*
Aranjamente floraleGrija pentru mediu: cum sa realizezi un aranjament floral fara burete

Grija pentru mediu: cum sa realizezi un aranjament floral fara burete

Astazi iti scriem despre cum sa realizezi un aranjament floral fara burete. Poate te vei intreba de ce fara burete, avand in vedere ca este un element de baza pentru floristi, care invata sa-l foloseasca inca de la primul contact cu lumea florilor.

Ei bine, buretele floral este, in esenta, plastic. Mai mult decat atat, nu este biodegradabil, ceea ce inseamna ca dureaza sute de ani pentru ca acesta sa dispara. Si cireasa de pe tort este faptul ca buretele contine tot felul de substante chimice menite sa ii pastreze forma si sa absoarba apa ce sunt daunatoare mediului inconjurator.

E important ca fiecare dintre noi sa fim mai responsabili atat in domeniul in care lucram, cat si in activitatile noastre de zi cu zi. Pana la urma, cu totii impartim o planeta, si de vrem ca si urmasii nostri sa se bucure de frumusetea ei unica, atunci trebuie sa luam atitudine si sa incercam sa limitam actiunile ce afecteaza mediul. #saynotothefoam

Noi, cei carora ne plac florile si avem posibilitatea sa lucram cu ele, ne revine totusi o responsabilitate. V-ati gandit cat burete floral se arunca in fiecare an ? Doar imaginati-va! Teoria spune ca buretele nu este refolosibil, deoarece atunci cand este udat complet, structura lui se schimba si isi pierde posibilitatea de absorbire a apei, deci este un material ce poate fi folosit doar o data! Toate evenimentele din viata noastra ce contin flori, contin si, inevitabil, burete floral. Imaginati-va la nivelul intregului continent, sa zicem, cat plastic aruncam cu totii pe an in urma acestui minunat contact cu florile.

Ce ne ofera florile e arta si terapie si ar trebui sa ne asiguram ca respectam natura ce ni le-a daruit. Si, de asemenea, ca ne respectam si pe noi ca floristi si nu ne expunem la pericole, deoarece buretele floral contine chimicale considerate carcinogene, iar expunerea la praf de burete este cu adevarat toxica*.

Desi unele structuri florale nu se pot realiza fara burete, pentru majoritatea aranjamentelor exista alternative. Noi incercam sa folosim cat de mult putem asa numitul „chicken wire”. Este acea plasa de sarma pe care o puteti achizitiona din magazinele de bricolaj, care nu doar ca este mai ieftina decat buretele, dar este si refolosibila! Ba mai mult, prin aceasta metoda florile sunt hidratate direct in apa si se mentin mai bine. Win-win, nu-i asa?

Iata cum se face:

Pasul 1.  Pregateste materialele necesare pentru aranjamentul floral 

Ai nevoie de vas, sarma, flori si, bineinteles, apa.

Pasul 2. Modelezi sarma pentru a-i da o forma in functie de marimea/adancimea vasului.

Poate fi si mai in adancul vasului, important e sa fie cat mai stabila inauntru.

Ideal ar fi sa securizati sarma cu un scotch subtire sau cu anchor tape.

3. Incepeti sa introduceti florile

Sfatul ar fi sa incepeti cu cele mai scurte, sa faceti o baza. Sau cu verdeata in partile laterale, in functie de ce doriti sa faceti.

Pentru a avea stabilitate, incercati sa introduceti tulpinile prin doua randuri de găuri/ochiuri ale plasei.

4. Rezultatul final

 

Ce e minunat la acest sistem e ca puteti introduce tije groase sau crengi fara sa fiti limitati de fragilitatea buretelui. De asemenea, puteti adauga orice tip de floare in acelasi vas, fara sa trebuiasca sa insarmati sau sa apelati la alt artificiu. Asta referitor la tulpinile moi pe care le au florile de primavara si care se pot distruge la introducerea in burete. Ar fi foarte greu sa introduci zambile intr-un vas in care vrei sa ai si o structura mai inalta din rămurele.

Uite, aceste aranjamente florale sunt realizate si ele tot cu chicken wire. Nici n-ai zice ca nu sunt in burete, nu?

Nici noi nu am constientizat de la bun inceput cat rau facem naturii prin folosirea buretelui floral. Urmarind cativa floristi din strainatate, am observat cum ei nu foloseau burete, ci acest sistem de sarma. Trendul la floristii de top este spre eliminarea buretelui, asadar nu prea o sa vedeti designeri florali foarte cunoscuti utilizandu-l. E adevarat ca vor fi cazuri in care nu vom reusi sa nu folosim burete, dar cu siguranta acestea sunt exceptii. Pentru toate celelalte situatii haideti sa fim environmentally-friendly, nu e deloc complicat. Deja am vazut solutii puse in practica si pentru instalatii mari si complexe.

Apropo, stiati ca la nunta printului Henry si a lui Meghan nu s-a folosit deloc burete, iar dupa eveniment florile au fost refolosite? Suna foarte bine, nu-i asa?  🙂

 

 

*https://www.hunker.com/13411847/florists-foam-toxicity