*
Fara burete floralCum sa realizezi o lumanare de botez fara burete?

Cum sa realizezi o lumanare de botez fara burete?

Astazi ne-am propus sa scriem despre cum se poate realiza o lumanare de botez fara burete.  De ce fara burete floral? Pentru ca este toxic atat pentru cel care lucreaza lumanarea, cat si pentru mediu. Mai ales pentru mediu, nefiind biodegradabil, ci derivat dintr-un plastic. Stim de buretii eco, dar si ei sunt biodegradabili doar in anumite conditii de mediu. Asa ca ne dorim sa nu-i mai folosim deloc.

Bun,dar cum putem avea o lumanare de botez fara burete? 

Pentru cei care nu stiu, buretele floral este cel care hidrateaza florile, fiind umplut cu apa. Atunci cand creezi designul, infigi florile in acest burete. Este destul de simplu, dar cum spuneam, daunator pentru mediu si trebuie sa cautam variante mai sanatoase.

  1. Florile vor fi lasate cu codite mai lungi, pana in apropierea evenimentului

Astfel, poti lasa lumanarea intr-un vas cu apa iar florile se hidrateaza. Ajung cu coditele la apa. In cazul lumanarilor din ceara alba(vezi imaginile de mai jos) nu trebuie sa-ti faci nicio problema, apa nu va cauza nicio deteriorare lumanarii chiar daca va ramane peste noapte in vasul de hidratare. In cazul lumanarilor din ceara naturala, fiind mult mai fragile, e indicat sa infasori lumanrea  intr-o pungulita si o vei prinde cu elastic. Astfel, apa va ajunge doar la flori, nu si la lumanare.

Lumanarile de mai jos sunt astfel realizate.

2. Folosesti eprubete pentru apa

Eprubetele sunt o mare salvare si o solutie pentru orice design floral.  Pot fi folosite la buchete, instalatii florale etc.

Aici am realizat o lumanare de botez rustica, cu spice, lavanda si cateva floricele albe ce aveau nevoie de apa. Le-am asigurat aceasta sursa de apa folosind eprubete.

 

Iar rezultatul final este asa:

 

 

Asadar, putem realiza o lumanare de botez fara burete, avand un pic mai multa grija fata de mediu. Nu trebuie sa primim din perspectiva ” un burete, acolo, nu se intampla nimic” , ci trebuie sa fim noi cei care gandesc altfel.  Sunt zeci de mii de evenimente in fiecare an in toata lumea si se strang zeci de tone de deseuri, mai ales din acest burete nereciclabil.

Speram ca v-am dat cateva idei referitoare la calitatea executiei unei lumanari de botez, in portofoliul de pe site gasesti mai multe modele.

Modelul acesta frumos de lumanare sculptata, il gasiti la  colaboratorii nostri Trup si Suflet.

 

o zi minunata!

Georgiana

sursa foto : flori sauvage