alte obiecte decorative ce acestea.

Ținând cont de tematica evenimentului, poți combina diferitele flori de câmp cu elemanete specifice temei. Pentru o nuntă rustică o idee foarte bună este să folosești flori micuțe și colorate în stropitori sau roți cu aspect vintage. La o nuntă boemă, aceleași flori vor fi puse în ceșcuțe sau ceainice de porțelan. Nunta modernă sau cea minimalistă cer un decor mai simplu și avangardist. O opțiune foarte populară este să folosești flori înalte, pe care să le pui în vaze din sticlă transparentă.

După cum vezi, există nenumărate posibilități de a transforma florile de câmp în adevărate decorațiuni pentru evenimentul tău. Singurul lucur de care ai într-adevăr nevoie este puțină imaginație.

Decor floral Decor floral Decor floral Decor floral

 

Dacă dorești să afli mai multe despre Flori Sauvage, poți vizita portofoliul nostru, aici.

Ei bine, acestea au fost propunerile noastre pentru cum ai putea folosi florile sălbatice la diferite evenimente. Acestea sunt cu adevărat speciale pentru că au capacitatea de a înflori an de an fără să fie ajutate de oameni. Acestea sun un simbol al puterii sufletești și al curajului, fiind întâlnite în cele mai neprielnice locuri. Deși nu reprezintă flori clasice pentru nunți, florile de câmp vor atrage cu siguranță atenția tuturor invitațiilor și vor transforma evenimentul tău într-o noapte memorabilă. 

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest