*
Aranjamente floraleEvenimentele corporate – Cum ar trebui să arate aranjamentele florale?

Evenimentele corporate – Cum ar trebui să arate aranjamentele florale?

Evenimentele corporate sunt o categorie separată de evenimente, pentru că presupun un alt tip de organizare. Dacă planifici un astfel de eveniment, trebuie să ai multe lucruri în vedere. Evenimentele corporate au ca scop, relaționarea cu diferiți oameni, într-un cadru oficilal, fiind în general serioase și bine puse la punct.

 

Când organizezi un eveniment corporate, trebuie să identifici în primul rând tema și tipul evenimentului. Dacă este o petrecere cu angajații companiei, aranjamentele pot avea o notă mai personală, pot fi mai colorate și poți adăuga elemente specifice firmei. Dacă evenimentul reunește clienții sau partenerii de business însă, acesta trebuie să fie rafinat și elegant, întrucât aceștia trebuie să rămână cu o impresie cât mai bună despre firmă.

Aranjametele florale sunt perfecte pentru a personaliza și transforma orice spațiu, astfel încât să îl facă perfect pentru evenimentul tău. Acestea sunt elementele pe care o persoană le observă imediat ce ontră pe usă și sunt imaginea cu care pleacă acasă, deci trebuie să reflecte valorile și cultura companiei.

Eveniment corporate Eveniment corporate Eveniment corporate

Paleta de culori folosită

Când vine vorba de paleta de culori pe care ar trebui să mergi, nuanțele neutre sau culorile companiei sunt cele pe care trebuie să te axezi. Culorile neutre, cum ar fi bej, nude, negru sau alb, oferă întotdeauna un aer proaspăt și îmbracă încăperea în rafinament. Dacă îți dorești însă să adaugi un strop de culoare, poți opta pentru culorile companiei, pe care să le folosești pentru a accentua anumite zone. Încearcă însă să nu le folosești excesiv, pentru că vor deveni deranjante.

De ce să folosești flori?

De ce se folosesc însă, flori la evenimentele corporate? Ei bine, răspunsul este simplu: Florile au capacitatea de a personaliza orice încăpere. Dacă alegi culori specifice companiei, acestea vor scoate în evidență valorile acesteia. Atenție însă, la faptul că o petrecere sau o recepție organizată în cadrul unei firme, nu este același lucuru cu o nuntă. La acestea, pe prim plan ar trebui să se afle mesajul sau scopul evenimentului, nu decorul sau frumusețea aranjamentelor. Florile sunt, la acest tip de evenimete, simple accesorii care scot locul din anonimat.

Instalațiile florale folosite ar trebui să inspire seriozitate, profesionalism și încredere. O sugestie este să folosești aranjamente in stilul minimalist, pentru că posedă un rafinament aparte. Simplitatea, contrastele și aspectul arhitectural sunt considerte dintotdeauna  o dovadă a bunului gust.

Minimalism Minimalism Minimalism

Dacă consideri că stilul minimalist nu este în concordantă cu evenimentul și firma organizatoare, poți opta pentru aranjamente clasice, în vaze de sticlă cu diferite forme. Trebuie să ai însă în vedere, modul de prezentare. Dacă vorbim despre o cină elegantă, aranjamentele înalte nu sunt cea mai bună idee, pentru blochează interacțiunea dintre oamenii de la masă. Poți alege însă aranjamente mai joase, dar mai voluminoase, care vor fi cu siguranță foarte apreciate.

Aranjamente florale  Aranjamente florale Aranjamente florale

Ce flori ar trebui să folosești?

Un alt punct important, pe care ar trebui să îl ai în vedere, este să folosești plante rezistente, care să nu fie afectate de schimbarea de temperatură sau de lipsa de lumină. La evenimentele corporate, florile preferate sunt cele exotice, cu un aspect atipic și sofisticat. Acestea alcătuiesc aranjamente moderne, perfecte pentru orice întâlnire de afaceri. Mai jos este o listă cu cele 5 cele mai populare alegeri, în materie de flori, pentru evenimentele tip corporate:

  1. Calele
  2. Orhideele
  3. Macii
  4. Bambusul
  5. Trandafirii

Aceste flori emană seriozitate și eleganță. Sunt perfecte pentru orice tip de petrecere sau întânire. De asemenea, sunt foarte rezistente, iar majoritatea vin într-o varietate de culori, astfel încât tu să poți alege nuanțele care se potivesc cel mai bine.

Aranjamente florale Aranjamente florale Aranjamente florale

O altă sugestie, pe care ți-o pot oferi este să acorzi importanță semnificației florilor. Fiecare transmite un mesaj unic, fiind modalitatea perfectă de a impresiona oaspeții. Semnificațiile diferă de la floare la floare și de la culoare la culoare, deci înainte să te decizi pentru un anumit tip, îți recomand să te documentezi înainte. Poți începe acest studiu de pe blogul noastru, unde găsești seria Poveștile Florilor. Vei găsi multe mituri și legende despre diferite flori, cum ar fi trandafirul, bujorul, sau despre lalele.

 

Dacă iți plac ideile noastre, poți afla mai multe despre Flori Sauvage și despre ceea ce facem vizitând portofoliul nostru, aici.

Acestea sunt sugestile noastre pentru aranjamentele florale tip corporate. Sper că ți-au fost de folos și că te-au ajutat să îți faci o idee, despre cum poți folosi și tu natura la aceste evenimente. Acestea reprezintă modalitatea perfectă de a impresiona invitații și de a le face o impresie bună despre companie.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest