*
Buchete de mireasaCum să alegi buchetul de mireasă perfect

Cum să alegi buchetul de mireasă perfect

Buchetul de mireasă trebuie să reflecte personalitatea și stilul tău. De asemenea, trebuie să se potrivească perfect cu rochia, locația și silueta ta. Pentru multe mirese toate aceste ”criterii” pot părea copleșitoare, dar eu voi încerca să îți ofer un scurt ghid pentru alegerea buchetului perfect.

 

În primul rând este de preferat să alegi mai întâi rochia și apoi buchetul. Acesta este un accesoriu al rochiei și trebuie ales în funcție de modelul, stilul și culorile acesteia. După ce ai găsit rochia visurilor tale, putem începe să vorbim despre florile și modele de buchete pe care ar trebui să le iei în considerare.

  • Alegerea buchetului în funcție de rochie și siluetă

Cum am spus, buchetul trebuie să fie un accesoriu care completează ținuta și o scoate în evidență. Astfel, dacă rochia ta este foarte mare și voluminoasă, este bine să alegi un buchet mai simplu, care să nu răpească din frumusețea rochiei. În cazul unei rochii lipsite de apilcții, poți lua în considerare și un buchet mai mare însă. Dacă ești adepta stiului modern, minimalist sau dacă pur și simplu îți plac lucuruile simple, poți fi mai îndrăzneață când vine vorba de buchetul de mireasă. Aceasta poate scoate linile clare ale rochiei în evidență și poate deveni un ornament care va trezi admirația invitațiilor. În cazul unei rochii cu multe aplicații este bine să folosești un buchet mai simplu și mai mic care nu va acoperi detaliile acesteia.

Un alt sfat este să asortezi buchetul la silueta ta. Buchetul de mireasă este un accesoriu care poate scoate în evidență atât rochia cât și formele tale. Dacă esti o persoană mai mică de statură, optează pentru un aranajament floral mai mic și mai compact. Dacă ești o personă înaltă, buchetele tip cascadă pot arăta senzațional.

Buchet de mireasă Buchet de mireasă Buchet de mireasă

  • Alegerea buchetului în funcție de locație

Locația nunții este și ea foarte importantă atunci când vine momentul să îți alegi buchetul. În funcție de locul unde îți vei face nunta, acesta trebuie să fie mai mare sau mic, mai excentric sau mai simplu.

  1. Nunta în ballroom – Sălile de bal sunt în general destul de mari. Sunt înalte și foarte spațioase, deci buchetul tău trebuie să fie pe măsură. Buchetele tip casacadă sunt foarte populare la acest tip de nunți.
  2. Nunta la salon – Saloanele de nunți sunt spații elegante, deci optează pentru un bucet simplu cu linii clare.
  3. Nunta în aer liber – Dacă gândul ți-a fugit direct la nunta pe plajă, un buchet mare este alegerea potrivită. Dacă însă îți imaginezi o nuntă în aer liber într-un loc plin de verdeață și flori, cum ar fi o grădină, alege un buchet care să se încadreze în locația aleasă.
  4. Nunta rustică – Buchetul perfect pentru o nuntă rustică este unul alcătuit din flori de câmp sau flori uscate. Poți adăuga și spice de grâu, floarea soarelui sau fructe mici. Per total, trebuie să aibă un aspect simplu, dar romantic.
  5. Nunta de lux – Dacă plănuiești să organizezi la petrecerea la un restaurant sofisticat, buchetul trebuie să fie pe măsură. Alege flori exotice în diferite culori. Poți folosi orhidee sau cale în diferite nuanțe.

Buchet rustic Buchet nuntă pe plajă Buchet sofisticat

  • Personalizează-ți buchetul!

Buchetul de mireasă este unul dintre cele mai personale accesorii pe care le vei purta la nuntă, deci crează unul special pentru tine.

Dacă ești o persoană căreia îi place misterul, poți să folosești flori care au o însemnătate aparte pentru a transmite un mesaj subtil. Trandafirii sunt semn al iubirii, în timp ce calele transmit elegantă și puritate. Dacă vrei să afli mai multe despre semnificațiile florilor, citește articolele din rubrica poveștile florilor, aici.

O altă modalitate prin care îți poți personaliza buchetul este prin adăugarea unor mici obiecte personale printre flori sau tulpini. Dacă ai o broșă sau un lanț care îți sunt dragi, acestea pot fi puse alături de florile pentru buchetul tău. Tot ce trebuie să faci este să vorbești cu designer-ul tău floral, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a le plasa printre florile alese.

Buchet cale Buchet de mireasă

Dacă îți plac ideile noastre și vrei să afli mai multe despre ceea ce facem, aruncă o privire peste portofoliul nostru, aici.

Ei bine acestea au fost sfaturile mele pentru alegerea buchetului de mireasă perfect. Acesta este o piesă foarte imporatantă a nunții, pentru că trebuie să reprezinte personalitatea și stilul tău. Atunci când vine vorba de alegera buchetului este bine să fi deschisă la propunerile designer-ului floral și să lucrați împreună pentru un rezultat senzațional.

 

Raluca Zdru

 

Sursă imagini: Pinterest