*
Aranjamente florale3 idei pentru a-ți reîmprospăta decorul floral

3 idei pentru a-ți reîmprospăta decorul floral

Decorul floral reprezintă orice are legătură cu plantele și florile din casa sau apartamentul tău, cât și modul în care le ai expuse. Acesta poate fi schimbat de la un anotimp la altul pentru a oferi încăperilor un aer fresh și festiv. Venirea primăverii cere o remîprospătare a decorului floral pentru a serba începutul unei noi anotimp plin de culoare și căldură. 

Cum ne aflăm într-o perioadă în care este recomandat să petrecem cât mai mult timp în casă m-am gândit să îți ofer câteva idei pentru a-ți reorganiza plantele și florile. Stiu că multe dintre noi ne petrecem zilele in fata televizorului sau al calculatorului, uitându-ne la filme. De aceea m-am gândit că aceste mici proiecte te pot scoate din rutină și te pot ține ocupată și animată pentru câteva ore. Am încercat și eu unul dintre ele în ultimele zile, și pot spune că mi-am petrecut o după-amiază superbă înconjurată de plante și culori.

Decor floral Decor floral Decor floral

  • Ghivece pictate

Să pictezi ghivece sau vaze vechi este o modalitate foarte ușoară de a-ți împrospăta decorul floral și care este destul de accesibilă din punct de vedere al bugetului. De fapt, este posibil să ai prin casă materialele pentru această activitate. În primul rând, ai nevoie de câteva ghivece sau vaze a căror aspect ți se pare învechit. După aceea, trebuie să găsești câteva vopsele și pensule. Trebuie să fi foarte atentă la materialul din care este făcut ghiveciul, pentru că anumite vopsele ar putea să nu se lipească pe ele. De asemenea, trebuie să te interesezi dacă vopseaua pe care o alegi este rezistentă la apă. Încearcă să găsești ceva care nu se va lua foarte ușor de pe suprafețele alese. Un ultim sfat este să folosești pensule de calitate, de care însă nu îți pare rău dacă se strică. Poți folosi diferite pensule mai vechi.

După ce ai adunat toate materialele, poți da frâu liber creativității și să desenezi ceea ce te inspiră pe chivecele tale. De la flori, modele abstracte sau diferite personaje, acestea pot fi cât mai colorate. Dacă ai culori metalice sau un marker negru permanent, poți accentua anumite zone ale desenului, pentru a oferi diferite dimensiuni. Personal, îmi plac foarte mult ghivecele pe care sunt desenate diferite personaje. Mi se pare că arată foarte vesel și că se potrivesc cu florile și sezonul în care ne aflăm.

decor floral decor floral decor floral

  • Ghivece de flori cu sfoară

Pentru acest proiect ai nevoie de câteva ghivece, un lipici rezistent și sfoară. Tot ce trebuie să faci este să  întinzi lipiciul pe ghiveci și să înfășori sfoara pe acesta. Rămâne la alegerea ta cum și câtă sfoară foloșești și dacă îți doești ceva cu adevărat special poți picta materialul în diferite culori pentru a-i oferi un aspect indeit. Acest mic proiect mi se pare perfect pentru persoanele care nu au foarte mult loc în casă, dar care își doresc să fie creative și să își ocupe timpul în această perioadă. Cred că este un proiect foarte ușor pe care îl poți face acasă împreună cu familia.

Ghivece cu sfoara Ghivece cu sfoara Ghivece cu sfoara

  • Aranjamente de flori suspendate

Ghivecele de flori sunt frumoase, dar dacă florile sunt pasiunea ta, dar nu dispui de foarte mult loc în casă aranjamentele suspendate pot fi soluția. Este foarte ușor să le confecționezi și le poți folosi pentru foarte multe tipuri de flori. Personal, cred că ghivecele suspendate arată fantastic cu flori cățărătoare care ”cad” in jos, cum ar fi iedera.

Am făcut și eu acest mic proiect zilele trecute și am avut nevoie de un ghiveci și niște sfoară. Eu am ales să pun un cactus in ghiveciul ales pentru că mi se părea ca arată foarte intesesant contrastul dintre verdele închis bejul sforii. De asemenea, cactusul meu avea mare nevoie de un ghiveci mai mare. Deci, folosește ce ai la îndemână și improvizează cu materialele și florile pe care le ai deja în casă. Secretul acestui proiect este să înnodezi sfoara astfel încât să ghiveciul să nu cadă. Pot spune din proprie experiență, că este nevoie de mai multe încercări și că trebuie să adaptezi numărul nodurilor la giveciul tău. La final, ar trebui să te alegi cu o piesă decorativă în stil boho, care merge perfect atât în interior, cât și în exterior.

Ghivece suspendate Ghivece suspendate Ghivece suspendate

Dacă îți plac ideile noastre, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine acestea au fost câteva idei prin care poți să îți reîmprospătezi decorul floral. Acestea sunt proiecte foarte ușoare pe care le poți face de acasă cu materialele pe care le ai. De asemenea, poți recruta întreaga familie pentru a participa în confecționarea acestora. Eu am reușit să îmi umplu o după amiază cu aceste mici proiecte pe care le admir în feicare dimineață acum.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest

Cum Să Alegi Florile 
PERFECTE Pentru Nunta Ta?

Povestea voastră de dragoste, transpusă în design floral artistic personalizat